![]() |
Re: Koji od jeftinijih monitora uzeti?
MarkoM,mozel li na brzinu dati kratko poredjenje rp5 sa alesisima?
|
samo da ti napomenem da su u pitanju bili pasivni alesisi
|
Druze podji u Artist, poredjaj sve za sta imas pare i poslusaj i kupi. Sve ostalo je tupljenje i naglabanje jer niko ne zna sta ce se tebi najvise svideti, a valjda je najbitnije da ti se svidja njihov zvuk, da te ne zamaraju i da mozes duga da radis na njima kuci.
|
... i da shvatis da je bolje da radis na hi-fi-ju koji poznajes dobro nego da bacas pare na jeftine monitore..
|
Ne verujem previse slusanju zvucnika po prodavnicama.Jednostavno nemam takvo uvo da ih jasno mogu proceniti na brzinu i u nepoznatoj prostoriji.Ono sto bih cuo u prodavnici jeste dali zvucnik lepo(prijatno)svira
ili ne a to mi je najmanje vazno.I NS10-tke da poslusas tako na brzinu sigurno bi ih zaobisao(i zaj* se,naravno) Mnogo vise mi je vaznije misljenje ljudi koji ih vec duze koriste.Subjektivne ocene me ne zanimaju(dali nekome se svidjaju ili ne) nego me na prvom mestu zanimaju svima cujne tehnicke karakteristike. Hi-fi kutije na kojima slusam kuci vec oko 3 godine jos uvek nisam nastrebao dovoljno.Jos uvek neke stvari radim na slepo i to mi sve vise predstavlja problem jer onda puno vremena potrosim u studiju ispravljajuci greske i radeci isti posao dva puta. Monitor je ipak monitor.Mislim da,ako nista drugo,sa pristojnim jeftinijim monitorima bih barem krenuo da mixam u pravcu koji bih nastavio u studiju a ne da,kao sto mi se desilo do sada par puta,odem u skroz drugi pravac pa onda izgubim dragoceno vreme vracajuci se nazad. |
Quote:
|
slusanje po radnjama je upotrebljivo ako uporedjujes monitore, jedne spram drugih.. a sto se ns10 tice, oni definitivno ne upadaju u ovozemaljske price i razloge za kupovinu. Ja cele ove godine radim na mom hi-fiju u kombinaciji sa 10kama i nemam velikih problema.. zapravo sam morao da masteringom spasavam neke svoje mixeve iz studija sa Genelecima..
|
alesisi imaju rupu oko 2k,jako su zahtevni po pitanju prostorije,mislim da cesh na krk lakse mixati,zbog izrazenih srednjih... i aktivni alesisi i krk rp serija su shit,ali je lakse raditi na krk...rp5 se muci sa basevim,bolje uzmi 6-cu...
|
Quote:
ja sam peticu uzeo zbog bas male prostorije.Zeleo sam da imam monitore u sobi da mogu da radim neobavezno.U studiju imam ozbiljniji zvuk tako da je ovo u mojoj sobi zadovoljilo sve potrebe ... rp5 su mi mnogo prijatnije za slusanje i imam utisak da solidno moze da se radi i kada slusas tise ... btw, ja se snalazim za bass-evima na 5-ici ... a secam se kada sam ja trazio da kupim monitore ... mnogi su preporucivali 5-ice u odnosu na 6-icu ... po forumima ... Sto ljudi sto cudi :) Ja sam imao srece...doneo 5-ice kuci od ortaka...slusao celi dan ... i uzeo ih posto sam bio zadovoljan ... ipak ne mozes ocekivati cudo od kutija od 330e. poz mm |
apsoulutno...to je jednostavno ta klasa uredjaja,i to je to za taj kesh..
ja koristim m1active,i soba me ubija..najstrasnije,...kickove i subove kontrolisem solindno,visoki ok ali srednje cesto gresim,tako da moram da slusam na vise sistema.. Ortak kristi rp5 i cesto ih slusam,...da sam sad u situaciji da ponovo biram,opredelio bih se za krk,(mozda cak i za polovnu v seriju,ako uleti..) Mada sam se vec dovoljno navikao na ove sada...hocu da izvucem maximum iz njih,pa kad udarim u plafon,menjacu monitore.. |
All times are GMT +1. The time now is 11:42 AM. |