![]() |
Re: Niko ne pominje pod-ove?
Hvala Dushane na savetu. Ipak mi je pojachalo vaznije od nekog snimanja kutji. DzabA i najskuplji rack effect processor, ako on ide u "Marshall" od 15w.
Kao i svaki put kad neshto planiram, doshlo je do komplikacija...bend se razishao, pozvali me u vojsku...tako da nishta od cele priche barem jedno 6-7 meseci. :banghead: Hmm... da'l ce da me puste da krljam elektrichnu u vojsci? :mrgreen: |
Hvala svima na savetima isprobao sam sva cuda i uzimam pod 2.0
|
neznam za pod-ove,ja sviram Rocktron Prophesy.OODLIIICAAAN
|
Ja uzeo Chameleon-a 2000 bas pre neki dan, i onako, posluzice za live. Pretpostavljam da imaju neki slican simulator kutija u sebi (imas ono, koja je velicina zvucnika 8-10-12-15, koliko utice i tako to?) onda ne bih bas snimao nesto tako sa njima, ipak POD to radi malo bolje.
|
...evo nesto i od mene...
...navratio sinoc Vlatko Stefanovski da zalepi Godina akustaru (od cika Trkulje juniora) i doneo je neke tracks koje je snimio kuci na kompu... importujem ja to u ProTools, pustim, a ono velikooo i debelooo... pitam Vlatko majke ti na cemu si snimao gitaru... kaze line 6 bubreg... poslusam drugu pesmo do jaja... kaze on isto line 6 samo drugi preset (naravno modifikovan...) i odao mi je tajnu da je sve gitare za Gibonni-jev Mirakul zajedno sa Niksom Bratosem radio na Line 6 ! :) ...pa vi vidite :D pozz:cool: |
Ma koriste vjerovatno i mnogo poznatije face POD samo ne ?ele priznati ili ne idu u javnost, jer nije "pravo" pojačalo.:D
|
Kad smo već počeli otkrivati male tajne velikih majstora kuhinje...
Kompletan novi album Nikole Kolje Pejakovića je takođe odrađen kroz Line 6-a ! :) |
danas sam se druzio sa sedlarovim les paulom i line6 pod XT pro (crvenim), i uz dosta pokusaja na kraju proglasio Line6 za nijansu bezdusnim da bih mu poverio tako ozbiljan zadatak ;) cilj je bio neki pristojan high-gain zvuk, i jeste, istina je, izadje to dosta veliko i debelo, ali mi se nijedno zrno nije preterano dopalo... Ovih dana sam dosta snimao po jednog Telekastera i Stratokastera u clean ulogama, i to je proslo kao upotrebljivo.. za nijansu mi je nekako "enjkavo" ali se da smiriti sa EQom.. one lake polu-gain akcije nisu prosle ni blizu upotrebljivo.. a i na cleanu mi dodje nekako lifeless... Da me neko ne shvati pogresno, ja DEBELO preporucujem tu spravu svakom ko pokusava da prodje sa dobrim zvukom jednostavno i jeftino, ali za krajnje ozbiljne zadatke ipak nije na visini.. Sto se vlatka i ekipe tice, sasvim verujem da je to slucaj, iz Line6 se lako dobije pristojan rezultat, a usput ne moras da budis pola komsiluka pride ;) A nisam primetio nikakvu znacajnu razliku u zvuku izmedju bubrega i rack unita.. samo mozda negde ima vise modela...
|
Samo da dodam.. Kad sam pitao Vlatka koji gtr setup mi preporuca za studio - odgovor je bio Line POD6 ;)
|
Quote:
Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 09:21 PM. |