Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   MON800 studio control (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12331)

idekius 01-10-2005 05:15 PM

Re: MON800 studio control

2 Attachment(s)
Samo da vam cika Deki objasni kako on to resava bez big knoba, tog behringerovog chudanca, mixera i sl. i cak takve stvari smatra suvisnim budzama koje ne donose nista koricno, a nije iskljuceno ni to da mogu da naprave stetu...

Ivanu sam odavno pricao da izbaci Behringerov mixer iz upotrebe, samo moze da mu iskasapi monitoring i nista vise... Kao i sto sam mu pricao da proda sva tri para monitora koje ima i kupi za te pare jednu, ali skuplju (kvalitetniju) varijantu... Covek ima Alesis M1Mk2, Behringer Thruts, NS-10. Na njegovom mestu bih ostavio NS 10, ostalo prodao i kupio nesto bolje za priblizan novac... Kombinacija recimo Adam + NS 10 bi bila jako lepa...

Da se vratim na vezivanje monitora... Ja monitore vezujem direktno na DA konvertor koristeci balansiranu vezu. Kucni stereo vezujem na Pulsarov analogni izlaz, a ako mi treba jos izlaza, tu je ADA8000 sa svojih slobodnih 8 izlaza, a takodje i jos dva slobodna na Luni.

Stos je sto pre samog izlaza u projektu kartice, dakle iza njenog mixera postavljam i za kucni stereo i za monitore po jedan chanal, tako da i jedno i drugo moze nezavisno da se pojachava, mutira i sl.
Ako mi je potreban talk back i to nije nikakav problem...

Prilazem slichice kako to izgleda, inace, ovo je prebudzeni onaj Sandrov project... Prosto, jednostavno, funkcionalno i nema nikakve degradacije zvuka...

Oggy 01-10-2005 06:05 PM

:confused::confused::confused:

I u cemu je fora sa ovim nabudzenim projektom?

Hoces da kazes da kacis zvucnike na Pulsara?

Pa za to ti ne treba nikakav projekat, vec mozes na svakoj karti to da uradis, ali je zajebano da pojacavas i utisavas softverski. Upravo zbog toga i jeste napravljen Big knob i slicne sprave.

idekius 01-10-2005 06:28 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy
:confused::confused::confused:

I u cemu je fora sa ovim nabudzenim projektom?

Hoces da kazes da kacis zvucnike na Pulsara?

Pa za to ti ne treba nikakav projekat, vec mozes na svakoj karti to da uradis, ali je zajebano da pojacavas i utisavas softverski. Upravo zbog toga i jeste napravljen Big knob i slicne sprave.

Na Pulsara kacim kucni stereo, na ADI-2 kacim monitore, a ako mi zatreba, na ADA 8000 mogu da nakacim jos 4 para monitora. A stos sa projektom je sto na svaki par kutija, ili cak na svaku kutiju pojedinacno, mozes odvojeno da utices, da je stisas, pojacas, mutiras...

Upravo je fora da imas kontrolu, a da izbegnes externi mixer ili nesto slicno sto bi moglo da ti kvari kvalitet slusanja... Sad, Big Knob je O.K., ja nista bednije od njega na izlaz ne bih smeo da stavljam, ali, ovako mi nije potreban ni Big Knob...

Sto se tice projekta... Nabudzen? Ma hajde :-) Moze to i puuuunooo nabudzenije, ali ne beskorisno nabudzenije. Sve tu ima svoje zasto;)
Recimo u ovom projektu je primenjen (po Sandrovom receptu) Master Verb koji se u Cubaseu koristi kao send efekt. Znaci kvaltetan reverb na sendu koji ti ni najmanje ne opterecuje CPU. Ima jedan MasterVerb i na sendu ovog CW mixera, ali taj se ne vidi dok se na mixeru ne klikne da pokaze sendove, a inace takodje moze da bude jako koristan... Ja sam do skora projekte radio sa mnogo vise ASIO buseva i sa vecim mixerima, ali sada me Sandro navozio na ovakav princip i stvarno je O.K. Mada sve zavisi od zelje, situacije i trenutnog tripa...

Shot 01-10-2005 11:49 PM

Dekijev koncept mi je besmislen.
Sta kad se recimo neki delay krene hvatat u feedback loop i naglo se sve pretvori u visokofrekventno vristanje. Onda ces ti slusat kako on vristi dok otvoris projekt, pa otvoris mixer, pa uhvatis misem i stisnes mute. Ma nema sanse. Do tad ti usi vec prokrvare.
Nije bas neka fora. Cini od nas softverase a ne muzicare. Vise moras misliti o tome sto otvorit i gdje kliknut nego da jednostavno okrenes jedan knob i stisas si koliko te volja. Ma bez veze...

All times are GMT +1. The time now is 04:07 PM.