![]() |
Re: bubanj: condensed vs. dynamic?
zelis naglasiti da je 441 deblji? Pitam jer ne znam..
|
Quote:
al ne smem da ti se zakunem da je generalno tanji, jer sam uvek radio sa istim mikrofonima... |
Quote:
|
pozdrav skvadri, nov sam ovdje i neiskusan, osim neznanja fali mi i kesa,
a buduci da se uskoro (nadam se) spremam snimiti jedan demo band, molio bih da mi znalci ukratko objasne razliku izmedju kondenzatorskih i dinamickih mikrofona i gdje se koji koriste. hvala. ...btw, bubnjeve sam mislio ozvuciti tako da na dobos, kasu i fus idu po jedan mic u centru slike, a cinele sa dva overhead sa stereo separacijom. prilicno socijalno, ali jbg, sta je tu je. :) ce to moc sljakat? |
vidi, rado bih ti pomogao, al stvarno ne znam sta je kasa i fus, ozbiljno.. U principu 5 mikrofona za bubanj je skroz ok varijanta za demo snimanje. I u toj prici ti kondenzatorski mikfrofoni ne znace puno jer su dosta skuplji od dinamickih. Ukratko, skuplji, nezniji, finiji, a u slucaju bubnja, neophodni samo u profi snimanju i to samo za cinele (overheadi i hihat). Dinamicki su izdrzljiviji, deblji u zvuku i jeftiniji za izradu. Koriste se za svaki iole grublji i bucniji instrument/deo bubnja (Snare drum, kick drum, toms)..
pozzz |
Quote:
Ali opet - ako se nekome pojavi polovan N/D757 u vidokrugu - toplo ga preporucujem. |
Quote:
fus=hi hat hvala na odgovorima. cijelo to snimanje mi je u glavi i bubnjevi mi zadaju najvise glavobolje. nadam se da se necu razocarati-previse. :) pozz! |
Quote:
|
Quote:
mala plasticna govanca ;) |
Ma kritizirao sam one plastike od bayerdinamica... Ovo nisu plastike, cisti metal je u pitanju, ali da, kritizirao sam ih za studio... Uzivo ih koristim od proljeca i moram ti reci da osim sto su jako prakticni stvarno na razglasu odlicno zvuce... Caka je da su poprilicno osjetljivi na donje koze, pa ako zvuce cudno, problem se rjesava sa stimanjem, denfanjem ili skidanjem donje koze... A i nekako mi se cini da su postali klasika za live...
|
All times are GMT +1. The time now is 08:28 AM. |