Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Prophets Line (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18384)

DaBear 19-06-2007 12:25 PM

Re: Prophets Line

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 158863)
Bass je dobar, ali sli?an tip basa mo?e se izvu?i sa Junom 60.

Nego ?ao mi je ?to je lik stavio toliko efekata u stvar umjesto da je dao da ?ujemo sirovi synth. Koliko se sje?am, demo sa Jupiter 8 je potpuno DRY, mislim da nema ?ak ni eq ni kompresiju.

Pa taj bass moze da se napravi na cemu hoces!!!??!?

relis 19-06-2007 02:36 PM

@DaBear; A ne moze bas na cemu god hoces... al nije da se moze samo na miniju.

Mislim da ljudi vise misle na sam ugodjaj, tj. euforiju koju stvara pjesma kod zaljubljenika u starinski zvuk. Jer ima i bolje izmiksanih pjesama. Al ovo je ipak demo pa mu se oprasta.

@Don; Junu bi trebao bar jos jedan oscilator po zvuku za tako nesto, pretpostavljam...

Don Solaris 19-06-2007 02:51 PM

Quote:

Originally Posted by relis (Post 158881)
@Don; Junu bi trebao bar jos jedan oscilator po zvuku za tako nesto, pretpostavljam...

Ehhhh... a da prvo sjedneš za neki Juno 60, pa da vidiš koju to guzicu ima. Ja pretpostavljam da si radio na 106, ali vjeruj mi, 60-tka je nešto sasvim drugo, organsko, debelo, masno, nevjerovatno dobro za DCO synth. Ko stvoreno za one čiste (ne-rezonantne) basseve.

Npr: Juno 60 + Polysix + Delta Ovaj bass ti je direktno sa Juna 60. Poglasni malo i nadam se da imaš velke zvučnike.

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 158866)
Pa taj bass moze da se napravi na cemu hoces!!!??!?

Dogovoreno! Ajde da ga čujemo onda. Uzmi bilo koji soft i napravi ga.

Ako trebaš web prostor za mp3, javi, imam cijeli server.

relis 19-06-2007 04:34 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 158884)
Ehhhh... a da prvo sjedne? za neki Juno 60, pa da vidi? koju to guzicu ima. Ja pretpostavljam da si radio na 106, ali vjeruj mi, 60-tka je ne?to sasvim drugo, organsko, debelo, masno, nevjerovatno dobro za DCO synth. Ko stvoreno za one čiste (ne-rezonantne) basseve.

Ne, ne, nisam mislio da nema sape, nego treba mu jos koji osc za detune, da pliva vise. Tu rezonancu o kojoj pricas. Osim phasera, i to se cuje na ovom primjeru.

.

DaBear 19-06-2007 05:22 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 158884)
Ehhhh... a da prvo sjedne? za neki Juno 60, pa da vidi? koju to guzicu ima. Ja pretpostavljam da si radio na 106, ali vjeruj mi, 60-tka je ne?to sasvim drugo, organsko, debelo, masno, nevjerovatno dobro za DCO synth. Ko stvoreno za one čiste (ne-rezonantne) basseve.

Npr: Juno 60 + Polysix + Delta Ovaj bass ti je direktno sa Juna 60. Poglasni malo i nadam se da ima? velke zvučnike.

Dogovoreno! Ajde da ga čujemo onda. Uzmi bilo koji soft i napravi ga.

Ako treba? web prostor za mp3, javi, imam cijeli server.

OK, deal!!

milos 19-06-2007 09:36 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 158846)
Ja sam pao na dupe kada sam cuo to - i onaj demo gde je sve radjeno sa JP8

Izvini, a sta je ovde za padanje na dupe ??????

bas linije ? zvukovi? bubnjevi ? ? ? ? ?[/QUOTE]
Evo i demo za JP8 -sve je uradjeno sa njim :)
http://www3.shellkonto.se/puff/j8/jp8.mp3
Najvise me je fascinirao mini bass u Moroder stilu ,i na 40 sekundi phasing sound sa orvaranjem filtera - tesko da ces to da napravis da ovako zvuci sa pluginovima i VA sintovima....
Znam,patchevi su krajnje jednostavni ali lepo i sirovo zvuce :D
Prophet je standardan,mada ne bi u ovom aranzmanu mogao zamisliti drugi sint...:D
Videces da je veci trud ulozen u JP8 demo i mislim da ce ti se mozda vise svideti nego prethodni....;)

roginator 19-06-2007 11:09 PM

pa ovako mislim da je cijeli demo s mini jako primitivan i jeftin ali to je to ... nekima od nas to je dosta ..ja osobno imam vise standarde ali ovo s mini i prophetom volim jako jer je JEDNOSTAVNO!!

ne moze to zamjenit niti jedan drugi sint u mixu TOCKA..
jer to vise nebi bilo to.

