![]() |
Re: Jedna balada...
Meni se pesma svidja, ima naravno nekih mesta gde bih ja drugacije ali to nema veze sa generalnim utiskom, David dobro peva a sve ostalo u vezi glasa je stvar ukusa (ja bih ga licno ubacio u Melodyne i dupli klik...mada ako je covek tako hteo onda ne treba dirati). Gitare su super odsvirane.
Jedina stvar koju bih obavezno promenio (a neko je vec pomenuo) je da se smanji malo ono neee neeee, jer sam poskocio iz stolice kad je krenulo :o :D Pozz |
odlicna pesma, i glas bas lepo lezi u pesmi. Zvina, neznam koje si godiste ali verovatno smo se naslusali slicne muzike pa mi tvoje stvari legnu na uvo. Oseti se u tvojim stvarima neko proslo vreme, vreme ROCK-a izmedju 1980 i 1990. sto se meni svidja. A i Zlatan i njegov tadasnji O.PUTNIK su radili pesme u to vreme, kojih sam se kao klinac ohohohhhoooooo naslusao. Oseti se Split samo tako. Ovo je fenomenalan rad.
pozz ! |
Quote:
David je autor ;) |
Sasvim dobro.....hammond je keva:)
mislim da je tekst najslabija karika u pesmi,tacno mislim na "ti si bolest,a ona je lek"..ili tako nesto,i par nekih mesta...ali i to moze da prodje... Vokal je super,samo se trudi da vise pevas na samoglasnicima,sve ostalo se izgovara,to ti kazem jer si pevao srcu,i to si pevao na konsonatama.. inace cool...... |
Quote:
uh, nemoj tako.... meni je taj hammond, bas najslabija tacka pesme..... pogotovo na samom intru, gde je prilicno nesigurno i odsviran, a inacemi zvci jeftinjavo..... npr Triton LE?..... dalje, noga i bas mi nikako ne sviraju zajedno, ne mislim da je toliko neprecizan bass, kojiko neosmisljene linije zajednickog delovanja:cool: Produkcijski mi je ok, osim zamerke na boju vokala i reverb na istom, koji je da li jeftin ili lose izabran...... rep mu se totalno gubi , malo i neprirodno..... I da stringsi koji upadaju na pola druge strofe, mogli su biti tisi ili extremnije panovani negde, svadjaju se sa glasom |
za violine se slazem,mislim da su napadne,mene su licno uplasile,ali hammond mi je dobar.......sve se cuje,i to je vazno.....:)
Moj bend svira moderni rock(myspace.com/fullflavormusic),i imamo dosta hammonda, neko je rekao da vracaju u 80-te,.......vracaju:) Super..... |
hammond je neki stari korg 01w (tako nekako), pa zvuci i nelose...
i st je, je, stvarno je nesigurno odsviran... sta se tice teksta, ovo je super u odnosu na prvi koji je bija u planu. sta se tice kicka i basa, ja nemam zamjerku. i nije mi jasno sta se tu zamjera... onaj strings je previse napadan, medutim tako je david to i zamislija i on bi vjerovatno to tija i glasnije. sta se tice pivanja, on, po mom misljenju, dobije najbolju boju kad piva glasno, na rubu. znaci, kad na silu ispjevava tonove koje neagresivno ne bi moga izvuc. mislim da njemu pitomije pivanje ne lezi. meni su najveca zamjerka gitare koje je zvina snimija (sorry, zwayney!) cisto sta su ritmicki lose. prvih par tonova na c-frazi, solo, ... mix svarno ne mogu komentirat jer san poslusa samo na slusalice. i da, kako david i rece, poanta i je da zvuci staromodno. i meni se tako svidja... |
'ajd' i ja da kazem nesto, valjda imam dovoljno iskustva i godina.
Komentari o "falsu" apsolutno ne stoje. To peva covek, ljudsko bice a ne software (i to uglavnom piratski) Pesma je DOBRA (to vam tvrdi osoba koja ih je preslusale u petocifrenom broju, a i bio clan zirija skoro svih festivala u nasoj bivsoj velikoj domovini, sa izuzetkom mozda kajkavskih popevki)\ Rekao bih cak, da je aranzman 80% na mestu, cak tvrdim, da je za ovakvu melodiju i malo "Pretvrd" - tojest rokerski, mada se Joe Cocker ne bi slozio samnom. Jedino sto malo bode, to je nedosledna i malo neznalacka upotreba gudaca, koji osim toga sto sample nije bas najbolje izabran, ni kontrapunktalno nisu bas najbolje tretirani, mada je pristup uglavnom korektan. Ponavljam, pravog "falsa" NEMA!!!, pogotovo ne takvog koji bi zahtevao Autotune Melodyne pristup. Umesto toga, ja bih mu dao malo sladunjavog Lex-like reverba, (dakle nikakva konvolucija) i to vrste large hall ili big vocal plate, sa duzim pre-delay, umnozio bih pratece istanji bi ih (kao kvalitetan panasonic telefon, samo metaforicno govorim) i dodao jednu do dve "zenke" Hammond ne bih ni takao, posto je farba odlicna, takodje i bubanj je vise nego adekvatan, gudace "obogatio" dodao malo "marcata" u refrenima, smislio bolje kontra melodije, i malcice "zasladio" nekim zvoncicima (bells) kao i neizbeznim lepim Rhodes pianom sa hexa-chorusom (ima na Rolandima kol'ko hoces) i ako sam bas cepidlaka, promenio po neku sitnu harmu, molska subdominanta je pozeljna, ali moze lepse da se do nje dodje, zar ne? Inace, ponavljam, ne ulazeci u estetiku texta, u koji se ne razumem, PESMA JE VRLO DOBRA, BRAVO ZVINCICU!!! |
Meni je pesma usla u usi, zvuzdukao sam je ceo dan juce, nisam ni znao sta zvizdim, dok mi ne stize obavestenje za ovu temu pa mi se upali lampica :)
|
Quote:
Quote:
Quote:
kudos Davidu, njegova je pjesma!!! |
All times are GMT +1. The time now is 03:42 AM. |