Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Kjaerhus Mpl Limiter??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17974)

Shot 12-05-2007 02:05 PM

Re: Kjaerhus Mpl Limiter???

Quote:

Originally Posted by ixi (Post 154808)
Blizu Ljubljane (grosuplje)
Ni original je clon sss BassCompressor 4000=> G-ssl!

lp

Ah sorry! Krivo sam shvatio da radis na pravom pultu iz serije 4000.
Dobro, klon i nije nesto sto se moze hvaliti kao iskustvo rada. Ima ih svakakvih, i nisu neka velika referenca...
I nije Bass nego Buss Compressor!

alavuk 12-05-2007 02:08 PM

nije ni buss vec bus :]

SHIVA 12-05-2007 04:43 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 154799)
uh...ovo mi je lo?a varijanta..realno, kad radi? vi?e processing-a na signalu -bez obzira koliko kvalitetan plug bio ima? mala gubljenja na kvalitetu zvuka..tako da ne praktikujem da radim ovako ne?to...limiter na kraju i eventualno EQ,mada se to re?ava već u mixu..

Ne bih se slozhio oko tog gubljenja "kvalitete" sa svakim plug-inom. Mozhemo razgovarat eventualno o minimalnim promjenama tj. udaljavnjem od izvornog sadrzhaja sa svakim daljnjim procesiranjem. No promjene mogu popraviti subjektivnu kvalitetu zvuka a mogu ga i pokvariti. To je razlika izmedju upotrebe i zloupotrebe alata. Inache kad su plug-inovi u pitanju i kad se procesiranje radi kroz export a ne snimanjem u real time-u digitalni signal sa digitalnom obradom ne trpi apsolutno nikakve degradacije. Plug napravi matematichki ono za shto je predvidjen. Tu nema ni shumova, ni utjecaja el. magneta ili susjedove kosilice. Losh plug in napravi sranje ali ne zbog "gubitka kvalitete" pri svakom procesu nego zato shto je loshe isprogramiran plug ili zbog ljudskog faktora koi definira parametre.

lesha 12-05-2007 04:50 PM

"manje je bolje"

kejkz 12-05-2007 05:12 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 154849)
Ne bih se slozhio oko tog gubljenja "kvalitete" sa svakim plug-inom. Mozhemo razgovarat eventualno o minimalnim promjenama tj. udaljavnjem od izvornog sadrzhaja sa svakim daljnjim procesiranjem. No promjene mogu popraviti subjektivnu kvalitetu zvuka a mogu ga i pokvariti. To je razlika izmedju upotrebe i zloupotrebe alata. Inache kad su plug-inovi u pitanju i kad se procesiranje radi kroz export a ne snimanjem u real time-u digitalni signal sa digitalnom obradom ne trpi apsolutno nikakve degradacije. Plug napravi matematichki ono za shto je predvidjen. Tu nema ni shumova, ni utjecaja el. magneta ili susjedove kosilice. Losh plug in napravi sranje ali ne zbog "gubitka kvalitete" pri svakom procesu nego zato shto je loshe isprogramiran plug ili zbog ljudskog faktora koi definira parametre.

Generalno se slazem i dodajem: degradacija signala u digitalnom domenu nastaje kod spustanja sa vise bita na manje, dakle sa 64, 32, 24 na 16 ili 8, kod resamplinga i kod probijanja digitalne nule... sve drugo je stvar "ideje" autora...
Ali, teorijski gledano, limiting jeste forma distorzije tj. degradacije signala... dakle ostaje samo pitanje da li se njom postiglo zeljeno.

...da se vratimo na temu: nisam koristio ovaj limiter, niti bilo sta od Kjaerhusa osim besplatnih plagova, tako da ne bi bilo lose ako moze da se cuje neki primer kako radi...

Shot 12-05-2007 11:55 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 154841)
nije ni buss vec bus :]

U je'enti! Istina! Imas me!
:)

phil.milmax 13-05-2007 01:59 AM

Ja bi ipak dao glas Timeworks mastering kompresoru :)

alavuk 13-05-2007 10:18 AM

zar je bitno koji je najbolji ? svaki ima svoj smek i na nama je da odlucimo koje cemo da koristimo , ovakve rasprave me podsecaju na decu koja se svadjaju ciji je brat/tata jaci ...

lesha 13-05-2007 01:41 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 154916)
zar je bitno koji je najbolji ? svaki ima svoj smek i na nama je da odlucimo koje cemo da koristimo , ovakve rasprave me podsecaju na decu koja se svadjaju ciji je brat/tata jaci ...

ili ciji je veci.. :D

ixi 13-05-2007 09:38 PM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 154839)
Ah sorry! Krivo sam shvatio da radis na pravom pultu iz serije 4000.
Dobro, klon i nije nesto sto se moze hvaliti kao iskustvo rada. Ima ih svakakvih, i nisu neka velika referenca...
I nije Bass nego Buss Compressor!

Sorry ker sem se zatipkal :p

Ja delal sem tudi nekajkrat v starem studiu Tivoli v Ljubljani na legendarni Acotovi Ssl-ki, ki pa name ni pustila kaj preveč dobrega vstisa.
Miza je bila sicer potebna temeljitega servisa.:rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 08:42 AM.