Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   digi003 vs. ff800 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19415)

idekius 02-11-2007 01:07 AM

Re: digi003 vs. ff800

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 177415)
Deki molim te nemoj da banujes coveka

Dobio je ban na tri dana... sto je najminimalnije moguce. Nije mi namera da izigravam policajca i nerado posezem za takvim stvarima, sto mnogi ovde i znaju, ali... nakon opomene... stvarno nije trebalo. A sve sto se trazi je da se izbegnu uvrede i prica bez ocigledne zajedljivosti...

slowstar 02-11-2007 01:10 AM

Interesantno pitanje - kol'ko pamtim nasu tadasnju diskusiju, nismo to pominjali, cak mislim da je 002-ka bila trenutno iskljucena, jer je nesto prevezivao, tako da na Yamahi 02R moze da dobije ulaz/izlaz sa OBE sprave, mislim da je bas to kombinovao, nismo mnogo diskutovali, nesto nam se zurilo da zavrsimo posao zbog "klijenta"...Bas cu da ga pitam!

RetroMan 02-11-2007 07:19 AM

Quote:

iskustvo mnogo puta vise vredi od same mladosti

Znam da ovo isu mali oglasi, ali nemogu da odolim, dakle:

Menjam vise od 30 godina iskustva, za samo 25 godina mladosti.

Quote:

testirao sam sluh na ORL klinici

Nije merodavno, za nasu profesiju. Pre dosta godina sam pustao neku test plocu i konstatovao da ne cujem ni jednu frekvenciju iznad 17.5 KHz, a nedavno sam bio na ORL, posto mi je desno uvo bilo malo zagluseno, oni isprali par puta, pa me testirali i rekli mi da mi je sluh super na oba uva. Pitam ja njih, a do koje frekvencije vi merite taj super sluh? Do 8 KHz, bio je odgovor. Njima je bitno samo da covek razgovetno cuje govor, a muzika mu dodje kao luksuz. /?/

RM

idekius 02-11-2007 01:37 PM

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 177437)

Nije merodavno, za nasu profesiju. Pre dosta godina sam pustao neku test plocu i konstatovao da ne cujem ni jednu frekvenciju iznad 17.5 KHz, a nedavno sam bio na ORL, posto mi je desno uvo bilo malo zagluseno, oni isprali par puta, pa me testirali i rekli mi da mi je sluh super na oba uva. Pitam ja njih, a do koje frekvencije vi merite taj super sluh? Do 8 KHz, bio je odgovor. Njima je bitno samo da covek razgovetno cuje govor, a muzika mu dodje kao luksuz. /?/

RM

Retroman, nemas ti sta da menjas :) Preko telefona zvuchis kao klinac-entuzijasta... bez zezanja... Na osnovu razgovora nikada ne bih pomislio da da sam razgovarao sa nekim koje Nojeu asistirao oko izgradje barke, pio kafice sa Mojsijem, kupovao Kleopatri smokve, prodao Neronu Zipo upaljach, sa Kutuzovim se povlachio iz spaljene Moskve :mrgreen:

Zaista ne kazem ovo zbog starijih ljudi na forumu, ali, poznajem ljude mlade u 65 godina (konkretno recimo otac moje drugarice i bivshe pevachice, kojeg zna i Peruzza... koji u svojih 65 pravi entuzijasticki jazz band :) ), ali, na zalost znam i ljude koji su starci sa 20... koji sami sebi mogu da budu recimo techa :)

Sto se tice sluha... koliko znam, to je jasno i zvanicno definisano... sluh pada za po 1000 na svakih 10 godina zivota, ali to ne vazi ukoliko se sluh trenira (radi). Takodje kazu da buka ( zive svirke i urlanje pojachala na bini :( ) degradira slusni aparat...

tom 02-11-2007 06:19 PM

Quote:

ali, na zalost znam i ljude koji su starci sa 20... koji sami sebi mogu da budu recimo techa :)

Ja takvih znam puno...

Aj se sad vratite na topic...:D

peruzza 02-11-2007 06:36 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 177475)
Retroman, nemas ti sta da menjas :) Preko telefona zvuchis kao klinac-entuzijasta... bez zezanja... Na osnovu razgovora nikada ne bih pomislio da da sam razgovarao sa nekim koje Nojeu asistirao oko izgradje barke, pio kafice sa Mojsijem, kupovao Kleopatri smokve, prodao Neronu Zipo upaljach, sa Kutuzovim se povlachio iz spaljene Moskve :mrgreen:

Zaista ne kazem ovo zbog starijih ljudi na forumu, ali, poznajem ljude mlade u 65 godina (konkretno recimo otac moje drugarice i bivshe pevachice, kojeg zna i Peruzza... koji u svojih 65 pravi entuzijasticki jazz band :) ), ali, na zalost znam i ljude koji su starci sa 20... koji sami sebi mogu da budu recimo techa :)

Sto se tice sluha... koliko znam, to je jasno i zvanicno definisano... sluh pada za po 1000 na svakih 10 godina zivota, ali to ne vazi ukoliko se sluh trenira (radi). Takodje kazu da buka ( zive svirke i urlanje pojachala na bini :( ) degradira slusni aparat...

Zziva istina!!!
Bodan i Zzare Stankovic!!! Tim ljudima NISTA nije tesko, narochito kad je muzika u pitanju!!!
I liga!!!

slowstar 02-11-2007 11:46 PM

Quote:

Originally Posted by RetroMan (Post 177437)

RM

E vidis Micko, meni je sluh na ORL testiran (video graf - ispis) TACNO DO 16 khz, a poceli su od 32 hz, sad mi zao sto nisam papir uzeo, skenirao, pa da ga "apujem" na forum. Inace masina je bila "Rhode & Schwarz" a sluske su bile Sennheiser, eto pamtim k'o slon...

STUDIOTON 03-11-2007 09:36 AM

kada se sve zabere i oduzme, ja sam definitivno za ff800 .. Bolja je sprava po mnogo cemu posebno ako nisi napaljen na protools i efekte koji idu uz njega .. u fazonu. bolje od uada,poco plugova ..:)

ja cu pazariti jedan 003 ... ali samo zato sto me svrbe pare .. neka stoji .. a tu je i PT ko voli da radi u njemu neka izvoli .. eto,napravicu cu uslove i za PT:p

Dexxy 03-11-2007 09:43 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 177650)
kada se sve zabere i oduzme, ja sam definitivno za ff800 .. Bolja je sprava po mnogo cemu posebno ako nisi napaljen na protools i efekte koji idu uz njega .. u fazonu. bolje od uada,poco plugova ..:)

ja cu pazariti jedan 003 ... ali samo zato sto me svrbe pare .. neka stoji .. a tu je i PT ko voli da radi u njemu neka izvoli .. eto,napravicu cu uslove i za PT:p

Znaci svideo ti se....;)

STUDIOTON 03-11-2007 09:51 AM

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 177652)
Znaci svideo ti se....;)

hoces da kazes da kada jednom probas drogu postajes zavisnik :mrgreen:

All times are GMT +1. The time now is 05:46 AM.