![]() |
Re: Prophets Line
Quote:
Pa taj bass moze da se napravi na cemu hoces!!!??!? |
@DaBear; A ne moze bas na cemu god hoces... al nije da se moze samo na miniju.
Mislim da ljudi vise misle na sam ugodjaj, tj. euforiju koju stvara pjesma kod zaljubljenika u starinski zvuk. Jer ima i bolje izmiksanih pjesama. Al ovo je ipak demo pa mu se oprasta. @Don; Junu bi trebao bar jos jedan oscilator po zvuku za tako nesto, pretpostavljam... |
Quote:
Npr: Juno 60 + Polysix + Delta Ovaj bass ti je direktno sa Juna 60. Poglasni malo i nadam se da imaš velke zvučnike. Quote:
Ako trebaš web prostor za mp3, javi, imam cijeli server. |
Quote:
Ne, ne, nisam mislio da nema sape, nego treba mu jos koji osc za detune, da pliva vise. Tu rezonancu o kojoj pricas. Osim phasera, i to se cuje na ovom primjeru. . |
Quote:
OK, deal!! |
Quote:
Izvini, a sta je ovde za padanje na dupe ?????? bas linije ? zvukovi? bubnjevi ? ? ? ? ?[/QUOTE] Evo i demo za JP8 -sve je uradjeno sa njim :) http://www3.shellkonto.se/puff/j8/jp8.mp3 Najvise me je fascinirao mini bass u Moroder stilu ,i na 40 sekundi phasing sound sa orvaranjem filtera - tesko da ces to da napravis da ovako zvuci sa pluginovima i VA sintovima.... Znam,patchevi su krajnje jednostavni ali lepo i sirovo zvuce :D Prophet je standardan,mada ne bi u ovom aranzmanu mogao zamisliti drugi sint...:D Videces da je veci trud ulozen u JP8 demo i mislim da ce ti se mozda vise svideti nego prethodni....;) |
pa ovako mislim da je cijeli demo s mini jako primitivan i jeftin ali to je to ... nekima od nas to je dosta ..ja osobno imam vise standarde ali ovo s mini i prophetom volim jako jer je JEDNOSTAVNO!!
ne moze to zamjenit niti jedan drugi sint u mixu TOCKA.. jer to vise nebi bilo to. JP DEMO je ok nije me bacio na dupe!!! a imam veliko!!!:D cuo sam boljih losije odsviranih itala s JP8 @don ... u pravu si da postoji razlika izmedju Juno 106 i Juno 60, ali nije velika ( 3% od oka )stavise....(imam 2x60 i jedan 106 tu doma pa mogu reci iz prve ruke)..taj bas ces lakse dobit Polysixom nego junom!!!!!!ima vise moogy karaktera u polisixu zahvaljujuci VCO i SSM 2044 VCF koji je jako moogy!! :da: @ relis .. imam moog phaser i nekao mi se cini da vise voli americke analogne sinteve nego druge,,,,DCO mu bas i ne pase... a sto se tice MINI basa...MINI JE MINI zato imam 2 mislim da ljubitelji zvuka cuju pravi MINI ...svima ostalima je naravno svejedno.. ( ja nisam ostali) NE MOZE MINI STICI NITI SE1x, Pulse, 303, SH, prophet a kamoli VCA ili vst...GLUPOST ja sam uglavnom imao sve pile od sinteva doma ili sam ih uzivo probao pa ipak mogu jost jednom ponovit!!!! da je mini I 5000 Eura ja bi za njega toliko dao!!!! PS: Nikad nisam svirao i probao : CS 80, OBX, Chromu i VELIKE MODULARE..manje vise ostalo sam uglavnom imao neko vrijeme doma ili imam...JP 8 uskoro ..jos par dana :D :D :D ..ALI MINI JE MINI!!!!! eto raspisao se ja..... |
Quote:
ni u tranceu isto bas nema CEM-a, osim tu i tamo Pro One. makar ja se apsolutno slazem da ko ima Rev3 bio bi lud da ga ne koristi za trance - ubija i tu stvarno dolazi do izrzaja kad sweep-as filter preko neke sekvence (sjecas se kad sam slinio dok sam ga svirao kod tebe.. :rotfl: ). ali ljudi uplae usrani supersaw i pile s onim JP i to ti je to.. jupiter 8 - new wave, UK synth pop, m jackson - thriller, american power pop (foreigner itd) i disko mid 80s (nakon prvog vala). danas psy/goa/ostlai trance.. twisted house, minimal, filmska glazba (standard). to je gdje sam ga ja cuo.. taj demo sa prophetom i minijem solidno pokazuje zasto su oni bog. bubanj je sranje ali je nebitan ovdje. njih dovjjicu nemas sta miksat , stoje u miksu ko stupovi. i nema puno efekata, samo je tip stavio analog phaser na mini to je to, i malo reverba na prophet. ko misli da ovo moze napravit na vstiju, ili vise ne cuje dobro ili je "in denial".. to sto su analogci skupi, sto se kvare i ostalo to su sve lijepi prakticni razlozi.. al nemaju veze sa onim najbitnijim - zvukom. moze biti puno "pametnije" i "prakticnije" imati sve na vstiju, ja se apsolutno slazem. al daje isti sound to je fantaziranje. da ne govorim da svaka high end ploca i dan danas, ako je na njoj stilski bitan sound analogije, ili npr rhodesa ili nekog drugog hardvera, se i dalje snima sa s tim pravim hardverom. pa nisu ti producenti ludi. ne brojim kucne demo uratke ili plasticni trance i ostalu low end produkciju. od profija, jedino broadcast i marketing/corporate/library music studiji, gdje mora bit brzo gotovo i nikog nije briga za vrhunski sound.. profitiraju od VSTija. tako i ja, kad radim fast reklamu ili corporate video (za kretene u kravatama :D ) ponekad palim VSTi za pad.. nego Don, ajd napravi taj mini bass na juno 60.. pretvorio sam se u uvo. ;) |
ej tomo kako nema CEMa u trance..MKS 80 je bog za trancere a da ne kazem da OB8 i mmoog su san svakog trancera...pa sh 101---itd;)
ali hebes CEM ajmo se nac na kavi pa trkeljat po naski ...ti i ja smo dva stroma...ja 80 a ti 70...ma mator si ko moog modular :D :mrgreen: :D |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:22 AM. |