![]() |
Re: Pitanje u vezi konvertora
Quote:
|
Cek znaci da uzmem 1212m ili mytek dva kanala?
|
He he .. mali je svet ..Novaka obavezno , skoro sam naso cd koji je radio za cerkicu.
Sto se tice chipa sa digi-ja , tacno je da to i nije bas presudno kod konvertora ali u isto vreme i da je dovoljno brz da sempluje na 192 Khz.Inace , koliko se secam iz vremena kada me to interesovalo , jedna od najbitnijih stavki u konvertoru je antialiasing filter(sece sve iznad teorijskog limita sr-a, kod 44.1 22khz), ukoliko on ne radi posao kako treba...mozes da se oprostis od hi-q zvuka.Medjutim...sto je veca frekvencija uzorkovanja smanjuje se i njegova uloga tako da na konvertorima gde je filter lose projektovan (ili programiran) 96Khz i 192 Khz zvuce osetno bolje. slucaj sa ADI 8.Kod ultra skupih( Prism, Lavry,Mytek..) sa boljim filterima i preciznijim clockom razlika je znacajno manja, ponekad skoro i necujna. |
Quote:
|
@ Deki
Nije me mrzelo da probam, posto sam bas u usnimavanjima. Isti djavo, znaci, ni bolje ni losije. Zao mi je sto te javno osporavam, ali tvoja prica ne stoji bas. Probah gitaru, probah bass da usnimim, ali sve je to korektno potpuno. |
neko vec rece da je kontaktirao digi support i postavio pitanje oko konvertora na EMU .. odgovor je bio .. isti konvertori , isti programing:o
|
All times are GMT +1. The time now is 08:01 PM. |