Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Moog Minimoog VS Arturia Minimoog & Minimosta (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15424)

Gianfranco 22-09-2006 04:37 PM

Re: Moog Minimoog VS Arturia Minimoog & Minimosta

Lesho,hvala.Evo sad sam ga instalirao... pa da vidimo i to cudo kako radi ;)

RetroMan meni se desava i da jedan isti synth (emulacija) zvuci drugacije,a isti parametri.Konkretno kod Arturije. I cesto je "nestabilan" ...cas je cist,cas distorzira,cas je tanak,pa debeo,vise pa manje detuned...
Ne mozes ga ukrotiti!
Zajebana ta struja kod "analognih" VST synth-eva :)

alavuk 22-09-2006 09:13 PM

prob'o neko minimax sa creamware-a ? :] a da glasam za minimonsta !

Gianfranco 25-09-2006 07:55 PM

Ipak je vecina u pravu,a to je da je Minimosta najbolja emulacija Minimoog-a.
Trenutno sam na 10% razlike od originala... Original je malo kompaktniji i konkretniji.Da li mogu sa processingom da nadoknadim tih 10%...videcu.

SHIVA 26-09-2006 06:52 AM

Quote:

Originally Posted by lesha
kakve ovo veze ima sa spectrasonicsom?

Otprilike kao i veza izmedju Ohm Force i G-Media, samo na drugom kontinentu.

Gianfranco 27-09-2006 06:17 PM

Ajde posto sam i otvorio ovu temu,da iznesem svoj finalni zakljucak.
Na zalost,nije to to!
Lici,ali nema istu definiciju kao prava sprava.
Farbe sa prave sprave elegantno uskacu u miksu,a ove sa emulacija kao da imaju neku maglu oko sebe koju ne znam kako da ocistim a da dobijem taj impact i definiciju koju ima pravi Minimoog.

Napomena - samo baseve sam testirao.

milos 29-09-2006 12:48 PM

Quote:

Originally Posted by RetroMan
Samo se postavlja pitanje, koji je pravi. Ja imam jedan, Vlada ima dva (Minimooga), i sva tri zvuce razlicito!!! Jednom sam imao dva Moog Prodigy-ja, stavim ih jedan pored drugog, napravim zvuk na jednom pa podesim iste parametre na drugom, ne zvuci isto, pokusam da pravim korekcije, dzaba. Secam se da sam na jednom napravio zvuk zapanjujuce slican oboi, ali drugi nije bio ni blizu, medjutim iz tog drugog sam mogao da izvucem nesto nalik na panovu frulu, sa nekim podignutim rezonansom, nije bas preterano verna imitacija panove frule, ali je zvucalo mrak, naravno, prvi sinth je mogao da zvuci slicno, ali daleko od identicnog. Pa sad pitam ja vas, sta je bolje, panova frula, ili oboa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

i ja to isto mislim.

RM

Tacno to,razliciti Minimoogovi zvuce razlicito mada opet su mi svi kremasti i imaju onaj mocan sirov zvuk:) .
Da li je neko primetio da se envelope generatori na VCA ponasaju cudno na Minimonsta?Isto i kad otvoris resonance do pola ,filter se ne ponasa prirodno :) :confused:

All times are GMT +1. The time now is 10:22 PM.