Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   :: Izasao URS MIX EQ (AU/VST) :: (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11715)

Oggy 01-07-2005 07:45 PM

Re: :: Izasao URS MIX EQ (AU/VST) ::

Ja verujem da je veliki dusevni bol kada gledas kako 800 evra odlece iz tvojih ruku, a pojavljuje se serija koja je "dz" :):):)
Sala, Deki, ali nemoj da smetnes sa uma da smo svi mi radili i pre UAD-a i da itekako mozes da dobijes dobar sound sa soft (takodje) pluginovima. Verovatno cu i ja nekad uzeti UAD jer verujem da je koristan u smislu rasterecenja mixa i zbog par plugova, ali reci da "sve,sve, ali bez uad-a nema kompresora" je potpuno nepromisljeno. Ima itekako dobrih kompresora i dobrih EQ-a i samo je pitanje kako ih koristis. ;)

STUDIOTON 01-07-2005 07:48 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Ja verujem da je veliki dusevni bol kada gledas kako 800 evra odlece iz tvojih ruku, a pojavljuje se serija koja je "dz" :):):)
Sala, Deki, ali nemoj da smetnes sa uma da smo svi mi radili i pre UAD-a i da itekako mozes da dobijes dobar sound sa soft (takodje) pluginovima. Verovatno cu i ja nekad uzeti UAD jer verujem da je koristan u smislu rasterecenja mixa i zbog par plugova, ali reci da "sve,sve, ali bez uad-a nema kompresora" je potpuno nepromisljeno. Ima itekako dobrih kompresora i dobrih EQ-a i samo je pitanje kako ih koristis. ;)

Tacno sam znao da sam nesto hteo da kazem ali nikako da mi izadje iz usta .. bravo oggy :)

Oggy 01-07-2005 07:57 PM

A? :)
Sta ti tvoj drug stalno kaze?
"Ne-daj novce!!!" :):):)

Ma sve je to OK kad imas sve, pa ti onda samo jos to fali, lepo je cak imati i neke fancy plocice u kupatilu, a kamoli novu "igracku", ali mislim dan ako znas, dovoljno je i ono sto je svima dostupno.
"Boj ne bije puska ubojita..." :):):)

idekius 01-07-2005 08:00 PM

Quote:

Oggy, tacno je, naravno, da se radi i bez U'D-a... Jasta... izgleda da si me pogresno shvatio... Pa i ja sam do skoro radio bez tog U'D-a, ma da sam se ja dosta oslanjao (a oslanjam se i dalje) na Pulsara. Kada bih radio bez i jedne DSP karte, trebao bi mi CPU od 6 GHz...

Sad, da ima nativnih kompresorima jednakih U'D-ovima... nema... u to sam siguran... Ima dobrih, ali U'D je tu stvarno mnooogooo zajeban...

Rasterecenje MIX-a sa njim ne mozes da postignes bas kako treba. Procesor mu je jad i beda... Imam osecaj da je cak Pulsar ljudina i div u odnosu na U'D-a...

Rasterecenje mozes da postignes tek ako kupis nekoliko kartica...

OFF 01-07-2005 08:01 PM

Ma strava su UAD kompresori, ali je izgleda pitanje dana kada ce se pojaviti nesto kao URS Eq, pa cemo se potezati da li je ili nije bolje od UADa (a o ceni da ne pricam). A onda ce doci UAD-2, pa sve iz pocetka...

idekius 01-07-2005 08:03 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Ma strava su UAD kompresori, ali je izgleda pitanje dana kada ce se pojaviti nesto kao URS Eq, pa cemo se potezati da li je ili nije bolje od UADa (a o ceni da ne pricam). A onda ce doci UAD-2, pa sve iz pocetka...

To je tacno, ali ako tako gledas, jednog dana ce izaci i Pentium 34 koji ce biti 128 bit-an i imace laserski HD, a nama ove stvarchice ipak trebaju odmah...

Oggy 01-07-2005 08:07 PM

Ma sve je to OK, ali ja svoj mix uvek smem na crtu pored bilo kog mixa, pa tako i mixa sa UAD-om. Ovo ne kazem takmicarski, vec u smislu da je na kraju bitan samo rezultat i niko te nece pitati sta si koristio.
Ulaganje u kompjutere mi se ne cini preterano isplativo, pogotovo ne u periodu kad treba da dodje do kompletne promene standarda ( a onda, zdravo djaci, kupuj ponovo). Ja bih te pare radije dao u hardver, pa i dosta vise, jer to ako kupis sta treba, vredi i sad i za 20 godina.

OFF 01-07-2005 08:12 PM

Zato ja umesto UADa kupih 8in-out zvucnu, da koristim hardwarske spravice.

idekius 01-07-2005 08:21 PM

Quote:

Ma sve je to OK, ali ja svoj mix uvek smem na crtu pored bilo kog mixa, pa tako i mixa sa UAD-om. Ovo ne kazem takmicarski, vec u smislu da je na kraju bitan samo rezultat i niko te nece pitati sta si koristio.
Ulaganje u kompjutere mi se ne cini preterano isplativo, pogotovo ne u periodu kad treba da dodje do kompletne promene standarda ( a onda, zdravo djaci, kupuj ponovo). Ja bih te pare radije dao u hardver, pa i dosta vise, jer to ako kupis sta treba, vredi i sad i za 20 godina.

Ma tu se potpuno slazem... Naravno da je znanje onoga ko radi presudno... Moze neko da ima i amekov sto i L960 i U87, ali ako nezna... dzaba sve...

Ali pricamo ipak s' pretpostavkom da se po nesto ipak zna...

Sto se tice investiranja u racunare, i tu si 1000% u pravu i ja to stalno pricam.
Zao mi je da bacim kintu za karticu vise nego za bilo sta... Medjutim, U'D stvarno moze mnogo da pomogne u mix-u i za njega sam zazmurio...

Pazi... pa bas zbog toga sam ja kupio ADI-2, a ne neku zvucnu karticu...

E sad... sto se racunara tice... ja u ovu konzervu jednog dana utrpavam maximum memorije koliko moze da ponese, najvece moguce HD u tom trenutku, odvajam na stranu diskove sa instalacijama za nju i od tog trenutka taj racunar gledam kao mixer, ili schrafciger... Pa j. ga, ne mogu da bacim Lunu, Pulsara, UAD-a... a ne mogu ni sada da ih prodam pa da cuvam novac i cekam srecnija vremena... I onako ce oni uvek raditi kojekakve drasticne promene...

J. ga, kad racunar u F-117 moze da bude matora Amiga (verovao ili ne), moze i ovo da radi jos neku godinicu :-)

alen 01-07-2005 08:31 PM

DSP je DSP ali cinjenica je da native plugovi polako ali sigurno
staju rame uz rame sa njima.
Evo recimo firma Tritone,koja je izbacila sjajni Hydratone
najavila je uskoro izlazak njihovog kompresora koji ako bude
na nivou Hydratona ce sigurno biti zlo.
Ja sam vise za varijantu da plug i zdere CPU ali da radi
kako treba.

All times are GMT +1. The time now is 12:12 AM.