![]() |
Re: Expert studio
Quote:
|
2 Attachment(s)
Quote:
Mikrofon sa kojim smo radili je RODE NTK a njen frequency response i behringerov response koji uzimamo u obzir pri namestanju graphic eq-a je na slici u attachmentu Mora se uzeti u obzir da su ovi rasponi frekvencija iz laboratorijskih uslova pa su nemerodavni u celosti ali mozemo da ih koristimo kao vodilju i da koliko toliko sa usima, slikama i vasom pomoci namestimo sobu da zvuci dobro. |
Quote:
poz |
Quote:
Moguce je da das pare , pa ne uradis nista , pa onda das pare opet . Pozdrav ... |
Quote:
Imali nesto do 500 evra ? Pozdrav ... |
Quote:
Quote:
Pokusajte da ne cackate graficki ekvilajzer, posto on moze napraviti stvari jos gorim nego sto jesu, jer nemate kontrolu sta ste uradili... izbacite sve sto je suvisno izmedju mikrofona i recorder-a. pozdrav bogi |
Quote:
Imaj u vidu da je "neutralnost" mernog mikrofona u gabaritima ±1.5dB po standardu za merne mikrofone, u najboljem slucaju, koliko znam, sto moze biti cujno pod nekim uslovima (+1dB "breg" sirine jedne oktave vecina ljudi u vasem poslu cuje) Ovo nazivaju "mernim" mikrofonom, i mozda nije lose da se proba, http://www.behringer.com/ECM8000/index.cfm?lang=ENG posto je veoma jeftin. Da li ce oni medjusobno liciti, to ne znamo... ako ima karakteristiku koju su naveli u papirima, to je onda pristojno. pozdrav bogi |
Quote:
Graficki eq cemo tek cackati kako bi slabo naglasene ili prenagalasene frekvencije sveli na standard. poz |
Quote:
Quote:
S obzirom da ne mozes biti siguran da li je tvoj mikrofon po specifikaciji, jer nemas nacina da to proveris, mislim da je pametnije predpostaviti da mikrofon ima ravnu karakteristiku i ne korigovati nista, ni ekvilajzerom niti bilo cime drugim... Ekvilajzer je prosto, previse gruba naprava da bi se mogle takve stvari korigovati. To je skup peak/notch filtera, sa raznim centralnim frekvencijama, a takav tip filtra ne moze korigovati ama bas svaku anomaliju na koju naidjete. Dalje, retki su graficki ekvilajzeri koji realno rade ono sto zamisljate da bi trebali, odnosno da podignu nivo onoga sto ste zeleli a da pri tom ne menja nista van tog opsega sto ne zelite da se menja... Graficki ekvilajzer je najcesce konstruisan da bi se lako rukovalo sa njim, i da ne treba dvogodisnji seminar da bi se koristio, a samim tim su i njegovi "dometi" takvi kakvi jesu. U smislu merenja, vise volim pristup da se ne "koriguje" nista sto se ne moze sa sigurnoscu kontrolisati, i za sta se ne moze sa sigurnoscu govoriti da je ista "korigovano". Inace slicna je prica sa parametarskim ekvilajzerom... moze biti mocan ali ne i svemoguc. Tek u skorije vreme su poceli usavrsavati te sprave, tu mislim na Weiss i Rane... no i dalje se prave tako da bi se lako rukovalo sa njima. pozdrav bogi |
Quote:
Sto se frekvencijskih karakteristika tice mislim da treba verovati onome sto pise u manualima proizvoda. A kada sam spomenuo standard laboratorije zvuka u kojima se mere dati proizvodi mislio sam na nekakve specifikacije po kojima se i te laboratorije prave. Mislim da je vaznost ovakvih laboratorisjkih specifikacija u tome da se nekakvi odnosi reverberacije, frekvencija, ne znam, dileja i ostalih gresaka koje su moguce pri merenju proizvoda svedu na standardizovanu meru a to su nekakve brojke priblizno idealnih uslova. poz |
All times are GMT +1. The time now is 05:51 AM. |