Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   VA synth - predstavnici i karakteristike (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19266)

silicon science 05-09-2007 02:37 PM

Re: VA synth - predstavnici i karakteristike

Quote:

Originally Posted by hrkljus (Post 168186)
Otprilike zelim nesto slicno ovom sto je prosviravao http://www.youtube.com/watch?v=FLvfRxiNXXs

Eto. Kupis Virusa i to je to:)

Don Solaris 05-09-2007 02:38 PM

Quote:

Originally Posted by MHz (Post 168153)
ti svirash tu gomilu sintova koju imash..

:rotfl:

Zadnjih 17 godina, da. Prije toga sam uglavnom lupkao po školskoj klupi ili eventualno mrdao nogom u koljenu. :) Inače "gomila" je nastala tek pre 3 godine. Do tada je bio samo jedan synth, a ja nisam imao ni za patike. :mrgreen:

Quote:

Ne pricham sad samo o JP-u..ali chvrsto verujem da bi ti sintovi koji tebi 'ne zvuche' i 'ne rade' kada ih ti svirash
E stani sad malo... zajebanciju na stranu. Koji to moji 'synthovi' ?

Ne razumijem te.... O kojim synthovima ti to govoriš ?

Quote:

radili bar 50% bolje kada bi ih ja zasvirao..
:)

Gle ... ako uopće hoćeš da ozbiljno doživim ovaj tvoj komentar evo jedan lagani zadatak (dovoljan je bilo koji rompler sa multiband resonantnim filterom): http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18551

Kada ga završiš (a znam da nećeš, jer za ovo što sam zadao mora da budeš jebeno dobar u sintezi zvuka) onda tek možemo početi pričati malo dublje o ostalome. Usput, jel imaš ti neke radove iza sebe? Neznam... naprimjer ... ja sam radio jedan Ambient Sample CD-ROM-u, imam 10 objavljenih članaka na deepsynthesis.net vezanih uz sintezu, bio sam več nekih 8-9 puta na MATRIXSYNTHU-u i sl. Pa eto.. čisto me zanima malo tvoj rad, šta imaš iza sebe. Kada več tvrdiš da bi zvučalo 50% bolje kada bi 'ti zasvirao'.

Imaš li neke soundove koje si radio na JP-8000? Ne mislim da lead i bass (svatko zna uključit square i okretat cutoff), nego na neke malo kompleksnije stvari. Naprimjer nešto ovako ili ovako (dva moja JP sounda). Čisto da vidim Tvoje sposobnosti programiranja zvuka. Zanima me tih 50% bolje kada 'ti zasviraš'.

HeatMan 05-09-2007 02:49 PM

joj ljuuuudiiii.. zashto? zashto se prepirete? zashto sve lepo mora da se zavrshi kradjom zivaca? ajd' lepo, spustite loptu.. nema potrebe.. svi smo mi ovde najbolji i najgori.. uredu je, pobogu..

@don: pre svega, poshtujem te zbog stvari koje si uradio, i bash zbog toga mislim da ne bi trebalo da skachesh kao malo dete da se bijesh..

pozdrav

Don Solaris 05-09-2007 04:13 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 168195)
i bash zbog toga mislim da ne bi trebalo da skachesh kao malo dete da se bijesh..

Heat brate moj, pa pogledaj količinu smileja u mojem postu. Ja sam taj post pisao smijući se. Heh, nemoj sve gledati tako crno. Treba i malo zajebancije u ?ivotu. :mrgreen:

Mora? priznat da izraz "ja bi to 50% bolje" zvuči zakon!
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Pozdrav! :beer:

goasia 05-09-2007 05:26 PM

od onog sto sam dosad imao , ovako:
-Roland jp 8000.8080 dobar za trance leadove i hladne digitalne padove ,namenjena prvenstveo za trance produkciju , lep i praktican UI , prepoznatljiv supersaw sound
-Nord 1 i Nord 2 slicni bazni sound sireg spektra upotrebljivosti od Rolandovog JP , dobar in ya face sound , veoma dobar i jednostavan UI , prexpolatisan ,ipak veoma dobar instrument
-Nord 3 napravili pomak u odnosu na NL 1 i 2 ,siri spektar zvukova , karakteristicni sound clavia FM sinteze , izgubio na tvrdoci sounda svojih predhodnika iz iste kuce nesto izmedju nl1,2 i DX sounda , vise hibridan nego tipican VA sound
-Virus C , najlepsi:), sirokog spektra zvukova ,interesantan arpergio , solidni efekti , mozda malo manjka karaktera ali zato i najsire upotrbljivosti , po meni za dlaku ispred od svog najveceg konkurenta NL3
-Yamaha AN1x dosta slabiji od konkurencije , po meni nista ne radi kako treba , napravljen da simulira analogiju ali preslabasan i tanak , uzto ogranicen pristup parametrima preko glupo resenog UI interfejsa
-Waldorf Micro q , rezeci hladan sound , nije po mom ukusu , iako mocan sound engine ali zbog loseg UI tezak za editovanje , veoma sirok spektar zvukova , izmedjuostalog i wavetable, postojan karater ako mozete kupite key verziju Waldorf Q a ne Micro Q zbog boljeg pristupa parametrima
-iako ne spada ovde kao jedan od konkurenata bih uvrstio i rompler JD-800 koji zbog veoma dobrog baznog sounda i UI lako konkurise VA sintevima i pobedjuje :) .... za 5 godina za cenu JD 800 kupujete dva Nordleada 3 :)

