![]() |
Re: Bolji, Gori, Najbolji, Ubica...
mala ispravka, skoro sam negde pročitao kako je u UK znatno porastao broj kupaca muzike starijih od 50 godina, te se određeni deo tržišta prilagođava i toj situaciji.. meni se čini da je u tome i problem, jer rokenrol onda kada je nastajao nisu furali matorci, niti matori producenti niti matori muzičari niti matori urednici.. a sada kod nas, a i kontam da ni napolje nije drugačije, samo sede brade sede i odlučuju iz svog nekog ugla.. ako ubodu hit za decu, ubodu, ali gomila mladih i inspirisanih muzičara ne može da se izbori sa nerazumevanjem starije generacije.. ja bi ih lepo penzionisao, i prepustio ceo deal mlađima..
|
Quote:
Mada, mozda to i nema veze sa starijima i mladjima, generalno je nemastina, pa je princip - bilo sta za brzu lovu, nadjacao osnovnu ideju da se prave dobre i kvalitetne stvari i da se prepoznaje talenat i originalnost ali mozda bez love (prepoznajete li analogiju sa politikom?). Pozz |
NE.
Jasno i iskreno mislim da je određena količina ljudi u datom momentu sinhrono zajebala stvar, i desilo se šta se desilo. Sada je još teže to oprati i ispraviti jer su se oni sami sakrili, ili nabacili maske nekih šatro revolucionara i ljudi iz naroda. Mogli su, samo da su imali muda, da stvari postave drugačije i da furaju drugačiji kulturni model, nego nisu umeli i išli su na siguricu, gazeći po generacijama dobro vaspitanih muzičara, autora i producenata.. Još par generacija da prođu, i možda se stvari krenu vraćati u normalu.. |
Quote:
Skoro sam cuo neke Turske "artiste" i to je isti koncept - Turbo Techno Narodnjak..zanci, opet su se nasi "kompozitori" inspirisali. Naravno, to sto sam ja cuo I DALJE BOLJE ZVUCI OD NASIH TURBASA!! Samo, nije bio nikakav konspiracy! To je mnogo tesko da se organizuje. A sto se tice disko, dance matrica...to je lako iskopirati - ali kod nas znaju da prave SAMO NARODNJACKE LINIJE ZA PEVANJE (cast malim izuzetcima!!) |
nisam mislio sinhrono kao conspiracy, već u jednom datom kratkom periodu je cela ekipa odgovornih zakazala...
a u međuvremenu se jeste rodilo mnogo novih i kvalitetnih pravaca u muzici, koji su nas mahom svi zaobišli.. osim njihovih ispranih i mutiranih verzija upotrebljenih u turbofolk matricama.... |
Vrach,Ana Nikolic je sranje nevidjeno!:ninja:
Pjeva kao da sere.:banghead: Tu niko ne moze da napravi nesto vrhunski! (Sta je u ex-yu vrhunski,majke ti!?) Zasto se stalno hvalis tim!?:o:o:o Svako od nas bi joj rado maznuo pare. Mozda nam svima vadis mast s tim? :mad: Izgleda odlicno :pali od onog seljakluka i gluposti u njoj libido brzo pada.:( I ja s vremena na vrijeme radim lose pjevace(i pjesme) i da,uglavnom spasim stvar,ali mi to ne znaci bas nista...(sem para,kao i tebi).:rolleyes: Sve mi se vise cini da ako neko ne moze muzicki da dobaci kako treba pomoci mu nema... ...a ostaje samo medjusobni intelektualni peting "neshvacenih" muzicara(bar tamo gdje ja zivim).:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgree n::mrgreen:............. |
e, ljudi necete moci da vjerujete kad vam kazem ovo:
Čitao sam jednu zbirku tekstova kineske filozofije, ti tekstovi su prilično stariji od grčke, znači, prije gotovo 3000 godina...e, u tim tekstovima sam našao poglavlje "O muzici" i odma sam pohrlio da vidim šta oni o tome kažu.To su tekstovi Kong-Fu-Ce-a -Konfučija(po naški) i njegovih učenika i, verovali ili ne, tu se vodi slična priča o muzici "sada" i muzici "nekada", dakle oni su TADA pričali neke slične priče i vodili diskusije o vrijednosti muzike i svrsi muzike.Ne bih sada dužio puno priču o tome, ali to bi ste MORALI da pročitate i ja bih MOGAO da vam to dam pošto ga i nije tako lako naći, pa ko voli nek izvoli pa nek traži i ja ću mu poslati na mail... Muzika je, kažu oni, oličenje jednog društva i jednog ili više naroda, dakle, ljudi svjesno ili nesvjesno kroz muziku koju prave ili slusaju oslikavaju sebe i svoje duševno stanje...nemojte se sad sprdati na ovo i shvatati ga banalno, malo razmislite o tome i vidjecete da je stvarno tako.Popularna muzika stvarno oslikava puno toga što se na prvi pogled ne vidi.Dakle, ni ta sranja nisu bez poruke, naprotiv nose jednu težu poruku nego npr. "Pink Flojd":cool: ;) ako me kontate...a ta poruka je "mi smo dosadni, balzirani ljudi, jebe nam se za sve.Mi oćemo pare. Umjetost je mrtva. Narod je glup. Vi ste stoka.Dupe je muzika. Dupe je danas najvažniji instrument jebeš SSL miksere ili gitare Fendere..."tako dalje ti "kodovi" mogu da se tumače do beskonačnoti...slobodno primjenite ovu drevnu vještinu i tumačite ih, oni su puni skrvenih značenja koja čekaju na TEBE da ih otkriješ i kad ih provališ osjećaćeš se kao da nisi mogao da se popišaš dva sata i onda se onako ekstatično olakšaš, znači KEFAJA |
Quote:
Ne moram da volim nesto da bi radio na tome, i mogu da popravim nesto da zvuci bolje, bez obzira da li mi se svidja ili ne! Kratko i jasno.. |
Quote:
|
Quote:
Ovaj tvoj citat bi mnogi trebalo da iztetoviraju sebi na dlan i svak dan gledaju u to... |
All times are GMT +1. The time now is 11:57 PM. |