Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Radni stol (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16515)

RetroMan 12-01-2007 09:00 AM

Re: Radni stol

Quote:

Originally Posted by Dexxy
Koliko te je kostao sto

Ne znam tacno, pravio sam i rekove istovremeno. Bravar mi je pravio okvire za sto, sto je bila greska jer ni jedan ugao nije prav, pa sam se namucio dok sam iskrojio daske da pasuju, to je bilo negde oko 300 e, zatim plastificiranje, pa ABS lajsne, a specijalni akusticki sundjeri za sanduk negde oko 120 - 150 e, 5 ventilatora, i naravno univer ploce... nakupi se.
Quote:

Originally Posted by Dexxy
koliko vremena si potrosio?

Ne zna se, samo bravar me je zezao par meseci, pa sam se selio, i evo tek juce sam zavrsio.

RM

boggy 12-01-2007 09:28 AM

Quote:

Originally Posted by RetroMan
.....zatim plastificiranje.....

RM

RetroMan, da li si mozda i drvene delove (medijapan, iverica, sper) plastificirao? To mi je ostala misterija, jer ni danas ne znam da li to rade negde u BG ili ne... svi su nesto planirali, ali niko da kaze.... "da! moze... ja to radim"

unapred zahvalan na informaciji... :)

pozdrav

bogi

RetroMan 12-01-2007 09:33 AM

Quote:

Originally Posted by boggy
da li si mozda i drvene delove (medijapan, iverica, sper) plastificirao? ... niko da kaze.... "da! moze...

Uzmi u obzir da se plastifikacija radi na par stotina stepeni, pa zakljuci sam. :p

RM

boggy 12-01-2007 09:37 AM

Quote:

Uzmi u obzir da se plastifikacija radi na par stotina stepeni, pa zakljuci sam. :p

RM

Uzeo u obzir, ako su u pitanju metali... govorim o plastifikaciji drveta ili proizvoda na bazi drveta (radi se na nizim temperaturama od plastifikacije metala, ali i dalje ne "na hladno")

Drugim recima... izgleda da ne znas da tako nesto rade u okolini :)

pozdrav

bogi

RetroMan 12-01-2007 09:45 AM

Quote:

govorim o plastifikaciji drveta... radi se na nizim temperaturama

Ako mislis na ono sto se radi za kuhinje i kupatila, to ima naki drugi naziv, ali spada u neku vrstu farbanja.
Quote:

... izgleda da ne znas da tako nesto rade u okolini :)

Znam coveka koji to radi u Zrenjaninu, znaci malo sira okolina. :D

RM

boggy 12-01-2007 09:47 AM

Quote:

....

Znam coveka koji to radi u Zrenjaninu, znaci malo sira okolina. :D

RM

Ne smeta... javi na PM ako ti nije problem, ako ne zelis javno...

pozdrav

bogi

Tiki the Boyler 24-01-2007 03:55 PM

Danas mi je stigao sto. Nije baš 100% kako sam ga ja zamišljao, ali sam u principu zadovoljan. Vidjeću da okačim neke fotke...

ANITA 24-01-2007 04:11 PM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler
Danas mi je stigao sto. Nije ba? 100% kako sam ga ja zami?ljao, ali sam u principu zadovoljan.

Rijetko kad su stvari kakve smo ih zami?ljali.

No, daj stvarno, stavi sličice!

Ja mislim da ću si ga ja sama napraviti. Osmisliti... otići u Bauhaus, dati da mi izre?u po mjerama, kupiti one metalne nosače sa raznoraznim profilima tako da mo?e? napraviti ?to god hoće? i to je to.

Ne da mi se petljat sa stolarima, u?asno mi idu na ?ivce, bar ovih 6 koje znam.

dr.Ru 25-01-2007 08:11 AM

Drveni stolovi su skupi. Potrazite plocaste materijale (medijapan na primer), uradite crtez. Kod nas u Novom Sadu postoji nekoliko dobrih firmi koje prodaju plocaste materijale sa savremenim dezenima. Kada kupujete, oni vam na licu mesta iseku dimenzije po crtezu i to ne naplacuju. Stolar vam treba samo da sklopi..... inace, da ste od pocetka zvali stolara, on bi na isti nacin uradio, samo bi vise naplatio.
Na ovaj nacin sto kosta smesno malo.... na ovaj nacin mnoge arhitekte enterijera rade.

boggy 25-01-2007 08:38 AM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru
Drveni stolovi su skupi. Potrazite plocaste materijale (medijapan na primer), uradite crtez. Kod nas u Novom Sadu postoji nekoliko dobrih firmi koje prodaju plocaste materijale sa savremenim dezenima. Kada kupujete, oni vam na licu mesta iseku dimenzije po crtezu i to ne naplacuju. Stolar vam treba samo da sklopi..... inace, da ste od pocetka zvali stolara, on bi na isti nacin uradio, samo bi vise naplatio.
Na ovaj nacin sto kosta smesno malo.... na ovaj nacin mnoge arhitekte enterijera rade.

U NS cak ima i stolara koji imaju svoje masine za krojenje... ja vid'o! :o :banghead: :)

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 05:11 PM.