Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Rocktron ili LINE6? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16166)

Max 23-01-2007 06:57 PM

Re: Rocktron ili LINE6?

Quote:

Originally Posted by sasaristic
verovatno na psa 1

Mislim na onaj tvoj ...... to je valjda to ..... svi pricaju o line 6 i slicnim uredjajima , a niko ovo ne pominje . Ti si Sale rekao da je super , ali si ga opet prodao .....

Ja sam pred kupovinom jednog od tih uredjaja ali ne znam sta mi je najbolje za ciniti .....

Pozdrav

sasaristic 23-01-2007 07:23 PM

Quote:

Originally Posted by Max
Mislim na onaj tvoj ...... to je valjda to ..... svi pricaju o line 6 i slicnim uredjajima , a niko ovo ne pominje . Ti si Sale rekao da je super , ali si ga opet prodao .....

Ja sam pred kupovinom jednog od tih uredjaja ali ne znam sta mi je najbolje za ciniti .....

Pozdrav

Ma ja sam moj prodao jer se odavno muzikom ne bavim profesionalno, tako da je amplitube sasvim ok za demoe i zezanje.....inace o njemu se slabo prica jer ga slabo i ima kod nas...radi se o profi spravi koja ima svoj karakter ali u svakom slucaju nije all in one resenje....nemas speaker emulator, nema efekata...ima mast i moze se izvuci svasta iz njega, ali ne lako.Moj je otisao za oko 350 eur, a za te pare nemas mnogo boljih solucija.....pogledaj ada-mp1 preamp ako ti je potreban tvrdji zvuk..

Max 23-01-2007 07:44 PM

Pa razmisljam izmedju POD xt a , obicnog Pod a , i Sans ampa .....

Sta je najbolja kupovina ???

Pogledao sam one Marshalle u racku i tp mi se ne dopada ..... Cuo sam Aralicine gitare snimane preko pod a .... kao i Libar ...... isto preko Pod a .... tako da mi se to cini najbolje resenje .... ali moram da pitam ljude ( Vas ) koji imate daleko vece poznavanje tih sprava i iskustva sa time od mene .....

Pozdrav

MD 23-01-2007 07:58 PM

Zašto ste se svi uhvatili PODxt-a, ako vam je za studio (mislim da se o tome priča pa ću nastaviti u tom tonu)?!

Za tu istu paru dobijete line 6 DI-box i paket plug in simulacija(koje su potpuno iste kao u POD xt, vjerovatno i bolje, ako koristite vlastitu a/d konverziju).

POD kao hardver je postao krajnje neisplativ i glupa kupovina (ako je samo za studio) pojavom istih simulacija u VST formatu i mislim da to nitko danas ne radi osim ako ne želi da mu komad metala svjetluca u studiju..

POD 2.0 se može nabaviti za siću , ali to su zastarjele simulacije (nekom su draže) i nemaju nikakvu opciju vst nadogradnje koliko znam čak ni dodatnih paketa simulacija.

Također obratite pažnju na revalver 2 i sličan softver, koji je po nekim stvarima prirodniji i masniji od line 6-a za lakše stvari, kao i A2 za rockerskiji sound.

Takav softver logicno nije koristen u doba Gibinog albuma jer je tad line 6 bio početak i kraj.
Sada više nije baš tako.

Line 6 drži težak sound i metal još uvijek (bar meni, neki se i ne slažu), za ostale žanrove se već našlo boljih riješenja u VST formatu.

Ako kome treba line 6 za studio, tu je onda VST gold bundle (valjda vam je draze to sve otvarati u cubase i stavljati po želji s bezbroj mogućnosti, nego snimati direkt sound iz metalne kutije ili raditi bezvezni reamping u pod xt pro koji je 700e), ako tko želi jeftinije tu su Amplitube 2, revalver 2 itd.

Ima toga po ovom dijelu foruma i previše. Samo treba pročačkati.:)

Za dobar preamp hardver, sigurno je pametnije uzeti nešto isključivo u tu svrhu a ne nekakve POD-je kojima je bit simulacija a ne super lampaški drive.
Eto, pa i ovaj spomenuti novi marshall drive za rack je odlican ima i mogucnost midi programiranja, u nas je oko 5000 kn(670e).

