![]() |
Re: pro tools i m audio?
Ko nije imao Terratec, ne zna sta je stabilan sistem...
Ali ovo zaista ozbiljno mislim. Jedina prava mana su malo slabiji konverteri, ali ne toliko da bi mogao da se svrsta iza bilo koje low-budget karte koje su uglavnom u opticaju. Sad sam citao bas u poslednjoj Audio-media-i da je Terratec izbacio novi FW uredjaj koji jebe kevu cak i sa konverterima i kosta oko 300 evra. |
Ima li ovde nekoga ko uopste koristi Pro Toolse?:)
|
Ima......moze se naci.
|
Quote:
|
Quote:
Malo OT, ali potpisujem. Imam EWX 24/96 i Fire 6 24/96. Jedini problem bio kad sam instalirao SP 1 i sve otislo dodjavola. Skinuo ga i sve sljaka ko zmaj. Sorry za OT. |
Quote:
Ima ima, ne brini se.. :D U mom slucaju - svakodnevna alatka... :da: Nije PT ni malo los SW, naprotiv za neke stvari ga ne bih menjao ni zasta drugo... ...editacija audio trackova, preglednost traka, vrlo precizna vizualizacija audio signala u samom EDIT prozoru, file browser...nema suvisnih boja i dugmica i ne znam ti je cega svega.... To su za mene vrlo bitne stvari u toku rada i po mom licnom misljenju prednjace u odnosu na SX ili Nuendo. Sto se tice ostalih programa - nisam radio u njima, ne mogu da uporedim (osim CWa, al mislim da ga nisam upalio min 4god :o , tako da bolje da cutim :ups: ). Sta ja znam, ja sam se vrlo brzo naucio raditi na PT-u i u njemu najbrze i zavrsim posao jer sam ga najbolje i savladao... Verujem da mnogima ovde nije toliko bitna preglednost traka kad mixaju 10-20 kanala muzike ili cak i vise, jer zna se, jedna traka klavir, druga traka bass , treca traka ac.gitara itd.... Ja uglavnom radim postprodukciju zvuka na sliku (filmovi, reklame, promo gluposti itd...) znaci puno editovanja dijaloga, sumova, slaganje i pravljenje atmosfera, muzika, SFX, Foleys itd... a tu mi je preglednost u EDIT i BROWSER prozoru + brzina editacije audio fajlova u samom EDIT prozoru jako bitna... U SX-u kad moram precizno da obradim , secnem ili sta li vec neki fajl - moram da ga uvelicam na maximum u EDIT prozoru ili da ga otvorim u SAMPLE Editoru sto me jako usporava a takvih funkcija u pripremi zvuka za film obavim min 1000. Nekoliko puta sam krenuo neke jednostavnije AV projekte da radim u SXu i mislio sam da cu poludeti dok nisam zavrsio! Cak mislim da sam u to vreme poceo i celaviti... :rotfl: Na svu srecu nisam vise pokusavao tako da je sad sve ok! :) A o kompatibilnosti sa ostalim studiima - mislim da je suvisno ulaziti u detalje.... u jednom snimas Foley, iz drugog dobijes muziku, u trecem ides da snimas postsinhrone dijaloge, u cetvrtom se rade special effects...sve nosis kod sebe opet...pa na kraju u nekom desetom se radi mix... E kolko bi smo se samo namucili kad bi u svakom studiju bio drugi program... Tu sam shvatio zasto je Pro Tools - PRO TOOLS za te stvari i sto je njime opremljeno 90% studija u kojim se radi zvuk na sliku :) |
a da li onda vecina vst instrumenata ima tu rtas podrsku,tj.ako predjem na pt ocu li moci koristiti el.piano,the grand,korg legacy i neki sampler tipa kontakt...
|
Quote:
|
Ja sam nedavno instalirao PT i jako mi se dopada. Vrlo logicno, jednostavno. Mislim, ne znam jos ni osnovne stvari, ali planiram da odvojim neko vreme da naucim da mixam i editujem u njemu.
Sto se VST instrumenata tice, oni me u PT okruzenju ne zanimaju, ali kako naterati VST plug-inse koji nemaju RTAS podrsku da rade u PTu? |
preko wrapper-a..
|
All times are GMT +1. The time now is 11:33 AM. |