![]() |
Re: snimanje i dizajn zvuka na FDU?
Quote:
Quote:
Bio sam na konsultacijama i preneo sam ti sta su meni direktno profesori rekli Prema tome: ZAVRSIS LI FDU I BUDES LI BIO USPESAN UMACES MNOGO POSLA U FILMU,RADIJU,POZORISTU I SLICNO I AKO MISLIS DA TE JA LAZEM Danas su konsultacije na fdu u 1 ja idem,mozes i ti samnom pa da ne bude rekla kazala poz |
Kakvo prepucavanje rekao sam ti sta znam i sta mislim o tome.
A ti si ovde izneo i neke dezinformacija, kao diploma producenta itd. I evo da zavrsim sa ovim. Fdu je ozbiljna skola, kojoj je prevashodno cilj obrazovanje kadrova za rad na filmu! Pa koga zanima film nece pogresiti. |
ima jedna skola...
Zanimljivo je da u ovoj prepisci niko ne pominje trenutno najbolje tehnički opremljenu ?kolu u ovom delu Evrope koja nudi trogodisnje visoko skolovanje za zvanje in?enjera za Audio i video tehnologije. Skola se jos uvek zove Visa elektrotehnicka i nalazi se u Beogradu. Proverite www.vets.edu.yu/avt. Obratite paznju na galeriju (fotke iz studija) + spisak opreme audio studija (koji nije update-ovan najsvezijim nabavkama...)
U toj skoli jeste naglasak na snimanju i produkciji muzike. Primer: Covek koji je prvih nekoliko godina na FDU pokusavao da drzi predmet Snimanje muzike, one&only Djordje Petrovic, nije u tom nastojanju uspeo, jer je tesko tako nesto raditi a nemati posten mikrofon, studijski prostor namenjen iskljucivo nastavi i tako te sitnice. I zato evo ga sad na Visoj, radi punom parom sa studentima zeljnim znanja... |
Quote:
A fdu nije samo za rad na filmu vec posle toga mozes da radis gde hoces znaci mozes da produciras albume koji nemaju nikakve veze sa filmom ali naravno mozes da radis i filmsku muziku i sto drugih stvari. I lepo sam ti rekao to vec jednom ne znam sto si tvrdoglav,ja sam bio danas na konsultacijama i prethodna 2 cetvrtka tako da znam malo bolje od tebe |
Realno gledano u skolama ne moze da se nauci ovaj posao. Najbitnije je iskustvo. Da ne bude da ja sada pricam kako sam iskusan itd... Naprotiv ja se bavim snimanjem zvuka tek tri godine, a od toga sam snimao samo supke iz kraja koji ono otpirlike ne znaju da nastimuju instrumente. I u nadi da cu pravo studijsko iskustvo steci u skoli upisao sam BK i zajebao sam se... Mislim bilo je ok dok nam nisu zamenili studio. U svakom slucaju, ja sam pokusavam da sljakam i da provljujem fore. I naravno citam sta vi svi pisete :D :D A kapiram da to isto rade svi koji ovo STVARNO VOLE!
Ujedno ovo moje piskaranje bez smisla je i bilo pitanje : Ajde me bre neko angazuje iz Beograda da mu spremam studio, radim ko potrcko, trcim do radnje kada treba u zamenu da malo raduckam i gledam kako se radi :) :) Uz to znam i da dobro spremam kafu ;) Pozdrav :) |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
http://superzona.hatona.org/kompjuteruma.htm |
Quote:
A kafica uvek dobro dodje!;) |
@kal-el, kad si upisao? mozda se znamo..
@SVI OSTALI Vec sam puno puta pisao na ovu temu, i iznosio odgovore na mnoga ovde ponovo prezvakavana pitanja, al ajd mrzi me da kopam pa samo polako : VETS - Odlicna oprema, veoma malo lose organizovane prakse (glavni za studio je Dr.Dra na kojeg su mi se studenti vec zalili). Pre nego sto neko vidi studio ima da odvali dupe od matematike, fizike, Dr.Pravice u najgorem raspolozenju, teorije digitalizacije i slicnih INZENJERSKIH DISCIPLINA, muzika NISTA. FDU - Losa oprema, stariji plan i program (premalo digitalne tehnike), previse predmeta vezanih za FILM, i TON NA FILMU... i dalje premalo muzike BK - Masina za uzimanja para od ovaca, al u teoriji imaju solidnu opremu, (Control24 sa hd96 i PT7 ali na Truthu), ranije je bilo nekih teorijskih predavanja koja su imala smisla, ali apsolutno premalo za ogromnu cifru koju traze. U principu ima najmanje sporednih predmeta, a prednost je sto su klavir i solfedjo OBAVEZNI za sve 4 godine. i to je sve o njima. SAE - solidna (ne odlicna) oprema, prihvatljiva cena, PUNO MUZIKE i PRAKSE (narocito pogodno za nekoga ko nema velikog iskustva ili predznanja). Sve navedene skole imaju svoje mane i prednosti, ali to nije poenta price - generalna prednost skolovanja je sticanje SISTEMATIZOVANOG znanja (ovo sam iskusio na svojoj kozi prilikom jedne godine na BK). Verujte da mnogo znaci kada neko ko jos nije ogrezao u svoje shvatanje zvuka i produkcije dobije neophodno sirok pogled na celu pricu. Lakse mu je posle i svojom snagom da dopunjuje znanje... I nijedna od ovih skola vas ne cini producentom, sama za sebe. nikada nije i nikada nece. Licno, zelim da ne ostanem na gimnaziji i da za pare koje sam spreman da platim, dobijem respektovanu diplomu (zbog C.V-a) kao i barem nesto NOVOG znanja, dosta SISTEMATIZOVANOG znanja, i puuno PRAKSE koje inace vec imam prilicno u svom skromnom broju godina, ali koje mi NIKAD nece biti previse. Pa sad ko sta od ovog zeli, valjda ce se snaci, valjda sam dovoljno jasno napisao... |
Da mozes da produciras rep muziku sto da ne
|
Quote:
Kapiram da je to skracenica od necega za sta vec znam al nikako ne kontam od cega:banghead: |
All times are GMT +1. The time now is 04:31 PM. |