Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Pitch band (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14176)

OFF 29-04-2006 12:17 AM

Re: Pitch band

Quote:

Originally Posted by AVaX
To je zato sto vrlo malo koristim VST instrumente, i dajem apsolutnu prednot hardverskim napravama.
:rolleyes:

I sa hardverskim sintovima je isti problem. Probao:(

AVaX 30-04-2006 02:46 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
I sa hardverskim sintovima je isti problem. Probao:(

E to je vec nemoguce.
Kod mene radi kako treba!
Provereno.

idekius 30-04-2006 03:20 PM

Quote:

Originally Posted by AVaX
E to je vec nemoguce.
Kod mene radi kako treba!
Provereno.

Ako ti pich radi vise od polustepena, a klavijaturu snimas kao wav.... sasvim logicno...
Ako ti to radi, a hardwersku klavijaturu snimas kao midi, onda je to dobra vest jer se definitivno radi o nekom podesavanju koje treba procackati...

Talino 01-05-2006 08:23 PM

Nema šanse da se podešavanje obavlja na VST-u, a niti u globalnim preferencama.

Podešavanje se vrši u samom sekvenceru, i to NA ODREĐENOJ midi traci, u Key Editoru (na RPN i NRPN kontrolama). Gimche je, ja mislim, dao o tome dovoljno informacija!

Dakle, na odredjenoj midi traci (na kojoj želiš raditi pitch recimo za oktavu) trebaš (na RPN ili NRPN platformi, nisam siguran) upisati vrijednost 127, i ta će zadata vrijednost pitcha od cijele oktave važiti SAMO ZA TU TRAKU, dok će za ostale trake i dalje važiti ona defaultna vrijednost pitcha od jedne cijele note.

Ovo je standard kod Sonara, ali siguran sam da se isto radi i u SX-u/Nuendu. Vrijednost se upisuje u KEY EDITORU, dolje ispod "zavese" tj. ispod nota, na isti način na koji se upisuju sve ostale vrijednosti.

AVaX 02-05-2006 08:00 AM

Aj ovako da banalizujem:

Master klavijatura, bila ona hardverska ili softverska, ima MIDI vezu sa sekvencerom (audio trenutno nije bitan).
Znaci ne radi se ni o kakvom audio usnimavanju, kao sto je Idekius pitao, jer onda bih bio pravi duduk, kada bih na osnovu toga zakljucio... :)
Elem,
MIDI informacija se salje sa master klavijature, i to u slucaju pitch benda znaci samo "pomerio tocak skroz levo" ili "skroz desno" ili "toliko i toliko levo" itd (banalizovano)
Ne prenosi se informacija "pomeren tocak za 3 polustepena desno" na primer.
Znaci kad sekvencer usnimi ovu informaciju, a kasnije je prosledi instrumentu (nebitno da li je harverski ili VST), desava se isto to:
Instrument dobija informaciju "pomerio tocak skroz levo" npr.
E sad, koliko ce to i zvucno da se odrazi na ton, to zavisi od podesavanja u samom instrumentu!
U mom slucaju, na hardverskom instrumentu je podeseno da je pitch bend recimo 12, pa ce i reprodukovani ton da sklizne za oktavu navise.
Ako isto ovo usmerimo na neki VST instrument, ton ce se povisiti za samo 1 stepen, jer je to po defaultu vrednost podesena u samom VST instrumentu.
Zato je najlogicnije, ako je moguce, ova pomeranja podesiti u samom instrumentu a ne u sekvenceru.
Naravno da je moguce ovo podesiti i u sekvenceru, preko odredjenih MIDI parametara, koji su gore spomenuti, ali licno mislim da je ovo komplikovaniji pristup, i ovo je logicno raditi samo ako VST instrument nema svoja podesavanja za pitch.

gimche 03-05-2006 08:33 AM

Mislim da je Avax napravio dve greske. Prva je da se Ivanovo pitanje odnosilo na informacije koje "ucrtava" u midi editoru, a ne koje salje sa klavijature pomerajuci weel.

U drugom slucaju problem je sledeci: Podesavanjem pitch bend opsega na samom instrumentu omogucava mu upravo toliki bend. Medjutim, on se aktivira putem informacija koje mu salje midi traka. Ako je na njoj opseg ogranicen na 2 polunote instrument ne moze dobiti informaciju da benduje vise od toga.

Dakle Ivane, pokusaj da u list editoru ukucas one brojke iz mog prethodnog posta.

Danny Lou 03-05-2006 10:40 AM

a ko ta nota koju pitchujes ima notu poslije - ukljuci portamento - :D:D:D:D

.........pa ga iskljuci........ :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

AVaX 03-05-2006 10:44 AM

Quote:

Originally Posted by gimche
Mislim da je Avax napravio dve greske. Prva je da se Ivanovo pitanje odnosilo na informacije koje "ucrtava" u midi editoru, a ne koje salje sa klavijature pomerajuci weel.

U drugom slucaju problem je sledeci: Podesavanjem pitch bend opsega na samom instrumentu omogucava mu upravo toliki bend. Medjutim, on se aktivira putem informacija koje mu salje midi traka. Ako je na njoj opseg ogranicen na 2 polunote instrument ne moze dobiti informaciju da benduje vise od toga.

Dakle Ivane, pokusaj da u list editoru ukucas one brojke iz mog prethodnog posta.

Sto se prve "greske" tice, znam sta je Ivan hteo, ali sam jos u prethodnom postu dao ideju kako da resi problem ne crtkajuci u Cubase-u, i ispostavilo se da tako ne moze.Ok.

Ali za ovo drugo... Nema greske!

gimche 03-05-2006 11:35 AM

OK. Mine bad...

All times are GMT +1. The time now is 03:46 AM.