Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Koji je ovo pad ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14809)

puRe 20-07-2006 04:08 PM

Re: Koji je ovo pad ?

Quote:

Originally Posted by idekius
Eeeeej... mojne da mi banujes predsednika:!::)

Samo Nedim od ovaca pravi padove, niko drugi :)

idekius 20-07-2006 04:15 PM

Quote:

Originally Posted by puRe
Samo Nedim od ovaca pravi padove, niko drugi :)

Kljuc dobrog ethno zvuka je prirodnost! Znaci, nalovis 2-3 ovce, jednog petla-budilnika, jenu osrednju he, he... "mmmuuuuuuuu"..,neko Lane (ako moze da se nadje, posto sam cuo da je izvesni lik istrebio sve pre neku godinu) i od svega toga napravis par padova sa vishe pra(e)seta :da::mrgreen:

Naravno, ne moze bilo koja mashina da gura takvu boju! Niposto neki Pentium od 400$, obavezan za tako nesto je barem tzv. MicroTon PC! :-)

diviner 20-07-2006 05:07 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
....obavezan za tako nesto je barem tzv. MicroTon PC! :-)

Cudi me da je Ivan dopustio da mu tako zdusno ukradu ime. Zar Ton nije njegov brand ;):). Ne znam, meni ne bi bilo svejedno :rolleyes:

Nedim76 20-07-2006 06:07 PM

Zivili DR RU i IDEKIUS ipak oni su legende, nego kakvu ja vezu i otkud JA i MICROTON???

ProkDu 20-07-2006 07:35 PM

''Čovik ja sam umoran
Padove ne razbacivam
Sviram na svojim 'vijurama
Akordima koje sam izabra'
I nema povratka''

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

LACKY 20-07-2006 11:35 PM

Quote:

Originally Posted by Nedim76
Zivili DR RU i IDEKIUS ipak oni su legende, nego kakvu ja vezu i otkud JA i MICROTON???

Kunta Kinte je malo nervozan. Nemoj te mu zameriti!

Don Solaris 21-07-2006 08:19 PM

Quote:

Originally Posted by Max
Pa zar niko ??????

Mislim da ti nebi bilo lo?e da uploada? taj isječak koji te zanima. Utoliko će ?anse da dobije? odgovor biti veče.

Programirao samo mnogo digitalnih synthova i vjerovatno bih znao odgovor, na tvoje pitanje, ali d?aba ti sve to kad ja Olivera ne slu?am. Od kuda da ja mogu da znam kako zvući Oliverova osma pjesma?

Talino 22-07-2006 03:36 AM

I mene zanima da čujem, ali ne mogu naći tu Oliverovu pjesmu.

Quote:

Originally Posted by Max
@ Gianfranco
Ne znam kako se to radi *(uploadovanje) :ups:

Ne znam je li te Gianfranco u medjuvremenu kontaktirao. Ovo nije te?ko. Najprije u nekom wav editoru iseci dio pjesme na kojoj je taj pad najupečatljiviji, spakuj u nekom pakeru (win-zip, win-rar i slično) i onda ima? opciju za upload u prozoru u kom pi?e? novi post. Ispod "SUBMIT" mo?e? vidjeti kocku "Manage Atachment" (malo iznad toga ti pi?e koje ekstenzije su dozvoljene za uploadovanje.) poz.

clusterchord 22-07-2006 05:24 AM

Nedime, jos jedna uvreda bilo kome ovdje i brisem te.

Nekoj osnovnoj pristojnosti si se vec trebao nauciti. zao mi je ako si isfrustriran, i sto te ljudi nisu odmah prepoznali kao svjetskog strucnjaka. ali, kao sto si i sam zakljucio, mi ti tu ne mozemo pomoci.. mi smo samo bijedni balkanci.

uvrede nisu nikad nikome pomogle u argumentaciji svog misljenja/stava.. siguran sam da to znas.

Don Solaris 23-07-2006 03:17 PM

Quote:

Originally Posted by Nedim76
Nisam poslusao album posto ga nemam al znam ko je OLIVER DRAGOJEVIC i slusam ga puno. Po mome, kod PADova kao i kod svih ostalih VOICES jedan, ponavljam jedan al ne najveci but jedan od najvecih FAKTORa je i sami MIX, kako je to sve MIXirano, sto ponekad nema veze sa GNEZDOM odakle taj PAD dolazi a moze biti svasta. Desava se cesto sa snimim nesto pa ljudi nagadjaju sta je i na kraju izlazi da je nesto sosim cetvrto, ili sam ja nekad pogresno nagadjao. Najvaznije jest kako to lezi u samom MIXu sto je nekad slucaj i kod SPACE EFEKATA kao REVERB ili DELAY kad se ljudi cesto pitaju...ZASTO GA NEMA A TU JE? Samo je nacin stvaranja te slike tog instrumenta u tom sklopu, a ponekad naravno najveci FAKTOR moze bit I SOURCE odakle i dolazi taj VOICE koji je najvise slucaj kod SOLO VOICES u svaki snimak. SOLO VOICE kao SOLO, moze se smestit u MIXu i sredit da malo pobegne od svoje originalnosti al ipak vazno je koliko je kvalitetan i dobar i sami ORIGINAL tog VOICE, dok kod PADova slucaj moze bit i malo drugaciji, ne moze se ZANEMARIT sami original al isto vazno je i SEDALO tog instrumenata u tom MIXu.

Ti bi bio odličan političar. Toliko si napisao, a zapravo ni?ta nisi rekao.

All times are GMT +1. The time now is 08:55 AM.