Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Novi SSL mixer (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15547)

Doomcore 07-10-2006 03:10 PM

Re: Novi SSL mixer

Jebo te koje cijene....a da li se stvarno cuje ogromna razlika pjesama snimanih na ovom mixer i na recimo mackie-u ili soundcraftu???

alavuk 07-10-2006 03:20 PM

cemu takvo pitanje ?

Doomcore 07-10-2006 03:33 PM

Pa vjerojatno je....ali ono....obican slusatelj ne vjerujem da ce cuti razliku....

perun 07-10-2006 04:33 PM

Quote:

Originally Posted by Doomcore
Pa vjerojatno je....ali ono....obican slusatelj ne vjerujem da ce cuti razliku....

Pa, ovo nije pravljeno za slusatelje, vec za "proizvodjace"!

A cena je vise nego povoljna (ne za nas Balkance, naravno), obzirom da je u pitanju SSL. Nekad je to kostalo mnogo, mnogo vise!

Ali evo, i posle par dana zakljucujem da i nije nesto estetski i "graditeljski", fali mi taj MONSTER shmek... Nema ga. Sigurno ga vise nikad nece ni biti. Ista prica ko i sa kolima.

Jebi ga...:cool:

Doomcore 07-10-2006 05:09 PM

Quote:

Originally Posted by perun
Pa, ovo nije pravljeno za slusatelje, vec za "proizvodjace"!

Aaa....kuzim....dakle za podizanje ega.... :D Mislim, volio bi i ja imam to, ali sansa je....1:10000000000.... :banghead:

DaBear 07-10-2006 06:20 PM

Mislim, opste je poznato (nadam se..) da oprema vise nije bitna uopste. Ovde bandovi snimaju sebe u garazi na 2 mikrofona na lap-topu i odmah bacaju na myspace.com....prave frku, dobijaju dilove itd...
Sad je producent koji je radio Oasis bio kod nas u studiju miksao neki bend - ustvari sedeo u hodniku, pushio i gledao tv i pustio malog asistenta da "pokaze sta zna". Kad je mali namestio mega zvuk, on dosao i pokvario sve, kaze: zvuci mnogo dobro - to se vise ne trazi!!! Ovo se desilo juce! I dolaze opet sledece nedelje da miksa jos 3 pesme!??

Ovakve SSL- ce da kupe HipHop producenti za kucne studije da se prave vazni, iako koriste MBox za snimanje i slusaju sve na 2 kanala na mikseru!! Mozda pazari i neki pravi producent za svoj studio, kad disko kuca nece da plati pravi studio...

Da imam dobar prostor (i pare) mozda bi ga i ja paznuo...iako se lomim za Icon...

eh..masta cini svasta...

alavuk 07-10-2006 09:22 PM

sunovrat muzicke produkcije i same muzike a zna se koje "kriv" za to ... elem to je sad neka druga tema... sve u svemu zavrtelo mi se kad sam gled'o sajt ... ne zbog cene vec zbog neceg drugog :]

elem koliko stvarno treba nama elektroncima to ???? ali onako skroz iskreni odgovori :] sve je to lepo , vrace koliko ti natrpas kanala na svoju kopiju ssl-a ? kapiram da nije vise od 20 do 24 kanala ... zajedno sa grupama narafno ...

DaBear 07-10-2006 09:35 PM

Quote:

Originally Posted by alavukonja
sunovrat muzicke produkcije i same muzike a zna se koje "kriv" za to ... elem to je sad neka druga tema... sve u svemu zavrtelo mi se kad sam gled'o sajt ... ne zbog cene vec zbog neceg drugog :]

elem koliko stvarno treba nama elektroncima to ???? ali onako skroz iskreni odgovori :] sve je to lepo , vrace koliko ti natrpas kanala na svoju kopiju ssl-a ? kapiram da nije vise od 20 do 24 kanala ... zajedno sa grupama narafno ...

pa treba puno....ako chmaras (izivljavas se..) stavljas nogu na 3 ch..bass na 3, itd...pa effect returns. mixer ima samo 4 stereo returna...nije dosta za sve reverbe..dileje..onda moram da radim sub mix vokala, itd...bolje da ima...
posto imam samo 32 izlaza iz Pro Toolsa (svi na desku)..cesto koristim i drugi red fadera (gde su sampleri i sintiji) za dodatne trake koje idu kao MIDI...
Kad sam radio Sugarbabes remix, poslali su 24 trake samo sa vokalim!!!
Gledam da sabijem sve na 32....kod muzike
Reklame...bude svega 10-tak traka (max!) i to sve bacam na stereo - sve je u Pro Toolsu....(jer se menja po 100 puta, pa da ne resetujem desk stalno)

alavuk 07-10-2006 10:08 PM

pa naravno kad sugarbabes nemaju veze sa pevanjem ... kapiram da su i s'pice girls bile u tom tripu nasnimavanje nasnimavanje dok se ne iskompresuje i filterise vokal dok to ne zazvuci kako treba , po meni mozda sam "glup" al' to moze da se odradi u softverskom sekveceru pa da se grupa posalje napolje na konacno peglanje ...elem u svakom slucaju za sad mi jos ne treba ssl :]

Oggy 08-10-2006 01:21 AM

Quote:

Originally Posted by alavukonja
pa naravno kad sugarbabes nemaju veze sa pevanjem ...

Prilicno smela tvrdnja...
Ja bih poslusao koju pesmu malo bolje, pa jos jednom razmislio... ;)

Cak ne znam ni kakve to veze ima sa novim SSL-om? :)

All times are GMT +1. The time now is 01:55 PM.