![]() |
Re: Najbolji Studio U Srbiji?
Quote:
ovo je trideset svetlosnih godina udaljeno od gore pomenutih |
Quote:
@rocketroll auu koji proma?aj teme... e pogledajte dole na omote albuma klijenata... ima jedan "SoulJaz" :D :rofl: |
Ma, guglao sam Vladu Negovanovića, pa je naleteo i taj link... ako treba da se obriše, slobodno.
|
Jatek sad skapirao: Amek 9098i-od 28 u svetu ja sam radio na 3!
|
Quote:
@arthur bice price o tome, polako da ja ne ke*am dzaba:D |
Jedno pitanjce? Na osnovu cega je po mnogima ovde Pink 2 najbolji studio u zemlji? Po opremi?
Po meni je Pink 2 daleko od dobrog, po onome sto sam do sada cuo da je izaslo iz njega, pa makar bilo radjeno na svemirskoj tehnologiji, a ne na SSL-u... Ipak, studio cini oprema, prostor, ali i ljudi koji tu rade... a cine ga i mali gremlincici i lepriconchici koje mi ne vidimo, ali od njih zavisi da li ce oprema da funkcionise kako treba, ili ne :D Kad vec pokrenusmo ovu temu, rekao bih da je br. 1 u zemlji studio "Barba", a svidja mi se i ono sto sam chuo iz studia "Sky", Vlade Negovanovica (nema SSL, vec TOFT, ali ima rezultate)... Pink 1 takodje ume da da odlican rezultat ("Jare moje")... Znam da ce me mnogi napljuvati ovde u smislu "kako to da ne valja studio sa SSL-om", ali... slusajte snimke, pa kazite jel vam se to svidja... mozda ima i nesto o.k., ono sto sam ja cuo mi se ne svidja, a svrha studija nije to da se klijent hvali deci iz komshiluka kako je radio u skupom studiju, vec da se dobije realan rezultat na CD-u... |
ja mislim da se ipak priča o potencijalu studijam, a ne rezultatima...
A Negovanović stvarno ume da razvali ;) |
Quote:
|
Quote:
Prvo (i najbitnije) je da zvuk tamo super. Bio sam 2-3 puta tamo, i uvek sam nosio brdo CD-a sa miksevima koje sam radio u Londonu (masterovanim, nemasterovanim, izaslim na plocama,) i sve je zvucalo super. Znaci - dobro se preneo sound, i nije totalno drugacije nego kod mene. Jos je za nijansu i bolje jer su njihovi Dynaudio duplo veci od mojih pa izlaze i sub-ovi.. A od opreme ima sve sta kome treba. I nije sramota da dovedes nekoga unutra. Kod Vlade Barbe sam bio na kratko, u nekim sitnim satima, pa nisam nista slusao (sem onog na cemu su trenutno oni radili). Tehnika je raj - sve ima, pa na kvadrat! A kod Vlade Negovanovica, nisam bio od kada je instalirao Tridenta...video sam ga pre 2 godine dok je bio jos u kutiji... |
Eh... da ne dodje do nesporazuma. Nisam bio u dvojci i nisam izneo svoj sud na osnovu liste opreme, vec na osnovu onoga sto je iz tih studija izaslo... apsolutno subjektivno i to gledano iz ugla gde bih ja radio svoj CD, kada bih radio tako nesto i kada bih imao para za takve akcije. Iz prakticnih razloga, bitno mi je ono sto se nadje na CD-u, a ne neke za mene marginalne stvari.
Sto se tice Pink 2, ja verujem da je studio dobar, ali ja sa svojim parama ne bih smeo da proveravam zasto odatle nisam cuo dobre pesme i da verujem da ce bas moj CD zvucati kako treba. Ukoliko studio zaista funkcionise kako treba, uskoro ce sigurno odatle izaci odlicno produciran CD, jer je prosto nemoguce da je studio odlican, da nema nikakvih problema, a da su rezultati (subjektivno) sumnjivi... Dok takav CD ne cujem, prednost ipak dajem studiu "Barba" i studiu Vlade Negovanovica, a i jos po nekim. Dakle, skroz subjektivan stav, zasnovan na licnom ukusu, sluhu, na osnovu diskova koje sam iz tih studija cuo... , a ne na listi opreme... |
All times are GMT +1. The time now is 02:52 PM. |