MD 23-01-2007 08:19 PM

Da ne zaboravim, ovo dobijete u line 6 gold vst bundleu;

78 guitar amps, 24 guitar cabs
28 bass amps, 22 bass cabs
6 mic preamps
80 plus stompbox and studio effects

To je poklon a ne kupnja za tu paru;):D

Dushan_S 23-01-2007 08:20 PM

Eto sve lepo rekao čovek :) osim ako nekome ba? ba? ne treba da nosi spravu unaokolo van studija (POD XT) ili da ima balansirane i digitalne izlaze (XT PRO) mislim da je TonePort (uz dokupljivanje pack-ova) sasvim dovoljan ?to se tiče Line6 simulacija.
Revalver II je stvarno jako dobar jedino za ba? HiGain onako, ali relano ne verujem ni da Max to snima svaki dan, a i valjda će i oni imati kasnije neke update-ove i dodatne modele pojačala.

Max 23-01-2007 08:35 PM

Poslusaj Laura Pausini , Resta in ascolto ( ili se tako nekako pise ) to su distovi koje jurim , a kojima ne mogu prici na kilometar , zato i jurim neko resenje , jer sa VST ne mogu prici ..... snimao sam sa dobrim gitarama i gitaristima ....ali ni blizu , isli kod Pedje u NS ..... ni blizu ..... opet cujem gore pomenute gitare ..... i nije to jos to , ali je realno blize od onoga sto sam ja uspeo .....

A i u pop muzici se sve cesce javljaju i ozbiljni DZ DZ rifovi , samo su bolje zamaskirani :)

Pozdrav

Bota 24-01-2007 09:37 AM

Ljudi dobio sam Line 6 Toneport UX1 prije nekoliko dana. Pored ''live'' sviranja nemam nekog iskustva ?to se tiče miksanja i produkcije, odskora sam počeo da se igram sa tim, ali ovo čudo mi radi sasvim solidno (moje subjektivno mi?ljenje). Evo vam jedan snimak koji je napravljen ad hoc, bez mnogo ''ganjanja'' i bez masteringa, htio sam da iz prve ruke vidim mogućnosti i domete dotične sprave, pa mi recite kako vam se čini:

http://www.box.net/public/8v7qcjokpa

Arthur 24-01-2007 09:51 AM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
Eto sve lepo rekao čovek :) osim ako nekome ba? ba? ne treba da nosi spravu unaokolo van studija (POD XT) ili da ima balansirane i digitalne izlaze (XT PRO) mislim da je TonePort (uz dokupljivanje pack-ova) sasvim dovoljan ?to se tiče Line6 simulacija.
Revalver II je stvarno jako dobar jedino za ba? HiGain onako, ali relano ne verujem ni da Max to snima svaki dan, a i valjda će i oni imati kasnije neke update-ove i dodatne modele pojačala.

okej, ispade da nisam u toku baš. Daklem, koliko bi me koštala studijska varijanta onoga što sam dobijao sa POD XT PRO spravicom u studiju? Znači sa sve stabilnim linijskim ulazom, a za dalje kako god... ?

MUzzY 24-01-2007 08:16 PM

Quote:

Originally Posted by Bota
Ljudi dobio sam Line 6 Toneport UX1 prije nekoliko dana. Pored ''live'' sviranja nemam nekog iskustva ?to se ti?e miksanja i produkcije, odskora sam po?eo da se igram sa tim, ali ovo ?udo mi radi sasvim solidno (moje subjektivno mi?ljenje). Evo vam jedan snimak koji je napravljen ad hoc, bez mnogo ''ganjanja'' i bez masteringa, htio sam da iz prve ruke vidim mogu?nosti i domete doti?ne sprave, pa mi recite kako vam se ?ini:

http://www.box.net/public/8v7qcjokpa

Meni zvuci malo tanko. Tanje nego Revalver (takodje bez naknadne dorade)...

(da li ti sviras Pevey-ev Axis gitaru?)

All times are GMT +1. The time now is 09:15 PM.