Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Aleksandra Kovac (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15783)

Max 02-11-2006 01:35 PM

Re: Aleksandra Kovac

Sinoc sam dosta razmisljao o ovome sto ste pisali ... gledajuci MTV ....

i ovo je moje misljenje ......

Ono sto radi Edo majka je lepo , i originalno , zato sto je nase ..... i zato je mozda interesantnije ....

Ovo sto radi AK je za nase uslove fentasticno .... i pevanje i aranzmani i sve .... ok , moze bolje .... ali je super ..... e sad gde je problem ..... ona " kopira " ljude koji to rade bolje , ne unosi nista svoje .... lokalno .... originalno , i onda nastane problem sto kad pustite bilo koju 23 godisnju prezgodnu crnkinju , koja peva isto i bolje sa daleko boljom produkcijom ..... jer zvuci kao daleko bolji proizvod ....

U uporedbi sa time je lose , gledajuci sam projekat za sebe , kao i uporedjujuci sa lokalnom produkcijom .... treba samo pozeleti jos ovakvih stvari ....

Kod Eda je drugacija situacija ..... unosi dosta lokalnog ...... i to je zanimljivo .... i po meni , dobitna kombinacija .... jer samo ono sto je nase .... je ono sto najbolje radimo ..... bolje od drugih ..... ( ovo je vec smislio i Brega i Kusta i ostali ...... )

Mislim da je dobitna kombinacije negde izmedju ........

Pozdrav

idekius 02-11-2006 02:22 PM

Ne mogu, a da se ne slozim sa ovim... Jeste to tako...
Zapadnjaci to mnogo dobro rade i rade bolje od nasih, pa i od Aleksandre Kovach. Proteci ce mnogo vode Savom i Dunavom dok mi ne uspemo da uhvatimo korak.

Ja ne mogu a da ne cenim ljude koji pokusavaju da ovde taj standard malo pomere napred i koji pokusavaju da uhvate korak sa svetom i zato cenim i to sto A.K. radi. Treba vremena, rada i para... Lakse je je ganjati napumpane semplove, raditi anti-globalisticku muziku i ethno :) pod izgovorom da je to prava stvar, a da su svi drugi budale, nego stajati na crtu modrenim zapadnim bandovima...

Naravno, svega treba da bude... i ethno muzike i narodnjaka i pop-a na Srpski nachin... svega... ali je glupo bilo sta enormno favorizovati i podsmevati se drugim stvarima... Na kraju smo dosli u situaciju da mi i nemamo bandove i neki avangardniji zvuk ovog vremena. Svaka cast grupi "Strip", delimicno grupi "Van Gogh" (kazem delimichno, jer poslednji CD nema jaku pesmu) i jos po nekim gotovo usamljenim pokusajima da se razbije uchmalost i monotonija na nasoj sceni. Jeste to tesko, mali su tu budzeti, nikoga ne mozes da privuches novcem vec samo idejom... ali, bitno je da se nesto desava i sticem utisak da su stvari ipak malo krenule na bolje...

Naravno da ne treba da bilo ko gasi ethno, narodnjake, yu-pop itd. ,ali ne treba ni muziku Srbije svesti iskljucivo na to i sa prezirom gledati sve koji vole taj zvuk koji je jednostavno formirao danasnji svet...
Inace, ima mesta i za R.H.C.P., Pink, Zero 7 i za HIP-HOP i za Severinu...

Ipak neki ljudi rade muziku ne optereceni time "da bude komercijalno i da zaradi velike pare", znam da zvuchi bezveze, ali jeste tako...

Aleksandra Kovach je ipak povukla nogu za nesto sto je u svetu "kao dobar dan i ima toga koliko hoces", ali je kod nas ipak usamljeno, a dobro... i vrlo cesto naidje na nerazumevanje, osudu i preostre kritike.

P.S. Po mom misljenju, najveci favorit medju nominovanim izvodjacima jeste Edo Majka... pretpostavljam... mislim da su sanse A.K. male, ali ne zato sto je slabija...

Max 02-11-2006 10:18 PM

Dok ovo pricamo Aleksandra Kovac je osvojila MTV awards ( Adria )

CESTITKE !!!!!!!!!:bounce2: :bounce2: :bend:

Pozdrav

idekius 02-11-2006 10:25 PM

:bend::bounce2::bounce2::beer: Stvarno lepa vest... :da:

Ma da ja ipak mislim da je bolje da su poslali onu:
"...moje telo, bela ladja,
u srece te gadjaAaAa..." :da::mrgreen::rotfl:

dvuckovic 02-11-2006 10:34 PM

eto,miks je bio toliko tanak,i toliko mnogo basa je falilo da je MTV morao da joj da nagradu. Hvala svima na podrsci!

Max 02-11-2006 10:43 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic
eto,miks je bio toliko tanak,i toliko mnogo basa je falilo da je MTV morao da joj da nagradu. Hvala svima na podrsci!

....nemoj da se ljutis , ali miks zaista nije preterano dobar , ali ima tu mnogo drugih kvaliteta , kao sto smo i pomenuli ..... sto ne umanjuje moje cestitke .....

Pozdrav

bole 02-11-2006 10:46 PM

znao sam ja da je u tom fazon:banghead: sad sve sto budem radio palim low cut na 500hz...\

cestitke. na vijestima cuo i bas mi bi drago....

lesha 02-11-2006 10:52 PM

cestitke takodje.

umesto sto pljujemo, treba da za trenutak prestanemo biti srbi i nagradimo neciji uspeh.

ProkDu 02-11-2006 11:13 PM

Čestitke i od mene. :p

Cela priča oko engleskog jezika valjda tek sad dobija smisao. Naravno, ako se otvaraju neka vrata ka evropskom tr?i?tu.

Dushan_S 02-11-2006 11:17 PM

Ma dobro, nemoj i ti preterivati Lesho. Mo?emo svi sad kao hipnotisani da ponavljamo politički ispravne izjave i da se tap?emo po leđima, nije to re?enje. Treba nekako podcrtati konačno granicu između nedopadanja i kritike i sa druge strane pljuvanja. Bar ja mogu da cenim ne?to a da ga ne volim, ili da po?tujem trud i dobru volju koji su ulo?eni u bilo ?ta. Ne vidim da je neko ovde na temi i?ta pljuvao. Uostalom nek ka?e ko ?ta misli, a vidi se da li je to neutralno dobronamerno ili zlonamerno! Ja od ljudi ne tra?im da mi pričaju lepe stvari o meni, a i ne mo?e svakome da se dopadne sve!

A ovo je super da su joj dali nagradu i maksimalne čestitke! Vučkoviću i tebi čestitke, mada nisam u toku, priznajem, koja je bila tvoja uloga u celom projektu :)

All times are GMT +1. The time now is 05:51 PM.