Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Muce me peekovi (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18128)

Manley 25-05-2007 05:46 PM

Re: Muce me peekovi

ja na master bus stavim Thermionic Phoenix i on radi sve sam :D

slazem se sa slowstar-om u septembru radim album za cafe del mar "rue de soleil" i bas smo pricali o tome kako treba da zvuci i dosli do zakljucka da uradimo sto dinamicniji snimak, da ga ne ubijem u startu sa limiterom :cool:

Max 25-05-2007 05:50 PM

Quote:

Originally Posted by Manley (Post 156196)
ja na master bus stavim Thermionic Phoenix i on radi sve sam :D

slazem se sa slowstar-om u septembru radim album za cafe del mar "rue de soleil" i bas smo pricali o tome kako treba da zvuci i dosli do zakljucka da uradimo sto dinamicniji snimak, da ga ne ubijem u startu sa limiterom :cool:

A zato covek ne moze da dodje do tebe ..... ni na PP ( koji ne citas vec godinama ) ni na tel ...... :banghead:

....... eto sta se desi kad covek postane zvezda .....;) :D

Pozdrav

Max 25-05-2007 05:52 PM

Quote:

Originally Posted by Manley (Post 156196)
..... da ga ne ubijem u startu sa limiterom :cool:

.... ubi ga na kraju sa limiterom ....:rotfl:

Pozdrav

Manley 25-05-2007 06:04 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 156198)
A zato covek ne moze da dodje do tebe

poruku sam vratio....UA je otisao, API je na prodaju sa 512c i A design silver ;)

btw, dobio sam soundeluxe.......ubija kako radiiiiiii :o , napokon sam nasao svoj mikrofon.....nedam ga nikome :D

Max 25-05-2007 06:08 PM

Quote:

Originally Posted by Manley (Post 156200)
poruku sam vratio....UA je otisao, API je na prodaju sa 512c i A design silver ;)

btw, dobio sam soundeluxe.......ubija kako radiiiiiii :o , napokon sam nasao svoj mikrofon.....nedam ga nikome :D

UA necu prezaliti ...... :(

Api si mi obecao ( lunchbox ) .....nemoj sad da vrdas ..... ( a 512 nisi pominjao .... samo a design )

512 i A design donesi da probam .... pa cemo videti sta ces da vratis kuci :)

Pozdrav

OFF 25-05-2007 09:39 PM

peekovi nisu starashni, ali ako pochnu da te muce gasovi...........

HeatMan 25-05-2007 11:45 PM

Nije fazon.. nisam ja bregovic.. :)

Arthur 26-05-2007 01:33 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 156221)
Nije fazon.. nisam ja bregovic.. :)

Nisi! :banghead: :p

Arthur 26-05-2007 01:33 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 156215)
peekovi nisu starashni, ali ako pochnu da te muce gasovi...........

auf! a tek suljevi! :rotfl:

phil.milmax 26-05-2007 02:58 AM

Quote:

hvala phil na uputama...probatcu malo da radim na taj nacin...e sad, na kick,snare, hatove, bassline itd. sam stavljao compresore, no jedan frend mi je reko da ako hocu poglasniti radim s limiterom a ne kompreosorom, ja sam kompresirao te naknadno mu nagario gaina...dobio jesam jaci sound u "konacnoj" slici...citao sam prije o tome na forumu ovdje, i postoje mnoge diskusje glede toga...
Limiter i kompresor su ista stvar razlika je kao sto sam ti vec rekao samo u parametrima.Limiterom se smatra kada je odnos kompresije iznad 1:10.Limiterom ces samo da totalno degradiras signal tako da ti ne preporucujem koriscenje istog sem u situaciji koju sam ti vec naveo u proslom postu.
Probaj da radis sve iz pocetka.Znaci prvo namesti nivoe tako da ti miks skladno zvuci.Na pocetku se nemoj opterecivati jacinom izlaza vec gledaj da ti ni jedan kanal sam za sebe ne pikuje.Onda probaj da uradis neki eqvilajzing tamo gde ima potrebe za tim.Na kik, snare i bas se obicno stavlja kompresor dok to nije slucaj sa hi hatom i cinelama.Pazljivo upotrebljavaj kompresor, nemoj odmah da ides na neke vece odnose kompresije ako za tim stvarno nema potrebe.Takodje pazljivo postavi i treshold da bude iznad nivoa shuma jer ces u suprotnom kompresovati i shum pa ces samim tim i imati vise shuma na snimku.
Kada napravis neki mix kojim si zadovoljan i gde po kanalima nista ne ide u crveno onda na master stavi ona dva plugina koja sam ti pomenuo i podigni nivo kompresorom pomerajuci treshold ali pazi da ne preteras jer ce u suprotnom to lose zvucati.Samo slusaj i koriguj trudeci se da pluginove koristis samo u nuzdi jer obicno kada natrpas mix svim i svacim na kraju od toga ispadne samo gore.:) :) :) Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 05:42 AM.