Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   evo da okacim i ja nesto (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12324)

dr.Ru 05-09-2005 03:38 PM

Re: evo da okacim i ja nesto

da dodam jos nesto: pored odlicne trake, svidja mi se i ime benda... znam i sporet, imam jedan takav :)
to ti je kao Gorenje Plinski Fusion Jazz :)

Dushan_S 05-09-2005 09:11 PM

Lepo i jasno snimljeno, mislim dobrim delom (bez umanjivanja zasluga , naravno) i zato ?to su ljudi dobro svirali, sa osećajem za dinamiku pesme.

Mada moram priznati da je meni upravo ono ?to mi se ne sviđa taj preterano stereo klavir, nekako mi je previ?e "hip" fazon, kao za neku hiperproduciranu pop pesmu koja kreće sa klavirom, dok bi ovde pre po?eleo da imam utisak da je klavirista subjektivno malo udaljen od mene i da ima svoju poziciju u prostoru zami?ljene sobe. Mo?da da klavirista svira takođe ne?to ?a?avo pa da je to fora, da je klavir centar cele pomerene priče, onda u redu, ali ovako mi je previ?e.

Inače, svaka čast :)

EDIT: inače znam da nije do tebe, a ni do svirača, logično, ali da li ja haluciniram, ili su neke od dirki na klaviru jako blago ra?timovane, tu mi je ne?to čudno, vi?e prema srednjoj lagi? Mislim nema veze, samo me interesuje da li je jo? neko primetio.

ridge 05-09-2005 09:47 PM

Hvala svima jos jednom!

Prosli put kad sam ih snimao (prosle godine negde) sam stavio klavir skroz levo bubanj i bass vise desno a pevacicu i trubu u sredinu vodeci se starinskom produkcijom jazz-a i to je super radilo al rekoh da probam nesto novo. Inace ima tu jos pesama i tek sve treba da se mix-a i sredjuje a imam i jos nekih ideja da isprobam. Al posto sam u nekoj guzvi nemuzicke prirode onda mora malo da saceka.

@dr.Ru da taj sporet im je i bio ideja za ime a sam deo cooking je zbog nekih izraza koje je Miles Davis korisio: burning, cooking ....

@Dushan_S dan pre snimanja je bio klavir stimer, mada mislim da je nesto sprceno na jednoj dirci na sredini blago viri na gore :D

ANITA 11-09-2005 07:56 PM

Odlicno! Pravo iznenadenje! :)

kVu 15-09-2005 01:59 PM

Svaka cast... Skroz super. dobar sound, dobra svirka, sve na mestu.. a ako hoces da budem picajzla (i manje vise subjektivan) javi :))))

Vai 16-09-2005 03:42 AM

Lepa tema, nema sta ... jedina zamerka mi je ta da je klavir previse jak dok truba svira svoj solo. Valjda se svi stisaju dok neko solira, ali ok, mozda nisu hteli da idu klasicnim putem ;). Medjutim upravo ta jacina u nivou mi stvara utisak kao da klavir ne prati trubu, vec svira svoju deonicu, kao da truba i ne postoji. Jos jedna stvar, truba mi je malo suva.

Sve u svemu, zaista fina temica :D

Poz.

Vai 16-09-2005 03:54 AM

Samo da dodam, zaboravih ... svidja mi se kako su snimljeni bubnjevi, i kako su lepo uklopljeni u celu sliku, tacna "doza" svega sto se bubnjeva tice.

mischel 14-11-2005 10:22 PM

Produkcija nije nista posebno, mnogo vise paznje treba posvetiti klaviru zvuci kao iz bureta...

Za jazz ti nece ti pomoci home- studio.

Uzgred, koji je ovo klavirista, divno svira...!?

:cool:

All times are GMT +1. The time now is 06:59 AM.