Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Hardware reverbi (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15252)

Arthur 11-09-2006 09:34 AM

Re: Hardware reverbi

pa za kolko moz se nadje rev500?

OFF 11-09-2006 10:02 AM

Ja sam ga nekad u Mitrosu probao protiv lex mpx100, midiverb4, pojeo ih je, jedino je boss sx700 (ne za reverb, naravno) mogao da kaze nesto pored REV500. Cini mi se da je to tad bilo oko850dm, a midiverb 4 je bio 630, mpx100 oko 550.... znaci, sve cene malo naduvane. I meni se taj REv500 jako svidja, izuzetno brza, jednostavna, robusna i finozvuceca sprava. Cini mi se da su njegov chip ugradjivali i u DSP faktory i 02r, ali nisam siguran za to

A, ako ne iskopas to, razmisli o Powercore, PCI, stari model -nije to tako skupo, dobijas odlican megaverb, a uz malo srece i fine Sony pluginse;)

Color 11-09-2006 03:35 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur
pa za kolko moz se nadje rev500?

Ja sam ga skoro uspeo pazariti za 100eu... Al je neko bio brzi od mene... Znaci cena = 100eu!

submaster 01-10-2006 04:08 AM

ne bi se razmisljao uopste...poco...definitivno najbolje za te pare..
ovi native plugovi nemogu ni blizu...

Arthur 02-10-2006 01:48 PM

ako mi neko ponudi rev500 za 100e, sutra bi ga uzeo! ;)

Ad Fines 03-10-2006 01:35 AM

Ja sam nedavno nabavio TC M2000 efekt procesor. Znam da je ovdje rijec o reverbu, al da ne otvaram novi topik...ima li netko iskustva sa njim? Kupio sam ga za 350€. Inace nebi,al bio je stvarno jeftin,a jos k tomu i nov. U celofanu.

FrankoPanko 03-10-2006 07:13 AM

M 2000 novi za 350 Eura???:o Mozda poklonjen:) ili ukraden:rolleyes: , jer ta sprava kosta barem 4 puta vise! Ja imam TC M-One XL (koji je klasu slabiji) i platio sam novi 600 Eura prije tri godine. Za taj novac dobro sluzi pogotovo za gitare i bubanj. Dobar deal mi je bio i Lexicon LXP-15 II :) u kojem su objedinjeni LXP-1 i 5, koji je dosta jeftiniji (polovni oko 300-400 Eura) od PCM-80 (polovni od 800-1000 Eura) a razlike u reverbima su vrlo male. Vise se ne proizvodi (moj je iz sredine 90-tih), a spada u klasu danasnjeg MPX-1 modela. Za vokale mislim da je LXP-15 II dobar odnos ulozenog-dobivenog.

Gulanfer 03-10-2006 10:41 AM

E, ajd da i ja uletim sa pitanjem . Pojavila se prilika... pa da pitam zna li neko ( probao , posedovao , cuo , citao .. ) nesto o Yamaha REV 7 reverbu ? Znam da je iz 80-ih , ima remote, radi na 12 bit-a , tezak i povelik ali neznam jel upotrebljiv i za sta ? Svaka informacija dobrodosla. :)

RetroMan 03-10-2006 10:52 AM

Quote:

Originally Posted by Gulanfer
neznam jel upotrebljiv i za sta ?

Uzmes lepo kantu, stavis neki mali zvucnik na dno, a napolju stavis mikrofon pa snimis izlaz iz kante i dobijes isti kvalitet reverba kao REV 7, s tim da kanta moze da posluzi i za vodu, a REV 7 ne moze. :wc:

RM

perun 03-10-2006 11:04 AM

Quote:

Originally Posted by RetroMan
Uzmes lepo kantu, stavis neki mali zvucnik na dno, a napolju stavis mikrofon pa snimis izlaz iz kante i dobijes isti kvalitet reverba kao REV 7, s tim da kanta moze da posluzi i za vodu, a REV 7 ne moze. :wc:

RM

Ne bih se slozio sa tobom! Iako posedujem i vrhunske hardverske reverbe, poput EMt-ja, Eventide-a itd. Iako sam koristio mnoge sprave u poslu... REV7 nikada nisam tretirao kao smece, cak naprotiv! Iako ga nismo niti cemo ga koristiti kao glavni procesor, ima funkciju za gomilu sitnih sranja u mixu! Mogu da izjavim da je odnos cena/kvalitet sasvim Ok, ako se nabode dobra kombinacija. Iskreno, planiram kupovinu jos jednog u skorijoj buducnosti!

Dakle, nije mrak, daleko je od toga, ali je upotrebljiv!!! I da, nema remote! REV 1 ima remote... Bar ja nisam video Rev7 sa remoteom...:confused:

Pozdrav...

P.S. Retroman, ako imas nesto simpaticno (polovno) na prodaju, baci mi PM sa telefonom. Nismo se dugo culi!;)

All times are GMT +1. The time now is 05:54 PM.