Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Samogradnja studijske ezoterije (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12129)

Shot 25-02-2007 01:36 AM

Re: Samogradnja studijske ezoterije

...ne moram ti reci da to zvuci raketa! Ti si najjaci!!!

:bounce2:

Jedino ti kompresor nije nikako 1178! Ne moze biti! Urei 1178 je stereo verzija od Urei 1176. Tvoj je mono - znaci osmica nije sigurno!

http://www.proaudioeurope.com/london...urei_1178.html

:)

Oggy 25-02-2007 11:13 AM

Quote:

Originally Posted by FrankoPanko (Post 147474)
Poslusajte i prokomentirajte. Pozdrav.

Sve radi extra, obzirom na mic i obzirom da je to jedan od mojih najneomiljenijih preampa.
Vokali su super i sprave rade odlicno, sve do poslednjeg fajla gde prodju kroz limiter. Tu se desi neki "karton" zvuk. E, sad da li je do sprave, ili si preterao sa redukcijom, ili uopste nije ni trebalo da ide kroz nju, to mozemo samo da nagadjamo. Kompresor i EQ rade extra.

FrankoPanko 25-02-2007 11:24 AM

@Shot, moja verzija je mono (takav mi je bio trenutni budzet), ali je shema (bez brige!) identicna stereo verziji 1178, dok je dizajn nesto poput Gyrafove 1176-ice!;)
Sto se tice kompresije i ekvalizacije, namjerno sam "nakurio" threshold na kompresoru i visoke na Pultecu da jasnije cujete razlike. Definitivno sam i ja dosao do zakljucka da 1178 mozes gazit kao i visoke na Pultecu i da sve jos zvuci vrlo dobro!:)

bole 25-02-2007 01:39 PM

ooodlicno!!!

FrankoPanko 25-02-2007 08:45 PM

3 Attachment(s)
Evo i jedan kratki detalj klasicne (nylon) gitare sa, na zalost prastarim zicama:(. Preamp i mikrofon su isti kao kod vokala (TL Audio 5051 i Oktava MK-101).
1. nylon gitara - flat
2. nylon gitara -1178 compressor (ratio 20:1, g.r. -10dB)+ Pultec Eq (250 Hz/+2 dB, 8kHz/ +10 dB)
3. nylon gitara - VariMu tube limiter (g.r. -8 dB)+ Pultec Eq (250 Hz/+2 dB, 8kHz/ +10 dB)
+ Lexicon plate reverb (LXP-15 II) radi ugodjaja;).
Fajlovi su u mp3 (320).
Poslusajte pa prokomentirajte.:hyper: Pozdrav.

sasaristic 25-02-2007 09:06 PM

Cestitke...oduvek sam zeleo i sam nesto da pokusam....
ovo zvuci taman toliko dobro da ne vidim razlog za bacanje para na originale.

Oggy 25-02-2007 09:09 PM

Lepo radi, samo ga previse zatezes, pa onda ne steknemo pravi ugodjaj. Ako ti nije tesko, probaj da tih 8 kila spustis za 5 db, tj. na 5 db umesto sadasnjih 10. Verujem da ce biti mnogo lepse, pa cak ni te fals sekste od "Fragile" nece toliko boleti :D

Cinjenica je da ti oprema odlicno radi, samo su u pitanju finese. Iskreno, opet mi se najmanje svidja taj treci snimak gde je VariMU. Probaj da kroz njega provuces neku matricu, pa da vidimo kako se ponasa na stereo traci. Mozda mu ovo jednostavno nije adekvatna primena. Ili moza grupa bubnjeva, nesto perkusivno sto ima veci impuls, a manji sustain...

FrankoPanko 25-02-2007 09:25 PM

Oggy, hvala na savjetima, mozda ipak malo pretjerujem, a sto se tice svirke bilo je to onako po sjecanju iz prve:mrgreen:. Malo prije sam pogasio sprave i ne da mi se danas vise nista ponavljat i radit.:(
Nego, imam jedan prijedlog za sve: posaljite nekakav kratki fajl bubnja, loopa, gitare, vokala ili bilo cega (u mp3 na 320) i recite koliko zelete gain redukcije, ratia, attacka, release-a, ja to provucem kroz sprave i okacim na forum, pa da cujemo sto ce ispast. Tako cete najbolje cut sto se dobiva tim spravama.:)

FrankoPanko 26-02-2007 08:15 PM

4 Attachment(s)
Malo sam se igrao sa DIY Vari Mu tube limiterom na BFD bubnju (DW)...:rolleyes:

1. drum mix-flat BFD bubanj
2. drum mix- Vari Mu limiter na grupi (fast attack/ slow release, g.r. -3 dB)
3. drum mix- Vari Mu limiter na grupi (fast attack/ fast release, g.r. -3 dB)
4. drum mix- 1178 (ratio 12:1, fast attack i release, g.r. -6dB) & Pultec Eq ( 250 Hz/ +3 dB, 8 kHz/ +4 dB) na sneru, a Vari Mu limiter (fast attack i release, g.r. -3 dB) na sub grupi cijelokupnog bubnja

...Toliko za sad... U izgradnji je prototip Tube channel strip-a (tube/fet mic preamp - opto compressor - tube/discrete EQ)...:) Pozdrav.

FrankoPanko 28-02-2007 10:03 AM

...Ocekujem vase komentare... a jos radje bih volio cuti komentare onih ljudi koji su mozda imali prilike raditi sa originalnim Pultecom, 1178 (1176), Vari Mu limiterom da kazu koliko su ovi moji klonovi blizu/daleko od originala po zvuku i karakteristikama... DaBear, Manley, Slowstar, Retroman, D Vuckovic ?... Hvala.

All times are GMT +1. The time now is 12:00 PM.