JP DEMO je ok nije me bacio na dupe!!! a imam veliko!!!:D
cuo sam boljih losije odsviranih itala s JP8

@don ... u pravu si da postoji razlika izmedju Juno 106 i Juno 60, ali nije velika ( 3% od oka )stavise....(imam 2x60 i jedan 106 tu doma pa mogu reci iz prve ruke)..taj bas ces lakse dobit Polysixom nego junom!!!!!!ima vise moogy karaktera u polisixu zahvaljujuci VCO i SSM 2044 VCF koji je jako moogy!! :da:

@ relis .. imam moog phaser i nekao mi se cini da vise voli americke analogne sinteve nego druge,,,,DCO mu bas i ne pase...

a sto se tice MINI basa...MINI JE MINI zato imam 2
mislim da ljubitelji zvuka cuju pravi MINI ...svima ostalima je naravno svejedno.. ( ja nisam ostali)

NE MOZE MINI STICI NITI SE1x, Pulse, 303, SH, prophet a kamoli VCA ili vst...GLUPOST

ja sam uglavnom imao sve pile od sinteva doma ili sam ih uzivo probao pa ipak mogu jost jednom ponovit!!!! da je mini I 5000 Eura ja bi za njega toliko dao!!!!

PS: Nikad nisam svirao i probao : CS 80, OBX, Chromu i VELIKE MODULARE..manje vise ostalo sam uglavnom imao neko vrijeme doma ili imam...JP 8 uskoro ..jos par dana :D :D :D ..ALI MINI JE MINI!!!!!

eto raspisao se ja.....

clusterchord 20-06-2007 01:00 AM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 158757)
JP8 je electro pop i ITALO disco SYNTH..I danas electro i trance i ambijentalna mjuza
pravi amer pili mooga, propeta i Obie....
znaju ameri sto grize :da: :da: :da: :da:

slazem se sa svime osim za ambient - ni cema ni ssma tu nema. ambient se danas radi sa samplingom i digitalnim sintevima uglavnom (i skupim eventide-ima), a nekad davno radio sa diskretnim spravama, yamaha cs chip spravama i ssm-om (znaci jarre, vang i ostala ekipa.. tu CEM bas nije nikad puno svirao - previse "prdi" i privlaci paznju - moje osobno misljenje).

ni u tranceu isto bas nema CEM-a, osim tu i tamo Pro One. makar ja se apsolutno slazem da ko ima Rev3 bio bi lud da ga ne koristi za trance - ubija i tu stvarno dolazi do izrzaja kad sweep-as filter preko neke sekvence (sjecas se kad sam slinio dok sam ga svirao kod tebe.. :rotfl: ). ali ljudi uplae usrani supersaw i pile s onim JP i to ti je to..

jupiter 8 - new wave, UK synth pop, m jackson - thriller, american power pop (foreigner itd) i disko mid 80s (nakon prvog vala). danas psy/goa/ostlai trance.. twisted house, minimal, filmska glazba (standard). to je gdje sam ga ja cuo..

taj demo sa prophetom i minijem solidno pokazuje zasto su oni bog. bubanj je sranje ali je nebitan ovdje. njih dovjjicu nemas sta miksat , stoje u miksu ko stupovi. i nema puno efekata, samo je tip stavio analog phaser na mini to je to, i malo reverba na prophet.

ko misli da ovo moze napravit na vstiju, ili vise ne cuje dobro ili je "in denial".. to sto su analogci skupi, sto se kvare i ostalo to su sve lijepi prakticni razlozi.. al nemaju veze sa onim najbitnijim - zvukom. moze biti puno "pametnije" i "prakticnije" imati sve na vstiju, ja se apsolutno slazem. al daje isti sound to je fantaziranje.

da ne govorim da svaka high end ploca i dan danas, ako je na njoj stilski bitan sound analogije, ili npr rhodesa ili nekog drugog hardvera, se i dalje snima sa s tim pravim hardverom. pa nisu ti producenti ludi. ne brojim kucne demo uratke ili plasticni trance i ostalu low end produkciju.

od profija, jedino broadcast i marketing/corporate/library music studiji, gdje mora bit brzo gotovo i nikog nije briga za vrhunski sound.. profitiraju od VSTija. tako i ja, kad radim fast reklamu ili corporate video (za kretene u kravatama :D ) ponekad palim VSTi za pad..

nego Don, ajd napravi taj mini bass na juno 60.. pretvorio sam se u uvo. ;)

roginator 20-06-2007 02:37 AM

ej tomo kako nema CEMa u trance..MKS 80 je bog za trancere a da ne kazem da OB8 i mmoog su san svakog trancera...pa sh 101---itd;)

ali hebes CEM ajmo se nac na kavi pa trkeljat po naski ...ti i ja smo dva stroma...ja 80 a ti 70...ma mator si ko moog modular :D :mrgreen: :D

OFF 20-06-2007 08:40 AM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 158928)

..ALI MINI JE MINI!!!!!

eto raspisao se ja.....

to je rekla i Coco Chanel:D

All times are GMT +1. The time now is 04:22 AM.