![]() |
Re: Dokle vise sa plagijatima...
Quote:
nase trziste je jos uvek ultra minijaturno, da bi se neko uzbudjivao zbog sitnih kradja! Ja znam ljude u Beogradu koji su ladno uzimali instrumentale sa gotovih CD-a (kad ima negde remix, pa instrumental itd..), lepili jos par "nasih" linija odozgo, urade melodiju i napisu tekst i prodavali kao svoje pesme !!?? I niko nije jos u zatvoru..sitno je to. Ali dobro je, moze da se igra kao igrica: "pogodite odakle je ukradeno?" :rotfl: ta ta ta raaaa!! |
Quote:
Bolje proveri jos jednom jer koliko ja znam, fama o nekoliko taktova ili sekundi koje mozes da koristis je u potpunosti ne realna i nije pravno zasnovana! Po toj logici bi bilo ko mogao da uzme motiv bilo kojeg svetskog hita i da ga iskoristi za svoju stvar.... Svako preuzimanje intelektualne svojine je kaznjivo!!! A sto se tice Bregovica i obrada narodne muzike, ako ne postoji ili se ne zna ko je kompozitor, ne moze niko da prisvaja prava, pa tako ni izdavacka kuca! U tom slucaju prava postoje na sam snimak i aranzman, u ovom slucaju Bregovic jer je snimio i aranzirao po svome melodiju ili pesmu koja ne pripada nikome kao intelektualna svojina...Takvih pesama ima mali milion... On se samo lepo dosetio.. Uzmi i ti snimi Sevu u svojoj obradi pa prodaj, nece niko da te juri...eventualno taj kome treba ;-) |
Quote:
|
Ako uzmem Picasso-vu poznatu sliku, promenim boje, promenim ram, docrtam jos jednu liniju i potpisem se... jesam li ja stvaralac (kompozitor) tog umetnickog dela ??
p.s. Metnem na cvetka tog "kompozitora" koji se potpisuje na tudja dela. uhhhhhh nisam izdrzao..... :mad: :mad: :mad::mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Evo, da se ukljucim u igru, da pogadjam. Viktorija-Rat i Mir - instrumental od gtr. Marty Friedman-a |
Quote:
Takodje ima toga i u drugim zanrovima ,npr hiphopu gde razliciti bendovi koji izdaju za istu kucu ne retko koriste sl pozadine ili npr ista bas linija se pojavi na na tri razlicita albuma itd |
Verovatno je slican fazon sa ovim grcko turskim riddimima kojih ima ko pleve kod nas ,a i u zemljama u okruzenju.
PS Sta je pleva? |
a ko je od koga uzeo "Hej Sloveni" i malo je preradio,mi od Poljaka ili oni od nas?
|
All times are GMT +1. The time now is 12:11 PM. |