Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Problem sa exportom iz PT LE 7.1 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16936)

DEMONIO 08-02-2007 04:36 PM

Re: Problem sa exportom iz PT LE 7.1

DaBear... Jan je doshao u kontak sa Victorious-om, likom iz NY-a o kome on moze bolje da vas informishe, neki ortak Masta Kille iz Wu-Tanga, radio mu produkciju za taj neki mixtape koji je hostovao i koji je skoro izasho u prodaju, a ovo shto smo exportoval je za nekog Drop7 ortaka, opet stvari za neki EP...

Ovo shto su oni kao "radili" je tako smeshno da nije ni za pomen. Pocevshi od instrumentala u jednom kanalu shatro smixanih... preko neke "plasticne" produkcije i sl. Uzevshi u obzir da su to verovatno street izdanja, ajde i kao da im se oprosti ,ali iskreno, njihov mix nemoze vodu da nosi ni pilot snimku koji bi se recimo kod Jana ili mene odradio u studiju, tu je negde u rangu kako takvog demo-a...

Skoro sam gostvao jednom ortaku iz Francuske (Al Kan, ortak momka koji je meni pre 4 godine gostovao na albumu - Ken Veliki iz grupe Digital) na mixtape-u, isto ce to biti neko street izdanje, ali taj zvuk koji su oni izvukli je kud i kamo bolji nego li ovo shto smo slushali da su u US radili...

davormen: to SHIT dugme je specijalno projektovano za moju gengsta tastaturu koji iskljucivo koristimo za kontrolisanje gengsta mixova u ProToolsima :) hehehe

Lapsus... shta da se radi :) heheh

Rhino 08-02-2007 05:44 PM

Da necete uplodovati 20-30 sec tih beatova da se cuje? Bash me interesuje.....

DEMONIO 08-02-2007 06:45 PM

Ja sam, nazalost, to obriso sa svog hdd-a, jer smo inace to exportovali da Jan kod sebe mixuje... E sad... ne znam jedino da mu posaljem sms da dodje i okaci neke od tih instrisha... Jedan je bio takva plastika (bash ovaj juce shto smo rendali) da je valjda uzeo da ih presvirava Jan sinoc.... Znaci neki rifovi, neki keys ko iz onih igracki za klince ono kao "evo malog klavira za mog sincica" ...

Iskreno jedan mi je jedino zapao za uvo, neki 808 crunk bit, ali i on nije bio nishta extra nego je hook ustvari taj koji me je vozio... Shta znam... moze to bolje :)

DaBear 08-02-2007 07:27 PM

Quote:

Originally Posted by DEMONIO
Ja sam, nazalost, to obriso sa svog hdd-a, jer smo inace to exportovali da Jan kod sebe mixuje... E sad... ne znam jedino da mu posaljem sms da dodje i okaci neke od tih instrisha... Jedan je bio takva plastika (bash ovaj juce shto smo rendali) da je valjda uzeo da ih presvirava Jan sinoc.... Znaci neki rifovi, neki keys ko iz onih igracki za klince ono kao "evo malog klavira za mog sincica" ...

Iskreno jedan mi je jedino zapao za uvo, neki 808 crunk bit, ali i on nije bio nishta extra nego je hook ustvari taj koji me je vozio... Shta znam... moze to bolje :)

tu uopste nije bitna produkcija, nego lyrics (reci / rap ) i hooks.....da li je plastika / staklo / guma ili kamenje, nije toliko bitno.

A 99% od njih ima samo neki stari sampler / MPC i na tome radi....niko se i ne busa sa nekom produkcijom.

A ti deciji klaviri / igracke mogu mega da rade...

Ajde kad nadjes nesto, bas okaci (ili, jos bolje- kad smiksate, okaci 30 sekundi) !!

alavuk 11-02-2007 12:46 PM

@ da bear ili ko se vec extremno razume u pro tools
kad vec nastavljamo temu sa problemima u pro tools-u , malo je smesne prirode nego janov i demoniov problem

znaci napravim xxx traka ali samo 32(mono) ili 16(stereo) mogu da pevaju , jel ima neka caka da zeznem to ? sem one da dokupim hardware , radi se o m powered verziji (samo zamenio dae.dll i dael.dll.nesto) koja je kombinovana sa 6.7 LE

zao mi da uninstaliram , mnogo je mega zvuk

stigma 11-02-2007 12:50 PM

Postoji adpter s kojim mozes koristiti TDM verziju s M-audio hardverom.. Procackaj po guglu.

alavuk 11-02-2007 01:01 PM

o hvala , zaboravix da to imam , mislio sam da je neki drajver za m-audio kartu

stigma 11-02-2007 01:08 PM

Nemoj zaboravit w32.Netsky, bez njega nece raditi;) - just kiding

milos 11-02-2007 05:16 PM

Jel su HD efekti stvarno toliko dobri?Npr kad se uporede sa UAD plugovima ,kako stoje stvari?

Cuo sam npr da mnogi pluginovi koji su TDM a postoje u native varijanti zvuce bolje od native jer je u pitanju drugaciji kod(pisan posebno za DSP):)

stigma 11-02-2007 07:32 PM

Nemogu reci tocno u 11010100001 ali vjerovatno tu ima nesto jer su tdm pluginovi u principu skuplji, i to dosta...

All times are GMT +1. The time now is 05:28 PM.