![]() |
Re: Magnetofon
zavisi ko ti dolazi u studio.. novope?eni talenti ?e ti se smejati i smatrati te idiotom :)
|
Quote:
Ovi svi primjeri o kojima čitate odnose se na skupe ma?ine koje su kod nas i onda bile relativno rijetke. Ovi hi-fi magnetofoni iz nečijeg ormara neće proći. Koji put dobije? ba? ono ?to tra?i?, ali nema garancije. Najče?će ipak spoji? neugodno s beskorisnim. Najgore od digitalnog s najgorim od analognog. Ovisi o izvornim signalima, kako su snimljeni, kako procesirani, kakvi nivoi... Do famoznog zasićenja (saturacije) kod analogne trake ne dolazi na istom nivou kod svih frekvencija. Kako di?e? nivo signala najprije počinju saturirati visoke frekvencije. To znači da ako činele ?eli? snimiti čisto, mora? biti jako oprezan s nivoom signala. Recimo, do -10 na VU-metru, da se igla jedva miče. Za mastan bas često treba? zakucati iglu u crveno. Igranje s nivoima signala kod usnimavanja kritična je faza procesa, tu se dobija zvuk. Ako presnimi? digitalno snimljene pojedinačne kanale direktno na analognu traku, bez pode?avanja nivoa, vjerojatno će se dogoditi da činele, većina udaraljki, akustične gitare i svi drugi treblasti zvukovi zvuče prljavije, distorzirano, mo?da i mutno. Istom logikom, na basu, električnim gitarama, kicku, snare-u, tomovima itd. mo?da neće? primijetiti neko značajno pobolj?anje. A za 1" 2-track format ne brini. http://www.ear-yoshino.com/productde...p?page=3&id=32 http://www.jrfmagnetics.com/ (vidi pod 1/2" 2-track conversion kits) Predrag |
Quote:
Cekaj malo, nije svuda ovakav jad i čemer kao na tzv. riječkoj sceni. Svejedno, osnovni razlog ?to magnetofoni skupljaju pra?inu jest taj ?to malo tko vi?e zna svirati. Predrag |
...Postoji jos jedan studio na Krku (malo istocnije od tebe)...;) Cuo sam da tamo magnetofoni skupljaju prasinu.:(
|
Quote:
Nije čudo, istočnije od mene na Krku je samo kamenjar. Ali nisam znao da imaju magnetofone. Mo?da da otvore zavičajni muzej? Predrag |
1 Attachment(s)
...nisam siguran da je itko spomenio i famoznu kompresiju vrpce od 6db...istina je,dugo sam esperimentirao...naravno,jaci signal---,veca kompresija,manja dinamika,veci i bolji odnos signal sum,veca distorzija(ponekad IZNIMNO UGODNA UHU..ovisno o materijalu koji radis)..imao sam komintente koji su INZISTIRALI na mixu na vrpci pa tek onda mastering..imam 2 komada REVOX pr99mk3 !
|
Jesam ja na Tascam 424mk2! 4 kanala + ping-pong tehnika
|
uuuuu 424...moj neostvareni san iz mladih dana ;)
|
nekoliko puta na Otari MTR12.
|
E, gde nestade covek?:o
|
All times are GMT +1. The time now is 04:39 AM. |