![]() |
Re: Staklena vuna i zdravlje?!!
Quote:
A kad ces ti poslikati svoj studio da ga vidimo?!! |
Quote:
Pa to je stroga tajna, ali cu tebe licno povesti u obilazak :D :rotfl::rotfl::rotfl: Salim se! :) Nemam foto aparat osim onaj na telefonu, ali cim nabavim, slikacu :) |
srednji i basevi se odbijaju od plastike. definitivno. imao sam prije par godina vokal booth od drveta, kompletni u staklenoj vuni pokrivenoj plastikom i onda platnom. za baseve je radilo vrlo fino, nije bilo dumljenja. mozda sam paranoik, ali ja sam uvijek "osjecao" to sranje u svojoj sobi, sve dok ga nisam raspilip i bacio.
e sad, gledano postotno i jednoj sobi, i nije dobro da sve pokrijes sa broadband absorberima, jer uvijek treba veca povrsina da radi za baseve nego sto to treba za visoke i srednje (za koje je najvazniji RFZ - zona prve refleksije - L R gore iza ispred zv. i tebe). daklem ako jedan dio , recimo 30% od absorbera napravis sa plastikom, i ne stavljas ih u RFZ zonu, to bi bio ok, pod uvjetom da imas barem jos toliko, ili duplo, absorbera koji rade sirokopojasno na RFZ pozicijama, a i dalje. znaci, dobro mjesto za te urse u plastici (sto tanjoj to boljoj) bi bili kutevi , sto vertikalni, sto horizontalni (gdje se spaja strop i zid). over druge treba napraviti pokrivene materijalom koji propusta i visoke i srednje. znaci kad ga uzmes pred usta, i puhnes da to ide bez nekih velikih problema. odnos dobre izolacije, da ti ne lete komadici materijala po sobi, i ovog prije navedenog uvjeta propusnosti je mikrofibra. na straznju stranu moze i deblja zutica - ona je nesto jeftinija. neko srednje rijesenje bi mozda bilo - panel URSA FDP3 (30kg/m3) recimo 10+5=15cm, a ispred nje sloj azmafona 2cm, i zamotano u mikrofibru. azmafon ploca je 2cm, i to bi prilicno sprijecilo prolaz cestica vune natrag u sobu. znaci, "i ovce i novce" - na toj debljini azma dobro gasi visoke i nesto srednjih, nema plastike da se odbija, a vuna iza ti daje potrebnu debljinu da stvar radi i na nizim srednjim i basevima. kao sendvic. tako nesto ja stavljam u svoj RFZ - azma sloj na panel od konoplje. |
Ma odustali smo od staklene vune u potpunosti.
Otkrili smo cijeli hemp world i mnoge luđake koji grade kuće i šivaju odjeću i jedu hranu od konoplje! Neki super ljudi. :) Sad smo ih kontaktirali i rade i oni, pa tko zna.. mozda bude povoljnije, mozda ne bude. U svakom slucaju, kancerogena staklena vuna nece u nas dom. Vidi... Slovenci - izolacija od konolje i kokosa http://www.tus-kosi.si/index_eng.html |
Zna li neko kako se na kraju završila ova priča?
I gde može da se nabavi ovaj izolacioni materijal od kokosa ili konoplje ili čega god već? :confused: |
|
All times are GMT +1. The time now is 10:21 PM. |