![]() |
Re: NetLabel izdavaci
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Ovo ?to je Nick napisao za 500 eura i netlabel sigurno nije istina. Jer netlabeli ne funkcioniraju s novcima. Tj. ne ka?em da se nije dogodilo, samo je sigurno neka te?ka prevara bila u igri. Ljudi često mije?aju pojmove netlabela i digitalnog labela. Dakle, poanta netlabela je promocija artista. I po meni je najbolja moguća promocija koja postoji. Digitalni label je ne?to sasvim različito od netlabela, ali to i sami znate. Sigurno će se sad neki zli jezici javiti i reći "ajd ne seri, izdajete sve ?to vam dođe pod ruku!" :D Mo?da neki netlabel i rade tako. Ali mi imamo stroga pravila oko izdavanja. Puno vi?e materijala odbijemo jer ljudi stvarno ?alju sva?ta. Ali ba? sva?ta. Mi smo postavili malo stro?iji quality control kojeg se striktno dr?imo. E, sad... ako nekome stilski ne?to ne odgovara, za to mi nismo krivi - jer je to ipak pitanje ukusa među ljudima. Postoje netlabeli koji izdaju sve i sva?ta. Svaki ?um koji neki kvazi-producent napravi u nekom sekvenceru. A kako to obično biva, ljudi većinom čuju takve primjere, a ne prava izdanja iz netlabel svijeta koji je poprilično veliki. Mi smo prije par sati izdali ep jednog dj-a/producenta iz Detroita koji je izdavao na puno pravi labela (neki od njih su Metroplex, Tresor, Astralwerks itd.) tako da vidite da se trud isplati. Vidim da se netko raspitivao ?to vam sve treba za netlabel... Ako vam treba neka pomoć samo pitajte pa vas savjetujemo koliko mo?emo. |
Quote:
mislim da je bolje da ne pričam kako je to izgledalo biti ledolomac za elektronske pravce 90tih ovde...preskočiću taj deo..nama je lepo krenulo kada smo 1997.objavili prvi single za nemački NEUFORM pa potom još 2 sledeće godine..u međuvremenu smo ostvarili i super saradnju sa gos'n Vojom iz HMK koji nas je krenuo gurati počevši od BELGRADE-IN CLUBBING WE TRUST kompilacije,preko još nekoliko cd kompilacija a u planu je bio i 12" sa remix-ima DARREN PRICE-a i SCAN X-a.Takođe smo trebali da idemo na MIDEM a i live act na SONAR festivalu je bio u dogovorima....e,da bilo je divno. ALI...dolazi nam 1999. i prokleto bombardovanje i sve je otišlo u lepi k**ac..just like that-nikoga više nismo interesovali..tek posle nekog vremena kada smo ponovo ostvarili kontakt sa NEUFORM videli smo koliko su se stvari izmenile-njihova cela ekipa je otišla da radi neke druge poslove a ovi novi što su došli nisu imali pojma ni ko smo ni šta smo ni šta će uopšte da rade..i tako to puče zauvek..od tada smo vijali izdavača i imali par prilika,međutim izuzetno klimavo i neozbiljno..iskreno-ja sam skroz odustao od izdavanja napolju-netlabel,digitalni,ploče,cd whatever..posvetio sam se radu na muzici za TV,FILM, i ostalo što je DA BEAR nabrojao..zaradi se kinte.Ima i nekih ponuda za izdanja na digitalnim labelima (BLACKSOUL MUSIC) koje razmatram-možda i bude nešto.Tu i tamo uradim neki remix i razmišljao sam da pokrenem svoj label ali trenutno ni mnogo jači i aktuelniji likovi (kod nas MARKO NASTIĆ) nisu baš nešto presretni prodajom-više imaju kinte od tezge po klubovima. Uzevši to u obzir-moja preporuka je PROMOCIJA sebe i svog rada (na sve načine) pa kad ljudi upoznaju vaš rad onda dobar menager da vam nađe što više gigova jer jedino tako vidim neku satisfakciju i kintu od toga za sve koji se bave elektronikom(pod uslovom da ih ne mrzi da putuju i nastupaju.) kad smo već kod ove kraće revizije moje karijere,ŠTA BI SA "KO JE KO NA RUMSKOM" thread-om? |
Quote:
salu na stranu, nije nesto vise od toga potrebno, ukoliko neko nema domen/hosting, dosta labela koristi www.archive.org za skladistenje fajlova...promocija se vrsi obicno preko foruma (ili myspacea) na kojima je zastupljen zanr datog netlabela i to je to...ukoliko je muzika dobra i tako nastavi da bude sa sledecih par izdanja, uspeh je sigurniji :) |
[quote=DJ Z]dinosaurus,ha?..zapamtiću ti ovo :mrgreen:
/quote] to sam mislio u najlepsem smislu :] eh kad se setim lakija i ns plus-a rotterdam termination source - poing ... pa deltratronik godinu dana kasnije ... jel mozes nekako da mi izadjes u susret sa "second strike-om" ???? :]]] |
Quote:
|
extra !!!!! jedva cekam da cujem brand new vibe posle 100 godina
|
Dakle.. Kao prvo, ispricavam se poradi poduzeg cekanja na moj reply koji tek sad slijedi. Vidim da je moj kolega i partner u vođenju net-labela Diggarama vec ukratko objasnio rad na principu politike net-labela. Uglavnom; slobodno nam uputite svoja pitanja, mi?ljenja, itd. i rado ćemo sve promotriti i odgovoriti na ono ?to je moguće.
Upućujem vas da skinete novi release s Diggarama net-labela; Terrence Dixon (a.k.a. Population One) - Sabbatical EP. Oni koji su upoznati s Detroit scenom i starom skolom Detroit-techna, odmah ce prepoznati samo ime Terrence Dixona s obzirom da je on jedan od starosjedioca tog pravca, te dugogodisnji suradnik Juan Atkinsa, itd. Pozdrav & svako dobro! Izidor Radmanovic a.k.a. bLURiX |
Quote:
Tako je i meni nekako izgledalo, pa reko' da proverim za svaki slucaj :) pozdrav bogi |
http://psygarden-label.net
Upravo to ?to je rekao pure. Samo dobra volja da se promovi?e ta muzika. Znanje, kvalitet i sve ostalo samo ide u korist. Kontakt je tu, promovi?emo materijal tako ?to ?aljemo linkove na sva mesta koja bi mogla biti zainteresovana za taj zvuk i to je sve. |
All times are GMT +1. The time now is 05:08 PM. |