MHz 05-09-2007 06:20 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 168191)
E stani sad malo... zajebanciju na stranu. Koji to moji 'synthovi' ?
Ne razumijem te.... O kojim synthovima ti to govoriš ?

O sintovima za koje govorish da ne valjaju..
Quote:

Kada ga završiš (a znam da nećeš, jer za ovo što sam zadao mora da budeš jebeno dobar u sintezi zvuka) onda tek možemo početi pričati malo dublje o ostalome.

Ti si jebeno dobar..jel mu to tako dodje onda?
Quote:

Usput, jel imaš ti neke radove iza sebe?

Ma nemam nishta..ja samo jako volim da sviram vijure..
Quote:

Naprimjer nešto ovako ili ovako (dva moja JP sounda). Čisto da vidim Tvoje sposobnosti programiranja zvuka. Zanima me tih 50% bolje kada 'ti zasviraš'.

Ja nisam ni govorio o sposobnosti programiranja vec o svirci..a posle ovoga shto si 'odsvirao', siguran sam da mogu i 80% bolje :rotfl:

silicon science 05-09-2007 07:13 PM

Man te se ljudi... Poznajem rad obojice i totalno se razlikuju. Don radi sound design a Mhz House muziku. Sto se tice JP-8000, najbitnije je da ga ti MHZ volis i da te ispirise. To je najbitnije. Sa druge strane razumem i Dona kao sound dizajnera kome je sinteza "posao" i koji jako obraca paznju na kvalitet zvuka kod sintova. Istina je da JP-8000 ima "tanji" zvuk, barem po onome sto sam ja cuo. Ali to ne mora nuzno da bude lose. Bitno je da se razlikuje od ostalih sprava i da ce sigurno naci svoje mesto u mixu.
Obojica posedujete kvalitet i umesto rasprave bolje je da razmenite iskustva. Sigurno jedan od drugog mozete dosta nauciti:)

MHz 06-09-2007 12:52 AM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 168234)
Man te se ljudi... Poznajem rad obojice i totalno se razlikuju. Don radi sound design a Mhz House muziku. Sto se tice JP-8000, najbitnije je da ga ti MHZ volis i da te ispirise. To je najbitnije. Sa druge strane razumem i Dona kao sound dizajnera kome je sinteza "posao" i koji jako obraca paznju na kvalitet zvuka kod sintova. Istina je da JP-8000 ima "tanji" zvuk, barem po onome sto sam ja cuo. Ali to ne mora nuzno da bude lose. Bitno je da se razlikuje od ostalih sprava i da ce sigurno naci svoje mesto u mixu.
Obojica posedujete kvalitet i umesto rasprave bolje je da razmenite iskustva. Sigurno jedan od drugog mozete dosta nauciti:)

Tako je SS!
Ja sam se malko poshalio..znam da chovek razbija sintezu, pa sam hteo malo da se poshalim..al eto ispade kako ispade..nisam mislio nishta loshe i umesto shto sam napisao one glupe postove trebao sam napisati tachno ovo shto si ti rekao..
@Don
no hard healings :) aj poshalji pacheve od ona dva sounda ako nije frka.. voleo bih tako da pochnem jednu svirku.. thnx!

gricko 06-09-2007 01:23 PM

Evo super tutorial o sintezi zvuka, odlicno ide uz citanje onog teksta: http://www.mutantaudio.net/forum/ezl...5f3edcd80462b0

silicon science 06-09-2007 01:59 PM

Quote:

Originally Posted by gricko (Post 168345)
Evo super tutorial o sintezi zvuka, odlicno ide uz citanje onog teksta: http://www.mutantaudio.net/forum/ezl...5f3edcd80462b0

Ovo je bash basic. Uzmes sint i malo ga cackash i za par dana sve ovo provalis. Prava stvar je programiranje digitalnih sinteva-to sto Don i Goasia i Cluster i Rogina znaju. E to je dizajn zvuka pravi. Toga nema bas u tutorijalima. Dok ne sednes za sint izasuces rukave nista od toga. Ja sam imao JD-800 i usrao sam se kad sam skontao sta sve moze. Nazalost nisam imao vremena da se upustim u to. Jednog lepog dana hocu sigurno...

All times are GMT +1. The time now is 10:29 PM.