![]() |
Re: Tko od vas zaista ?ivi ZA muziku?
Muziku.:)
|
Quote:
Znam da zvuči extremno reći - ?ivjeti ZA ne?to-... ali to je samo izraz koji nagla?ava intenzitet "va?nosti" glazbe u na?im ?ivotima. Ali ovo sto spominjes s ljubavnicom i glazbom... ljubavnik je meni npr. slikanje. :) Glazba mi je u razini s hranom i zrakom. |
Ja sam ziveo za muziku dok sam bio mladji - kad su krenule prve probe, snimanja, koncerti. Pa prve ploce itd..do neke 23-ce godine.
7 godina kasnije, kad mi je izasla prva ploca u Engleskoj, opet sam malo zivnuo - trajalo je jedno 7-8 godina, dok nisam upoznao drugu stranu biznisa, dok nisam uradio nesto sto sam mislio da je nesto a u stvari je nista! Pre sam sedeo satima sa slusalicama, analizirajuci ploce - kako su uradili ovaj efekat? zvuk? itd...sad je sve rutina! Kad muzika postane GLAVNI izvor prihoda i posao, onda se sve promeni. Bar kod mene (i svih ljudi koje poznajem ovde!!):([/quote] ipak ne mogu da se slozim. Uopste nije isto kada radis rutinski za druge/pare ili kad radis nesto za sebe. Kad radim za sebe rutina ne postoji, postoji samo ono sto zelim postici, a tu mnoge stvari nisu deo rutine (hvala bogu na sopstvenoj masti). I da, ne postoji bolja ili losija sprava, postoji samo ona koja ce pretvoriti moju zamisao u stvarnost. :hyper: |
@Anita
Na vreme koje se izgubi sam i mislio, kad mi sin pokuca na vrata i pozove me, ja odmah prekidam sve... ili, ako hoce radimo zajedno(on jos uvek destruktivno he he, ima dve godine), naravno da nadahnuce sa detetom raste. Za ovo ostalo (muzika=hrana, vazduh) svaka ti cast, zato i tako mnogo postizes. Ja stvarno volim muziku i volim da se bavim stvaranjem muzike ali slagao bih kada bih rekao isto. Pozz |
Da je svet pravedan, i da je svako perfektan-da je zivot dobar i da je razum samo koncept; onda bi uzivao u tishini. Za sada muzika je neshto nablize shto ja imam idealnosti. moja, tvoja pop ili rap....Muziku jedino mozes da zivis.
|
ipak ne mogu da se slozim. Uopste nije isto kada radis rutinski za druge/pare ili kad radis nesto za sebe. Kad radim za sebe rutina ne postoji, postoji samo ono sto zelim postici, a tu mnoge stvari nisu deo rutine (hvala bogu na sopstvenoj masti). I da, ne postoji bolja ili losija sprava, postoji samo ona koja ce pretvoriti moju zamisao u stvarnost. :hyper:
[/quote] Pa ja stalno radim za sebe!? Sve sto uradim, pomaze mi da idem dalje !!?? A sta god da radim, trudim se da uradim najbolje, jer i od jednog i od drugog (rad za druge ili sebe) se uzimaju pare! A sto se tice rutine - ja to ne zovem otaljavanjem. Samo, posto sam milion puta prosao kroz te stvari, sve ide samo od sebe..(kao robot!:rotfl: ) |
u Pravu si: Muziku mozes samo svrstati pod licne projekte-iskrena muzicka ideja, bez rutina i administracije. Muzika za hleb je biznis. Studio postaje samousluga a ti si na kasi.
|
ja radim ono sto volim, sviram i uzivam !
ne zivim od muzike ali mi je zesci hobi i vidim je kao deo mene. lepo je stvarati muziku, mnogo toga moze da se kaze i iskaze kroz pesmu. muzika je kao ljubav, sveopsta, lepa.....lepa.........lepa |
živim za muziku.. odavno
nemam drugu želju u životu nemam drugih priorieta u životu jako slabo živim od nje (ako je ljubavnica, žešća je cicija) Ne znam kada ću odustati... boriću se dokle god bude bilo moguće,a sada je već nepodnošljivo teško... a čini mi se nam nije suđeno, ne ovde i ne sada Jako retko stvaram direktno, najviše me interesuje produckija, doživljavam se kao vajara, ili u najbanalnijem smislu babicom na porođaju.. i to mi oduzima svu strast i energiju u životu.. |
Ljudi divni ste! :)
|
All times are GMT +1. The time now is 09:01 AM. |