![]() |
Re: Magnetna glava
Pade mi na pamet da bi ultrazvucna kada pomogla da se to ocisti.... jedino NE ZNAM sta moze da rastvori WD40 a da ne rastvori i plastiku koje ima na sve strane....
Pokusaj alkohol... dalje od toga ti ne savetujem.... pozdrav bogi p.s. WD40 je ulje niske viskoznosti, znaci ne isparava... ostaje tu i sva prasina se lepi za njega.... formira se nesto nalik blatu. |
Evo sta me je zbunilo, kad sam malo bolje pogledao video sam da su one plocice u stvari mali elektromagneti, medjutim kalem je namotan po bocnim ivicama tako da je tesko uocljiv.
edit: Quote:
|
Quote:
|
Hmmm, naznacio sam ti da je u pitanju gramofon koji ide u sklopu muzickog stuba (nna gornjoj je strani), sto bi znacilo da je pojacalo fabricki odradjeno za taj gramofon. Medjutim moze se desiti da ono stvara problem jer je stub star oko 15 godina, pa se moze desiti da su elektroliti vremenom oslabili i elektronika uopste. Ja zasad smatram da su problem pravili kontakti koji se kace na elektromagnet u magnetnoj glavi, jer se vezuju putem dodira, a kalemovi su poprilicno prljavi i mozda malo oksidirani.
|
Onda ne znam, pomislio sam da je ono o čemu sam pisao. Nezahvalno je na daljinu davati nekakve savete. Mi koji smo mnogo godina proveli uz gramofone imamo konkretnu ljubav prema tim spravama i verovatno bi smo brzo otkrili u čemu je problem pa jedino jo? ?to mogu da napi?em je da potra?i? nekog u svojoj okolini ko je baratao sa gramofonima da baci pogled. Samu glavu i iglu nemoj preterano da čačka?, to su jako osetljive stvari i lako se uni?tavaju.
|
Svestan sam toga, zato sam uzasno pazljiv... :) BTW, ne verujem da bi u okolini nasao nekog ko bi bio pazljiviji sa tim od mene, znam jedan dobar servis, ali ne verujem da oni uopste i rade dalje sa tim, a isto tako ne verujem da bi bili strpljivi sto se ovakvih stvari tice...
|
Nabavih i alkohol i cetkicu, ali tek danas, jer sam bio u guzvi ovih dana. Medjutim, brine me da li ce 70% skinuti lak sa bakarne zice na kalemu i tako upropastiti magnet? Iglicu najverovatnije menjam, pa me interesuje ima li u BG-u da se nadje zasebno iglica i koliko se krecu cene.
Sto se starog gramofona tice, njega cu najverovatnije srediti sutra u kompletu, on je manja briga... ;) |
Quote:
pozdrav bogi |
OK, plastika je ionako cista dobrim delom, inace sutra planiram da odradim ciscenje, pa javljam rezultate... :)
|
Quote:
SRECNO!!! :D pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 10:21 AM. |