Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   CREAMWARE - pro et contra (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11711)

Eon 28-06-2005 07:42 AM

Quote:

Originally Posted by dr.Ru
meni je najveca contra: neizvesnost. Nisam siguran sta donosi sutra, da li ce Creamware postojati na trzistu. Ipak, ovo je mana firme, a ne samog proizvoda. Za proizvod sam se zagrejao, i mislim da je pametna kupovina ako vam to nije jedini device u compu. Jedina dilema mi je: kupiti project+ pre ili posle TC Poco?
jos jedna contra: ponekad dobijam utisak da uzima puno DSP snage za pojedine operacije.

Ja imam neki osecaj da je svo prodavanje Scope development sistema nekakva vrsta rezerve od pucanja firme. Iako firma pukne, nece izaci novi CW itd.(iako se to ne moze desiti), u letargiji su vec vise od godinu dana a zive, ali ce se desiti da ce opstati kroz third partyje koji su odlicni.

Zasto se trosi toliko DSP-a?
Jedini logican odgovor je sto su pluginsi veoma kvalitetni a i DSP nije bas jak procesor. Mislim da je algoritam pluginsa drugacije koncipiran od VST-a i zato svi synthovi imaju veliku dubinu, mnogo vecu od vecine VST-a.

Cudi me da se ne udruzuju sa drugim firmama i to im zameram sa jedne strane a sa druge im cestitam. Razlog je jednostavan, ljudi zele da ostanu na svojoj platformi. Verujem da ce se posle ovog cutanja nesto burno desiti, ne i da ce puci.

puRe 28-06-2005 09:40 AM

Quote:

Originally Posted by zmaj
Quote:

Originally Posted by puRe

s obzirom da uskoro uzimam jos jedan racunar (na koji necu moci da stavim lunu), onda ce luna biti upotrebljena u standardnom modu...

Da ne uzimas G5... ? 8) :lol:

:wink:

Eon 28-06-2005 10:34 AM

Quote:

Quote:

Quote:

s obzirom da uskoro uzimam jos jedan racunar (na koji necu moci da stavim lunu), onda ce luna biti upotrebljena u standardnom modu...

pa zar na Maca ne ide CW :?:

puRe 28-06-2005 10:56 AM

Quote:

Originally Posted by Eon
Quote:

Quote:

Quote:

pa zar na Maca ne ide CW :?:

Creamware jos uvek nije uradio drivere za OSX (koji je sada vec uveliko u upotrebi, trenutno je treca veca "Tiger" revizija)...

edit:
Luna ionako ne bi mogla da ide u G5 zbog same voltaze kartice/pci slota koja je promenjena kada su G5ice napravljene...

Eon 28-06-2005 11:24 AM

To im nije nikako dobro, mozda ce izaci uskoro...?

puRe 28-06-2005 08:29 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
To im nije nikako dobro, mozda ce izaci uskoro...?

OSX je izasao pre vise godina i trenutno ga SVI proizvodjaci podrzavaju...CW i dalje stagnira...

Eon 29-06-2005 12:16 PM

...to je rezultat pada noaha i loseg poslovanja, a odrazilo se i na MAC-a

Patalo 02-07-2005 01:31 AM

Re: CREAMWARE - pro et contra

Zamisli kad su ovi iz CW-a toliko drski, pa su na sfp4.0 promenili samo ikonicu. koja je pri tome gluplja i ruznija od stare.
Da bese da ih neko otkupi....npr.....Sony....ili.......Yamaha....ili. ...Heineken!!!

Oggy 02-07-2005 01:39 AM

Verovatno su dodali i neki novi plug za dokupiti :D
Grozan sam, necu vise.

SandRob 02-07-2005 06:55 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Verovatno su dodali i neki novi plug za dokupiti :D

bar da su. ;)
samo su dodali tu ruznu ikonicu i popravili par bugova za korisnike ht-a.
idijoti!! :D

All times are GMT +1. The time now is 09:58 PM.