![]() |
Re: -=Koliko visoko cujete?=-
Ja cujem i 20000Hz i to dobro, ali mislim da to nije moguce. Odlican prag cujnosti se smatra oko 18000Hz, a 20000Hz je extremno i retko ko to moze cuti, a ja sam gotovo siguran da nisam extrem.
Ponovio sam test na Emu-ovom mixeru sa test-ton/signal generatorom i tamo cujem 20KHz, ali mnogo tise (cujem pistanje), mada sumnjam u pouzdanost tih testova jer je nemoguce da toliko ljudi cuje 20KHz. :) |
Ne valja ovaj test nimalo. Ja čujem sve odlicno i jasno a to je malo moguće, ipak govorimo o 20 khz a to je za dio zvucnika i za ljudsko uho ipak malo zahtjevnije...
:D |
Ja mislimda vec pocinjemo da gubimo vreme na neke stvari koje nisu toliko bitne ;)
|
meni radili audiogram test na VMA.. trazili mi za skolu.. cujem ceo spektar, sa padom na levom uvetu oko 6khz par decibela sam gluvlji... inace ravna linija za celi spektar... sto je najsmesnije, ja levim uvom vishe slusam, znate onu foru, telefon i tako to.. desno mi je sporedno uvo, i uvek sam bio ubedjen da mi je levo osetljivije... cak mi je i prag bola dosta nizak na levom uhu. kad ono desno kulerski opusteno sve cuje... i to ravno...
|
Pa baš zbog toga što si ga više koristio si ga i više oštetio...
|
Tonalitet i hetca?a
1sec. 10.khz. wav = pribli?no, ne?to ni?e od tona Gis
1sec. 15.khz.wav = pribli?no, ne?to ni?e od tona Dis 1sec. 18.khz.wav = pribli?no, ne?to ni?e od tona Fis 1sec. 19.khz.wav = pribli?no,ne?to ni?e od tona G 1sec. 20.khz.wav = pribli?no, ne?to ni?e od tona Gis Jel mo?e neko da objasni koja je veza izmedju intonacije svakog od ovih tonova i herca?e? |
Quote:
|
Re: Tonalitet i hetcaža
Quote:
|
Quote:
"hercaza"= frekvencija= intonacija |
Pure, dobar link. :)
|