Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Kako srediti mono-nekompatibilan sample?!!!!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16049)

dinek 31-01-2007 07:07 PM

Re: Kako srediti mono-nekompatibilan sample?!!!!!!

Quote:

Originally Posted by Max
Jesi li cuo spravu ili barem za spravu .... ?

Imas li ideju o ceni ili kako doci do te informacije ?

Pozdrav

Sprava se zove "ORTO M", napravio ju je Milan Kovinic.Ja sam licno imao priliku da radim sa njom,i zaista, neverovatno je kako se stereo sabere u mono bez ikakvih gubitka i faznih superponiranja.
na zalost,koliko znam, nemoguce je kupiti "ORTO M" sa obzirom da je pravljenje te sprave finansirao Oliver Jovanovic(studio O) i on jedini raspolaze pravima na tu spravu.
Toliko o tome....
Pozdrav

lesha 31-01-2007 07:15 PM

dobrodosao.

moze li neko pojasnjenje na kom principu radi?

Max 31-01-2007 07:49 PM

Quote:

Originally Posted by dinek
Sprava se zove "ORTO M", napravio ju je Milan Kovinic.Ja sam licno imao priliku da radim sa njom,i zaista, neverovatno je kako se stereo sabere u mono bez ikakvih gubitka i faznih superponiranja.
na zalost,koliko znam, nemoguce je kupiti "ORTO M" sa obzirom da je pravljenje te sprave finansirao Oliver Jovanovic(studio O) i on jedini raspolaze pravima na tu spravu.
Toliko o tome....
Pozdrav

Hvala na informaciji .....

Stvarno je fantasticno da covek napravi nesto sa cime se muce velike svetske firme ..... mada sam od ljudi sa foruma koji su imali prilike da se sretnu sa ovom spravom cuo oprecna misljenja ,,,,

I steta je sto Oliver nije nesto korisno uradio sa tom spravom .... u smislu serijske proizvodnje i plasiranja na trziste ( nase i strano ) ......

Pozdrav

perun 01-02-2007 02:02 AM

Quote:

Originally Posted by Max
Hvala na informaciji .....

Stvarno je fantasticno da covek napravi nesto sa cime se muce velike svetske firme ..... mada sam od ljudi sa foruma koji su imali prilike da se sretnu sa ovom spravom cuo oprecna misljenja ,,,,

I steta je sto Oliver nije nesto korisno uradio sa tom spravom .... u smislu serijske proizvodnje i plasiranja na trziste ( nase i strano ) ......

Pozdrav

Odakle bilo kome informacija da je Oliver vlasnik "prava" vezanih za ORTO M!? Neistina! Ako nekome treba ta sprava, Milan bi je sigurno napravio, jer logicno je da on, kao konstruktor, raspolaze i tehnologijom i patentom (ako postoji) za tu spravu! Svakako, Oliverov komad nije jedini ovde, da se razumemo...

Sto se tice tvrdnje da ne utice na zvuk negativno... To je bio i moj stav u pocetku, doduse jako davno, ali vremenom sam uocio razne nedostatke, jer ipak je proces malo "neprirodan". E sad... Ukoliko pricamo o MONO varijanti pre svega, onda u startu ne pricamo ni o vrhunskom kvalitetu, samim tim su i svi nedostatci ORTO M-a manji nego sam proces Mono-sabiranja bilo chega u Sound Forge-u, na primer!

Svakako, ako nekoga zanima sprava, ali ozbiljno, mogao bih da vidim sa Gosn' Milanom da li je izvodljiva kombinacija! P.S. To sigurno nije jeftino, a i ne treba da bude jeftino!

Pozdrav...

Arthur 01-02-2007 12:22 PM

Istina je da to nije jedini komad. Koga zanima kako zvuči nek snimi nešto sa TV signala televizije Metropolis, jer je jedan komad uvezan na kraju lanca ka predajniku.. sve spotove domaće i strane koje čujete idu kroz ortho-m expander.. radi sasvim solidno, mada me mrzi da nateram tehničkog direktora da mi je iščupa na neki ozbiljniji fazni test
a princip rada ni on nije umeo da mi objasni :D

alavuk 01-02-2007 12:34 PM

jel je zec i dalje tehnicki direktor na tvm ?

dragutinos 02-02-2007 02:18 AM

Quote:

Svakako, Oliverov komad nije jedini ovde, da se razumemo...
Naravno da nije;)

Arthur 02-02-2007 02:20 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk
jel je zec i dalje tehnicki direktor na tvm ?

jest ;) ćelav ko i uvek :D

All times are GMT +1. The time now is 11:38 AM.