![]() |
Re: Mic ???
Quote:
A razmisljamo da ga ipak probamo jednom prilikom... vec smo to planirali, vise da se proceni sta bi to doneo Earthworks drum set "novoga".... ako ista... Doduse, planirali smo da ga probamo na haj hetu... ali dobro, moze i dobos... meni je ionako svejedno... :mrgreen: Cini mi se da je ovaj nas dosta slican sa TC30, jedino M30 mere i kalibrisu... pozdrav bogi |
Sta cu kad sam nestrpljiv/?/ .
Otis'o, vid'o, ot'o - Rode nt 1000 od Off-ovog prijatelja:bounce2: . Probacu ga veceras, taman da vidim kako shljaka ovaj preamp i Phantom power na Firewire Solo. |
Mic (Rode nt 1000) zvuci extra, ali s obzirom da prvi put posedujem jedan ozbiljniji studijski mic, onda je logicno moje odusevljenje.
Jedno pitanje: Kada pustim da snima i tisina je u sobi, nema nikakvog suma :mase: sto je extra (posebno sto je nakacen na Firewire Solo koja nema vrh preampe (slusam na Alto M4a)), i kada u editoru zumiram do kraja postoje tackice (ali bas tackice na 19" monitoru) tik iznad 0% i to na jednakim rastojanjima, tacno 45 tackica na svaku 0,001 sekundu. Sta je to i zasto je to tu zna li neko? Eto radoznao sam. Pozz |
Te tackice su tajno oruzje Rode mikrofona da za sto manje para dobijes takav zvuk... ;)
Ili oznacavaju semplove... :confused: Kladim se da ne mozes da stavis marker izmedju dve tacke! :) NT 1000 je odlican mikrofon, pogotovo za te pare. Nema mu ravnog, barem u klasi duplo skupljih mikrofona. |
Quote:
Da pogadjam- racunar ti je u istoj sobi gde snimas?:D |
Oggy
Ne moze, dobio bi lovu. Off Je*iga, kako se mora tako se radi, napravice se i gluva soba... jednom. A pored toga, samo sam ga probao tako da se nisam ni udaljio od kompa, sedeo sam za stolom na nekih pola metra i manje od kompa. |
Quote:
Evo, probaj, pa mi reci da ti se ne svidja... :twisted: :) |
Quote:
I ja snimam pored kompa chesto, ali se ne bunim kad se cuje po koji cooler u snimku:rolleyes: |
Quote:
Ma i da se cuje malo cooler nema sanse da bi to neko primetio u pesmi pored ostatka aranzmana, jedino ako nije katastrofalno ili je u pitanju akapele uz eventualno acc gitaru, onda treba broj 2 sa onog testa Ma mic je extra pogotovo za moje uslove. Ovako cist i dobar snimak u ovoj prostoriji nije do sada proizveden. Sada se pitam ima li potrebe da uopste razmisljam o boljem preampu kada ovaj sasvim lepo radi (bar dok se ne javi potreba da uzmem neki mnogo bolji mic) |
All times are GMT +1. The time now is 02:28 PM. |