Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Tko od vas zaista ?ivi ZA muziku? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16469)

Dushan_S 31-12-2006 03:07 PM

Re: Tko od vas zaista ?ivi ZA muziku?

Muziku.:)

ANITA 31-12-2006 04:18 PM

Quote:

Originally Posted by mrkizoni
Hmm... posvetiti veci deo svog zivota muzici i uzivati u tome, to mi je ok (pogotovo kad si mladji), ali ziveti ZA muziku mi je malo ekstremno shvatanje.
Pomenuo sam godine jer kad malo odrastes moras da radis (ako mozes da zivis od muzike to je extra - ja nisam imao tu srecu), i ono najbitnije... imas porodicu, dete koji automatski (bar meni) zauzima prvo mesto u zivotu.
Muzika mi dodje kao savrsena ljubavnica... oblikujem je prema sebi, uvek je tu, pomaze kada sam nervozan, kad mi je tesko, kad imam nesto kreativno da kazem (jer pesnik a ni vajar i sl. nisam), pa i kad mi je samo dosadno. To je svrstava na jako drugo mesto (bori se sa zenom :da: :mrgreen: za poziciju... svakodnevno).

Pozz

Ja nekako ne mislim da bi se glazba i obitelj trebali "hrvati"... npr. kad dobije? jo? jedno dijete, time nisi izgubio kapacitete (jesi vrijeme) ljubavi, nego dobio!Ja glazbu do?ivljavam kao jo? jedno dijete. Znači, imam ih troje... plus mu?... ja ustvari imam četvero djece! :mrgreen:

Znam da zvuči extremno reći - ?ivjeti ZA ne?to-... ali to je samo izraz koji nagla?ava intenzitet "va?nosti" glazbe u na?im ?ivotima.

Ali ovo sto spominjes s ljubavnicom i glazbom... ljubavnik je meni npr. slikanje. :) Glazba mi je u razini s hranom i zrakom.

kVu 31-12-2006 04:33 PM

Ja sam ziveo za muziku dok sam bio mladji - kad su krenule prve probe, snimanja, koncerti. Pa prve ploce itd..do neke 23-ce godine.
7 godina kasnije, kad mi je izasla prva ploca u Engleskoj, opet sam malo zivnuo - trajalo je jedno 7-8 godina, dok nisam upoznao drugu stranu biznisa, dok nisam uradio nesto sto sam mislio da je nesto a u stvari je nista!

Pre sam sedeo satima sa slusalicama, analizirajuci ploce - kako su uradili ovaj efekat? zvuk? itd...sad je sve rutina!

Kad muzika postane GLAVNI izvor prihoda i posao, onda se sve promeni. Bar kod mene (i svih ljudi koje poznajem ovde!!):([/quote]

ipak ne mogu da se slozim. Uopste nije isto kada radis rutinski za druge/pare ili kad radis nesto za sebe. Kad radim za sebe rutina ne postoji, postoji samo ono sto zelim postici, a tu mnoge stvari nisu deo rutine (hvala bogu na sopstvenoj masti). I da, ne postoji bolja ili losija sprava, postoji samo ona koja ce pretvoriti moju zamisao u stvarnost. :hyper:

"7" 31-12-2006 06:35 PM

@Anita
Na vreme koje se izgubi sam i mislio, kad mi sin pokuca na vrata i pozove me, ja odmah prekidam sve... ili, ako hoce radimo zajedno(on jos uvek destruktivno he he, ima dve godine), naravno da nadahnuce sa detetom raste.
Za ovo ostalo (muzika=hrana, vazduh) svaka ti cast, zato i tako mnogo postizes. Ja stvarno volim muziku i volim da se bavim stvaranjem muzike ali slagao bih kada bih rekao isto.

Pozz

Dean Milenkovic 31-12-2006 11:26 PM

Da je svet pravedan, i da je svako perfektan-da je zivot dobar i da je razum samo koncept; onda bi uzivao u tishini. Za sada muzika je neshto nablize shto ja imam idealnosti. moja, tvoja pop ili rap....Muziku jedino mozes da zivis.

DaBear 01-01-2007 10:53 AM

ipak ne mogu da se slozim. Uopste nije isto kada radis rutinski za druge/pare ili kad radis nesto za sebe. Kad radim za sebe rutina ne postoji, postoji samo ono sto zelim postici, a tu mnoge stvari nisu deo rutine (hvala bogu na sopstvenoj masti). I da, ne postoji bolja ili losija sprava, postoji samo ona koja ce pretvoriti moju zamisao u stvarnost. :hyper:

[/quote]

Pa ja stalno radim za sebe!? Sve sto uradim, pomaze mi da idem dalje !!?? A sta god da radim, trudim se da uradim najbolje, jer i od jednog i od drugog (rad za druge ili sebe) se uzimaju pare! A sto se tice rutine - ja to ne zovem otaljavanjem. Samo, posto sam milion puta prosao kroz te stvari, sve ide samo od sebe..(kao robot!:rotfl: )

Dean Milenkovic 01-01-2007 05:09 PM

u Pravu si: Muziku mozes samo svrstati pod licne projekte-iskrena muzicka ideja, bez rutina i administracije. Muzika za hleb je biznis. Studio postaje samousluga a ti si na kasi.

nenad 01-01-2007 06:00 PM

ja radim ono sto volim, sviram i uzivam !
ne zivim od muzike ali mi je zesci hobi i vidim je kao deo mene.
lepo je stvarati muziku, mnogo toga moze da se kaze i iskaze kroz pesmu.
muzika je kao ljubav, sveopsta, lepa.....lepa.........lepa

Arthur 01-01-2007 07:21 PM

živim za muziku.. odavno
nemam drugu želju u životu
nemam drugih priorieta u životu
jako slabo živim od nje (ako je ljubavnica, žešća je cicija)
Ne znam kada ću odustati... boriću se dokle god bude bilo moguće,a sada je već nepodnošljivo teško... a čini mi se nam nije suđeno, ne ovde i ne sada
Jako retko stvaram direktno, najviše me interesuje produckija, doživljavam se kao vajara, ili u najbanalnijem smislu babicom na porođaju.. i to mi oduzima svu strast i energiju u životu..

ANITA 01-01-2007 08:02 PM

Ljudi divni ste! :)

All times are GMT +1. The time now is 09:01 AM.