![]() |
Re: Adam P22A i Mackie HR824
To su zvucnici slicne klase, ali razlicitih karaktera.
Opsta osobenost Adama je da su malo "tanki", barem u odnosu na dynaudio, sto ne mora neophodno da bude ni prednost, a ni mana. Takodje su Adami malo "midlastiji" u odnosu na Dynaudio... To je vec stvar afiniteta i mozda bi ti najbolje bilo da poslusas i jedne i druge pre nego doneses odluku. Koliko se secam, Clusterchord ima P22, a on ti je sugradjanin, pa svrati kod coveka i preslusaj nesto sto je tebi referentno. Objektivno, BM 15 bolje radi u vecoj, nego manjoj prostoriji, pa mozes i tiime da se vodis pri odabiru, ali je najbolje da cujes svojim usima, jer tu moze da se radi bas o tvome licnom ukusu... |
Quote:
Poslusaj monitore, ako mozes, u SVOM prostoru pre kupovine... Monitori moraju LICNO TEBI odgovarati... tako da sumnjam da ikakvu korist mozes izvuci iz saveta... najvise zato sto im zvuk jako zavisi od prostorije u kojoj ih slusas, te cak i ako verujes tudjim usima, tesko mozes istu sobu i istu poziciju postici... pozdrav bogi |
Nastojim organizirati tu probu, čak i mogu poslušati oba monitora, ali ne u istom prostoru, a jos teze u mojem (:(), osim ako bi za to putovala u Osijek u artist, a to si (vremenski) ne mogu priustiti.
Ma sad kad mi ih je Oggy (meilom) nahvalio.... vec imam pozitivnu predrasudu, osim toga kad Oggy nesto kaze u tome ima bar 74, 6% istine, ako ne i vise! :) |
Quote:
Jasna mi je problematika, skoro je 100% svakodnevna pojava. Meni ipak ne preostaje nista drugo, osim da savetujem ono sto mislim da je najmanje neispravno. Odluka sta ces i kako uraditi je na tebi, jer je novac tvoj :) Ako vec moras da ih slusas u tudjem prostoru, onda barem ne donosi nikakve konacne zakljucke o karakteru i nivou bass-ova (ispod 100Hz, ni da su ok ni da su losi ili cudni...), jer to znacajno zavisi upravo od prostora (zapremine) i pozicije monitora, koja ne mora da bude optimalna, najcesce nije... pozdrav bogi p.s. Koliko god ti sve ovo izgledalo kao "skupo" i "komplikovano"... los monitoring (zvucnici, polozaj, prostorija, akustika prostorije) ce ti se CUTI na tvojim zavrsenim radovima... i to mislim da je NAJSKUPLJA provera monitoringa u tvom prostoru... nekad i skuplja od samog monitoringa (zvucnici + pojacalo) |
All times are GMT +1. The time now is 07:52 AM. |