![]() |
Re: Rocktron ili LINE6?
Quote:
Mislim na onaj tvoj ...... to je valjda to ..... svi pricaju o line 6 i slicnim uredjajima , a niko ovo ne pominje . Ti si Sale rekao da je super , ali si ga opet prodao ..... Ja sam pred kupovinom jednog od tih uredjaja ali ne znam sta mi je najbolje za ciniti ..... Pozdrav |
Quote:
|
Pa razmisljam izmedju POD xt a , obicnog Pod a , i Sans ampa .....
Sta je najbolja kupovina ??? Pogledao sam one Marshalle u racku i tp mi se ne dopada ..... Cuo sam Aralicine gitare snimane preko pod a .... kao i Libar ...... isto preko Pod a .... tako da mi se to cini najbolje resenje .... ali moram da pitam ljude ( Vas ) koji imate daleko vece poznavanje tih sprava i iskustva sa time od mene ..... Pozdrav |
Zašto ste se svi uhvatili PODxt-a, ako vam je za studio (mislim da se o tome priča pa ću nastaviti u tom tonu)?!
Za tu istu paru dobijete line 6 DI-box i paket plug in simulacija(koje su potpuno iste kao u POD xt, vjerovatno i bolje, ako koristite vlastitu a/d konverziju). POD kao hardver je postao krajnje neisplativ i glupa kupovina (ako je samo za studio) pojavom istih simulacija u VST formatu i mislim da to nitko danas ne radi osim ako ne želi da mu komad metala svjetluca u studiju.. POD 2.0 se može nabaviti za siću , ali to su zastarjele simulacije (nekom su draže) i nemaju nikakvu opciju vst nadogradnje koliko znam čak ni dodatnih paketa simulacija. Također obratite pažnju na revalver 2 i sličan softver, koji je po nekim stvarima prirodniji i masniji od line 6-a za lakše stvari, kao i A2 za rockerskiji sound. Takav softver logicno nije koristen u doba Gibinog albuma jer je tad line 6 bio početak i kraj. Sada više nije baš tako. Line 6 drži težak sound i metal još uvijek (bar meni, neki se i ne slažu), za ostale žanrove se već našlo boljih riješenja u VST formatu. Ako kome treba line 6 za studio, tu je onda VST gold bundle (valjda vam je draze to sve otvarati u cubase i stavljati po želji s bezbroj mogućnosti, nego snimati direkt sound iz metalne kutije ili raditi bezvezni reamping u pod xt pro koji je 700e), ako tko želi jeftinije tu su Amplitube 2, revalver 2 itd. Ima toga po ovom dijelu foruma i previše. Samo treba pročačkati.:) Za dobar preamp hardver, sigurno je pametnije uzeti nešto isključivo u tu svrhu a ne nekakve POD-je kojima je bit simulacija a ne super lampaški drive. Eto, pa i ovaj spomenuti novi marshall drive za rack je odlican ima i mogucnost midi programiranja, u nas je oko 5000 kn(670e). |
Da ne zaboravim, ovo dobijete u line 6 gold vst bundleu;
78 guitar amps, 24 guitar cabs 28 bass amps, 22 bass cabs 6 mic preamps 80 plus stompbox and studio effects To je poklon a ne kupnja za tu paru;):D |
Eto sve lepo rekao čovek :) osim ako nekome ba? ba? ne treba da nosi spravu unaokolo van studija (POD XT) ili da ima balansirane i digitalne izlaze (XT PRO) mislim da je TonePort (uz dokupljivanje pack-ova) sasvim dovoljan ?to se tiče Line6 simulacija.
Revalver II je stvarno jako dobar jedino za ba? HiGain onako, ali relano ne verujem ni da Max to snima svaki dan, a i valjda će i oni imati kasnije neke update-ove i dodatne modele pojačala. |
Poslusaj Laura Pausini , Resta in ascolto ( ili se tako nekako pise ) to su distovi koje jurim , a kojima ne mogu prici na kilometar , zato i jurim neko resenje , jer sa VST ne mogu prici ..... snimao sam sa dobrim gitarama i gitaristima ....ali ni blizu , isli kod Pedje u NS ..... ni blizu ..... opet cujem gore pomenute gitare ..... i nije to jos to , ali je realno blize od onoga sto sam ja uspeo .....
A i u pop muzici se sve cesce javljaju i ozbiljni DZ DZ rifovi , samo su bolje zamaskirani :) Pozdrav |
Ljudi dobio sam Line 6 Toneport UX1 prije nekoliko dana. Pored ''live'' sviranja nemam nekog iskustva ?to se tiče miksanja i produkcije, odskora sam počeo da se igram sa tim, ali ovo čudo mi radi sasvim solidno (moje subjektivno mi?ljenje). Evo vam jedan snimak koji je napravljen ad hoc, bez mnogo ''ganjanja'' i bez masteringa, htio sam da iz prve ruke vidim mogućnosti i domete dotične sprave, pa mi recite kako vam se čini:
http://www.box.net/public/8v7qcjokpa |
Quote:
|
Quote:
(da li ti sviras Pevey-ev Axis gitaru?) |
All times are GMT +1. The time now is 09:15 PM. |