![]() |
Re: Nuendo vs ProTools
Oggy, da sad dublje ne zalazim u tematiku (po profesiji sam inzenjer informatike), sabiranje audio fajlova u tako slozenim programima koje koristimo, nije bas obicna matematika... Mnogo tu ima da se racuna svega i svacega u jednom trenutku, i zato svaki program ima svoj nacin (algoritam) po kojem to radi. Kada se pustaju dva tri kanala, te razlike su stvarno akademske, a vec preko 20 tak kanala, postaju izrazenije. Ja sam se uverio u to svojim usima, i to vise puta. Prvi shok sam doziveo pri prelasku na SX, u odnosu na obican VST32 to je bilo mnogo bolje. Drugi shok je usledio kada sam video koja je razlika u istom projektu kada ga pustam na stereo bus Nuenda (ili SX-a, svejedno) i kada sve kanale shibam u Scope, pa tamo miksam. Naravno, sada i radim na taj nacin. ProTools, kao softver, je otisao najdalje u tom pogledu, po meni jedina konkurencija mu je Samplitude, a jos kad bi Creamware napravio neki svoj novi TripleDAT... Naravno, Nuendo je u svemu ostalom superiorniji od ProToolsa LE - broj kanala, delay kompenzacija, brzina rada, itd. Najvaznije je da Nuendo ne zvuci lose, vec samo malo slabije od ProToolsa, sto naravno znaci da je potpuno profesionalan i da se sa njime takodje mogu praviti vrhunski miksevi.:)
Bumbar, nisi citao pazljivo sta sam pisao: ne radi se u razlici izmedju fajla snimljenog u jednom ili drugom programu, vec o 30 kanala koje smo slusali u miksu. Ako imas prilike probaj ovo isto sto smo probali i mi, pa daj onda da diskutujemo.:) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Mada nikada ne mozes dobiti ravnopravan mix iz dva programa jednostavno jer dva identicna mix ne postoje, stoga je NEMOGUCE pravit komparaciju ustvari! Ostalo je samo da se poklonimo velikoj masineriji Digidesign-u i da pusemo u istu tikvu kad se prica o ProTools LE!:( :( :( |
Izbrisano da ne smeta
|
Quote:
|
Quote:
To bi bas bilo idealno, bez subjektivnosti, bas realno. Bilo bi interesantno jednom za svagda razbiti dilemu koja se sigurno javlja kod vecine korisnika oba sistema!!!!!!!!!:mad: :o :) |
Izbrisano da ne smeta
|
Quote:
RME FF800 koji je samo interfejs..............kako to????? Zasto bi to oni u PT-u dali isti kvalitet PTLE kao i PTHD i to za cijenu od jednog plugina DINR-a.(skoro) . Ko fol eto nemas kanale i pluginove.........eeeee *ebiga sad! Nismo prvacici,kolibri! To je meni sumnjivo..........Nista sto vrijedi na ovom svijetu nije za badava, sve moras platit i to debelo ako hoces kvalitet!;) |
@MilTon
Na chemu ste slushali te mikseve? |
Izbrisano da ne smeta
|
All times are GMT +1. The time now is 04:55 AM. |