![]() |
Re: Sinteza i procesiranje kickova
Quote:
Da, muziku ali ne kick! ;) |
ti shiva slikaš , a ne slažeš puzle,jel da?
i muzika ne radi tebe nego ti nju? roger |
Ja samo kazhem da za krajnji rezultat uopche nie bitno da li je korishten preset, sempl ili je netko od nule doshao do kick-a ili bilo kojeg drugog elementa. Ali ja radije napravim sve od nule jer zapravo uzhivam u tome. Nikad ne sejvam presete i svaki put krenem od apsolutne nule. Nikamo mi se ne zhuri, a tako dobro upoznam sprave i otkrijem svakakvih gluposti.
Jasno... to ne znachi da je rezultat koi dobijem bolji zbog toga... dapache, chesto rezultat ni ne opravda ulozheno vrijeme, ali s vremenom sve brzhe i sve cheshche stizhem do dobrih rezultata. |
Quote:
ovo je mega odgovor...sve je tu receno sto treba da se kaze!! |
Shiva da li si to stvarno ti? Jel sve uredu ? :)...ovako koncizan i direktan odgovor od tebe nikada nisam cuo, osim toga potpuno je tacno to sto kazes.
I dalje ne mogu da verujem da si to ti :) |
pa ko ti je kriv kad imash predrasude :D
|
" Pogresi covek..." :)
|
Ljudi bre vi odoste u totalnu filozofiju.. ne bitno, u svakom slucaju sto se tice kicka ( ako ti je potrebno nesto u stilu astrix-a, sub6-a, infected-a itd. znaci fullon trance kao i razne varijante na datu temu(pri tome ne mislim na taj booom kick koji pominjes, mada moze i to ako treba) ) postoji VSTi bazzism, ne znam koje firme, koji za osnovu sinteze koristi metod iz tutorijala infected mushroom-a koji su pre ko zna kolko postavili na svoj sajt. Synth je ekstremno lak za koriscenje, ima svega sest parametara, a daje odlicne rezultate. Uz malo dodatnog ekvilajzera i kompresora mozes dobiti bas svasta, pogotovo za elektronsku muziku. Tolko o sintezi od mene :).. e sad, uvek imas onu drugu varijantu, banke semplova, od kojih su sto se tice kicka za bilo koju elektroniku po meni najbolje "vengance essential club sonds" vol.1 & 2.. kickovi su im stvarno vrhunsk i maximalno upotrebljivii..
takodje negde sam procitao da govoris o stavljanju reverba na kick. to ti ne bih bas preporucio sem u varijanti da uzmes jedan sempl kicka, stavis na njega reverb koji hoces, eksportujes ga pa kad ga ponovo ucitas u traku odseces reverbtail da se ne bi klao sa basom inace moze svasta ruzno da se desi.. opet ni ova varijanta nije bas naj srecnija jer ce ti reverb dodati ne zeljeni stereo kicku ( koji je potrebno da bude apsolutno mono)i umanji ti mu prezentnost i silinu koju treba da ima kao nosilac ritma, ali ako radis kao sto sam gore reko onda mozes kao insert na kanalu kicka posto ga ponovo ucitas da stavis nesto kao otiumFX basslane koji ce ti signal opet skupiti u mono.. ili umesto rucnog secenja mozes da stavi neki gate.. generalno ne volim kombinaciju kick&reverb sem za efekte ali opet to je moje licno misljenje :) |
Quote:
Evo ja sam slučajno naletio na nekog tko nadam se mi mo?e dat nekakav savijet. E ovako ja sam se počeo pro?le godine bavit onako laički sa produciranjem psy trance mjuze točnije forest dark. Počeo sam sa reasonom čak sam uspio napraviti par dobrih traka sve oslanjajući se na sluh i ispitivanje drugih,?to čitanje na netu itd da sada nedu?im sa uvodom . Zatim neko vrijeme cubase 5 od kojeg sam odustao. (jer nije jo? iza?la verzija koja radi bez krčenja kanala) Sada sam u Abletonu,, sretan sam jer radi normalno.Sve ?to vi?e istra?ujem i čitam područije vezano uz produkciju zvuka sve vi?e shvaćam koliko neznam Pa bih ovom prilikom postavio par pitanja kao ?to su : Kako da postignem dinamiku mislim na kick bass i perkucije kao ?to to radi ekipa iz prete?no Sanaton rec kao ?to su Purosurpo,Zoolog,Procs,Zalabim itd.. Mislim ja dobijem određenu dinamiku igrajući se ili putem sidechaina ili paralernom kompresijom trashold itd..probao sam i ping pong delay podijeljen na visoke i niske freq i opet to onda zvuči pre?minka kao ajja nema tu prljavu boju..Eto to za početak unaprijed hvala ..:rotfl: |
Quote:
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:06 PM. |