![]() |
Re: "mobilnost" akust.rjesenja ala Prima/Auralex itd
Quote:
Na kakva prigusenja mislis? pozdrav bogi |
Ispravka ne prigusenje nego izolaciona moc.
Problematiku dvostrukih pregrada sam procitao u predavanju iz Akustickog Dizajna Prostorija sa VETS i pronasao sam jedan jako zanimljiv obrazac "f=600/kvadratni koren iz m*b" gde je f frekvencija koju zeljimo da ubijemo(recimo 80 Hz) m masa elasticnog materijala dodatog zidu(recimo gipsane ploce) po metru kvadratnom b je rastojanje elasticnog materijala od zida evo tabele tezine materijala po metru kvadratnom za 1cm debljine. Beton 23 Opeka 21 Čelik 76 Aluminijum 27 Staklo 25 Šper ploča 6 Gipsana ploča 10 Pesak,Malter 17 Izmedju zida i elasticnog sloja bi trebalo postaviti azmofon ili staklenu vunu da bi se ubile rezonance koje se stvaraju u medju prostoru. Ako vas interesuje detaljnije mogu da postujem nije problem. Pozdrav. |
Quote:
Mislim metar kvadratni je jedinica za povrsinu, a povrsina ne moze imati tezinu bez nekakve debljine, a to mu je vec zapremina, odnosno metar kubni.... Tako da mi podaci koje si prilozio nisu bas jasni Quote:
pozdrav bogi |
Vukasine, brate, ne brukaj mi skolu:) .
Tezina je masa puta gravitacija i jedinica za istu je Newton (1N). A,sta, beton 23 N/m2:confused: ili cega 23..... Ako mislis na povrsinsku masu to je nesto drugo, to je masa pregrade po 1m2, a za svaku pregradu postoje standardi debljine (kako bi, cigla 12 ili 25 cm, zavisno od redjanja). Nemam sad neki prirucnik kod sebe, ali kroz maglu se secam da su standardne prepreke reda velicine 250, 300 kg po 1m2 za betonske zidove, a jos vece za armirane betone...... |
Izostavio sam podatak da je debljina 1cm.
Izvinjavam se. |
:banghead::taz:
Ajd nastavi. Popravi to sto si pisao gore sa edit funkcijom... pa nastavi dalje... :) pozdrav bogi |
Quote:
|
Potrudicu se da pronadjem stadarde za debljinu materijala pregrade.
|
All times are GMT +1. The time now is 01:19 AM. |