Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Bassisti pomoc!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13827)

Oggy 27-03-2006 12:25 AM

Re: Bassisti pomoc!!!

Pa meni se cini da sam ti ja rekao prilicno konkretno 3 varijante... :confused:

Ako nemas para za MM onda ti po mom misljenju ostaju 2 varijante
P bass ako sviras vise trzalicom
J bass ako vise volis da sviras prstima

P bass ima veci spacing ( :D ), tj siri mu je vrat i veci razmak medju zicama, a ujedno je vrat dosta tanji nego kod J bass-a.
J bass uzi i deblji vrat, manji razmak medju zicama (licno mi se vrat P Bass-a mnogo vise svidja)

U poredjenju sa MM oba modela u ruci odaju utisak vesla (P bass), odnosno metle (J bass), ali samo dok se malo ne priviknes ponovo na njih. Uprkos tome, smatram da su to odlicne gitare (odredjeni komadi) i jednom cu ponovo imati sva tri, definitivno.

OFF 27-03-2006 12:47 AM

Sorry, pogledaj oglase na forumu, mozda je onaj komad zanimljiv za te;)

idekius 27-03-2006 04:15 AM

Rekao bih ti otprilike isto sto i Oggy, s' dodatkom da ces J nekako ustelovati da se chuje nalik P-u, naravno, nikad identicno, a P bass nikad kao J pas...
Tacnije, one srednjotonske bojice nalik Pastoriusovim farbama moze samo J bass i tu je saista specifican. Na njemu se ta farba cak i prosto pravi.... Ides na donji magnet, zatupis toner i pomeris ruku ka kobilici...
Takodje je ta gitara specificna po falsetima i flazoletima... izadju jasno, definisano i zvuce mrak!
Razlika je i u telu gitare... Jazz bas ima vece telo nego Precision...

Ovo sto se baterije tice za Music Man, ne bih bas rekao da je tacno jer imam prost primer pred sobom... Moj kum ima Sting Ray i svira aktivno da aktivnije nemoze biti... Neki sa foruma mozda i znaju za Penthouse band koji je ovde jedan od vodecih klubskih bandova. Oni ne sviraju jedino ponedeljkom jer je to dan koji su odredili sebi za odmor, dakle 5-6 svirki nedeljno, a baterija je o ho ho stara... Kupi covek alkalnu i to radi bez problema...

Dakle, moj predlog ti je:

Sting ray, Jazz Bass, Precision.
7ender se prvo proba i potom kupi i onda nema greske... Jos kad bi bocnuo neku matoru seriju... bilo bi super... idi... gitara za pravog muskarca:mrgreen: :da:

Licno sviram jazz bass, a takodje se nadam tome da cu imati sve tri + Rickenbacker koji mi je neostvarena zelja jos iz detinjstva...

ViceA 27-03-2006 10:45 PM

Hvala na preporukama. O J i P Fenderu sam razmisljao ali nisam bas njihov ljubitelj. OK to mi ostaje kao zadnja varijanta.

@ Idekius Problem sa baterijom se odnosio na Yamahu TRB1005 .

Tiki the Boyler 10-04-2006 04:04 PM

@oggy
Cirrus koji ja sviram je USA model! Beskompromisno dobar. I spreman sam ga u svako doba dana i noći iznijeti na megdan svakom Stingrayu! :D
Recimo da mu je jedina mana u odnosu na MM-a što je skuplji za nekih tristotinjak EUR! ;)

@ViceA
Još jednom preporuka da pogledaš Spectora u Novom Sadu! (poslao sam ti jedan ReBop5 tamo) On se radi u Češkoj. Peavey NE!

Oggy 10-04-2006 04:52 PM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler
@oggy
Cirrus koji ja sviram je USA model! Beskompromisno dobar. I spreman sam ga u svako doba dana i noći iznijeti na megdan svakom Stingrayu! :D
Recimo da mu je jedina mana u odnosu na MM-a ?to je skuplji za nekih tristotinjak eura ;)

Hehehe...
"U rukama Mandusica Vuka..."

Nego daj Boze da ta razlika u ceni bude barem 1000 evra, pa da ja mogu onda da jeftinije pazarim jos jednog MM :D
Mozda fretles...?

Tiki the Boyler 10-04-2006 05:01 PM

Ma biće da je sve do Vuka...:) Tu se slažem u potpunosti!
A nadam se da će biti prilika i da probamo instrument onog drugog...

idekius 12-04-2006 02:06 AM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler
Ma biće da je sve do Vuka...:)

Oggy je zaboravio da kaze da je tajna njegovog dobrog zvuka u zicama Rotosound SWING Bass... prvi put kada ih je kupio, mislio je da je nesto drugo, a posle ukapirao da je to ipak za bass...:mrgreen::closedey:

A da ne pricam o literaturi "Kako postati SWINGER", a nije se odnosila na svirku, kako se kasnije ispostavilo...:mrgreen:

Oggy 12-04-2006 02:07 AM

A tu knjigu sam kupio kad sam krenuo u skolu plesa!
Nisam ni ocekivao onakav rasplet dogadjaja...
oni uopste nisu plesali... :D

Tiki the Boyler 12-04-2006 10:13 AM

Pazi, to zavisi od spejsinga...

All times are GMT +1. The time now is 11:24 PM.