![]() |
Re: Kotizacija za radijski festival = 1000 eur
Gianfranco, ako neces da kazes ko je taj "extra talenat" koji nije prosao u finale, a pesma mu bas nije nesto, onda nemoj ni pocinjati ovakve price jer pricas u prazno.
Ne znam zasto stalno imas potrebu da samom sebi dokazujes svoje vrednosti tako sto ces napadati druge, kad to mozes da dokazes kroz 1000 drugih nacina, npr. nekom pesmom ili slicno, bez potrebe da merimo "ciji je duzi" i te fore. Ja sa tobom ne zelim da udjem u ozbiljnu raspravu povodom svega ovoga ne zato sto necu ili ne mogu, vec zato sto su tvoji motivi, razlozi i argumenti krajnje neodredjeni i ne vidim svrsishodnost jedne takve rasprave. Ti u meni vidis nekoga ko je deo festivala koji u tebi nije video zvezdu i gde su tebi, po tvojim recima (sto ne dovodim u pitanje), trazili neke pare da bi se na njemu pojavio. I sam znas da u to vreme ja nisam bio u nikakvoj vezi sa festivalom i da cak i sada kada jesam, nemam nikakve veze sa tim delom price (i da je moja savest potpuno mirna jer nikoga ni na festivalu ni u zivotu uopste nisam zajebao, prim. aut.), ali i dalje koristis svaku priliku da se "zakacis" samnom ili da barem "pecnes" kad god je to moguce. To vec pocinju da primecuju i ljudi sa strane, pa bi trebao da razmislis da li si stvarno u pravu kad to radis. I sam sam rekao da mi se na celom festivalu ukupno svidelo od 3 do 5 pesama, da je kvalitet i kompozicija i izvodjaca bio tragican i da nije bilo gotovo nikoga ko je imao i pristojnu pesmu i pristojno pevao i pristojno izgledao (u isto vreme), te da je i krajni utisak o festivalu, prilicno los. E, to ti je pravi presek stanja muzike u Srbiji i prava slika o "talentima" o kojima ti pricas. Na zalost, ja sam preslusao sve sto je stiglo od diskova, a ovo su bili najbolji od onoga sto je stiglo. Da li mislis da je to pravo tlo za pricu o talentima i o tome koliko vredi ulagati u njih? DA li mislis da je gledanje 3K dura, dovoljno da bi se reklo da se "interesujes za talente" ili moras nesto i da uradis konkretno po tom pitanju? Ti ne znas koliko sam ja ili bilo ko drugi uradio po tom pitanju i ne bi trebalo u tom slucaju o tome ni da pricas, a na kraju, ako imas toliku zelju da pomazes mladim "talentima", zasto ne napravis svoj festival gde ces ti biti i komisija i ziri sa "nepogresivim smislom za hit", pa ti ispomazi za "dz" sve talente Srbije (a videces, da kad se cuje da je za "dz", da ces imati nekoliko hiljada takvih,"talentovanih") i posle prvog takvog organizovanog festivala cu te pitati koliko ce te njih voleti, a koliko mrzeti, koliko ces kredita morati da podignes po bankama da bi vratio sav novac koji je bio potreban za oraganizovanje festivala, a koji nisi dobio, jer si radio za "talente" (sto podrazumeva da je besplatno) i da li ces moci (i jos vaznije pitanje, da li ces zeleti) da sledece godine napravis jos jedan takav. Kada sledeci put budes kretao sa ovakvim ili slicnim pricama, razmisli da li ima smisla ili ima vise smisla da to pokazes nekim svojim delom, pa da onda sa jednakih pozicija o tome raspravljamo. Pozdrav |
Predstavicu 4 extra talenta na svom albumu,sto se vokala tice,kao i jednog extra talentovanog tekstopisca.Plus tu sam i ja kao talenat,sto se kompozicije i produkcije tice.
Dovoljno od mene. Ustvari ja sam zahvalan svim menadzerima i ostalima,koji su mi ostavili ove talentovane ljude dostupnim za saradnju. A verovatno je ocigledno da postoji nagomilani bes u meni s obzirom na situaciju ovde,sto nema ozbiljne kuce za koju mozes da izdas,sto nemas ozbiljne menadzere,sto zivimo tu gde zivimo,sto se kradu strane pesme,pa kompozitori nisu na ceni,sto postoji nekoliko lobija koji kreiraju celu scenu,smesne isplate autorskih naknada... ma spisak nenormalnog je beskonacan. Kako je moguce da ste svi toliko cool? Svestan sam i ja svega,ali ne mogu da se pomirim sa tim i znacajno cu doprineti poboljsanju stvarnosti,pre svega svojim delima (tu se slazem sa Oggyjem,da je vec svima muka od moje price,a dela jos uvek nigde :)) |
Moje misljenje je da svako,bez uvrede ne mislim ni na koga konkretno,treba da shvati u ranom detinjstu,da Deda Mraz ne postoji i da je sve u ovom "stvarnom" svetu vrlo surovo,sto zanci,nema para,nema prodje.To shvatis i zivot ti je mnogo jednostavniji.Ne mozes ispraviti toliko "krivih Drina" koliko ih ima,a drugo,ocekujes da neko svoje znanje i visegodisnji trud "poklanja"?To je malo ne realno.To je jednako smesno koliko i da ja odem kod Oggy-ja ili Vlade G. i kazem "molim te pokloni mi jedan hit..",pa onda odem kod organizatora nekog festivala i kazem:"e,nemam para,ali molim te pusti me da prodjem,imam odlicnu pesmu,radio taj i taj,odlicno pevam-naravno po svom misljenju-ali ti sve finansiraj".Ako postoji negde takva prodja,ja bih voleo da znam.Istina je da festivali funkcionisu kod nas malo smesno.Realno bi bilo da onaj ko pobedi,fino to i snimi o trosku neke kuce,pa da ta kuca fino zaradi zajedno sa tim talentom,pa bi kako kaze Oggy,stvarno svi imali koristi od tog talenta,ali uzmimo u obzir da je kod nas iskrivljena slika o tome sta je kvalitetno u svetu muzike,pa onda nastupa komercijala i izmedju ostalog kod nas je vec ustaljena sema da za siroke narodne mase valja ono sto je za nas kich,a ti isti koji su kich placaju debelo i tu je kraj price.Kad bi moj komsija imao neku moc u svojim rukama,on bi dao da se na svim TV i Radio stanicama emituju nekakvi 'Krmecaci" po citav dan od kojih bi ti se dizala kosa na glavi,dok bi drugi naredio da se emituje po ceo dan Rock i tako dalje,znaci individualno misljenje je samo individualno i nista vise,Uh malo sam se zaneo :(,zato i postoji ziri koji odlucuje o pobedniku festival iz svih aspekata.Koliko ja znam moras prvo izgledati fino,ponasati se na sceni fino itd,pa onda naravno dobra pesma.Znam ljude koji su stvarno imali dobru pesmu,ali veruj mi da vidis njihovo ponasanje na sceni i izgled,prepao bi se.Pa ne mislis valjda da takav neko treba da bude zvezda?! :confused: I poslednje,ali ne malo bitno je,fakat je da smo mi malo zavistan narod,pa mislimo da sve radimo najbolje,tako da ako pitas svakog ko je poslao pesmu na festival,kakva mu je pesma,recice:"Ma najbolja je sigurno,samo verovatno nece proci.." i naci ce obavezno razlog zasto.
|
All times are GMT +1. The time now is 12:24 AM. |