Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   gitaru u preamp ili pedale u preamp? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11422)

Freaky 25-05-2005 09:58 AM

line6 proizvodi su mnogo dobri za metal. Mnoga svetska imena u zadnje vreme sviraju kroz pod pa direktno u razglas - bez pojacala!!!

i zvuce bolje nego sa pojacalima jer mogu da naprave odlican mix.

davormen 25-05-2005 12:46 PM

Ne znam kako je zvucao Orphaned Land sa Mode Four glavama posto sam propustio njihov nastup, ali meni je zvuk gitara Paradise Lost-a bio los... dobar/odgovarajuci za ove njihove nove disko :D stvari, ali za stare (koje se meni jedine i svidjaju) nikako... As I Die, na primer, je zvucala tako prazno i bez energije i to najvise upravo zbog zvuka gitara... Line6 proizvode nikada ne bih koristio za snimanje (bar za muziku kakvu radim/snimam/volim), dok uzivo (dobro podesene) mozda i bih...
E da, Sleepgolfere, ne diraj metal! :twisted: :D :D :D
Sto se tice pedala, slazem se sa vecinom oko reverba (da ga treba izbaciti)... u stvari, ja bih sve izbacio osim kompresora, koji moze da bude izuzetno koristan, pogotovo kod sporije muzike gde se upotrebom istog dobija vise sustain-a sa manje gain-a (uuu, pored toga sto daje prirodniji zvuk, ovo se jos i rimuje :D )...
Mada, najprirodnije oranje se dobija dovlacenjem traktora na scenu i ozvucavanjem istog (hehe, vec zamisljam temu "ozvucavanje teske masinerije live i u studiju" :D )... jes' da je zahtevno, ali pravi sound ima svoju cenu... :D

veseli koljac 25-05-2005 01:53 PM

Quote:

Ne znam kako je zvucao Orphaned Land sa Mode Four glavama posto sam propustio njihov nastup, ali meni je zvuk gitara Paradise Lost-a bio los... dobar/odgovarajuci za ove njihove nove disko stvari, ali za stare (koje se meni jedine i svidjaju) nikako... As I Die, na primer, je zvucala tako prazno i bez energije i to najvise upravo zbog zvuka gitara..
meni se svidja zvuk za ove njohove novije stvari (disko :lol: :D ) ,navikao sam se na njih jos od one second-a,koji kada se pojavio nisam mogao da smislim...sada mi je to super album...
za "as i die"se slazem,ta stvar je zvucala bas mlako,definitivno line6 nije za njihov stari fazon...

stanceyu 30-05-2005 08:45 AM

Cudi me da su na ovom forumu svi toliko nesto "protiv" pedala... :( Na svim stranim forumima se bas pedale forsiraju, i daje im se velika prednost u odnosu na vecinu procesora.
Ja takodje koristim velik broj pedala za bass, i ne koristim pri tome od/dist (bar ne cesto), tako da nemam nekih velikih problema sa sumom, a imam i noise gate u jednom od rackova, tako da i ono malo sto se javi, mogu da redukujem kolko tolko ZA LIVE, naravno STUDIO je skroz druga prica... Samo kabel (i to sto kraci :D ).
Ja sam se upustio u kupovinu pedala jer me to izadje jeftinije. Puno dobrih pedalal kod nas mogu da se nadju polovne za jako male pare, pa ti to onako upadne s vremena na vreme, pa se vremenom i nakupi. Neki ozbiljniji rack procesor je fina stvar (mada sam cuo/probao samo jedan... i to neki TCev), ali su mi toliko skupi, da ni ne pratim sta se u tim vodama desava...

Sto se same teme tice, ja sam imao isti problem, jer nisam znao da sve ubacim u neki red, ali na kraju je presudila kombinacija koja pravi namanje shuma, i raspored koji mi odgovara da palim i gasim silne pedale, a da ne izgledam kao da igram kolce po bini :D .

Freaky 31-05-2005 09:41 AM

e sto se suma tice... uopste ne mora sve to da zuji i susti kao sto pricate... Ja imam 6-7 pedala u redu i signal mi je CIST KAO SUZA, tj isti kao kad se ukljkucim direktno u pojacalo. I to ne koristim uopste neke "true-bypass" pedale i slicno.

1. Kvalitetne pedale (puko sam min. 700 e za njih, ima i novih ali uglavnom su polovne)
2. solidni kablovi. Ne koristim skupe kablove, bitno je samo da su livene bananice i da izgledaju ok.
3. Kvalitetno napajanje - bossov adapter kosta 30 evra. Ali vredi. Overdrive i wah teram preko baterija jer najmanje trose.

kada bih svirao sa nekim distorzijama tima metalzone, warp itd, verovatno bih stavio noise suppresor na kraju... ali za neku malo finiju svirku nema potrebe.

MD 31-05-2005 12:25 PM

Quote:

Originally Posted by davormen
Quote:

Originally Posted by MD
Ma paradise lost je propao nakon Draconian timesa, prestra?an kraj nekad vrhunskog banda :D

Upravo tako... mada, ja jos i mogu podneti One Second, ali ni to vise nije to... :)

Istina :), one second je uistinu dobar album, ali ne sli?i PL-u, izgubili su potpuno atmosferu koju su imali.
Album kao album je stvarno kvalitetan. Ali nije to to kad se usporedi sa starim radovima, kao da se radi o drugom bandu, nema one sakralne uzvi?enosti... :cry:

Quote:

Cudi me da su na ovom forumu svi toliko nesto "protiv" pedala... Sad Na svim stranim forumima se bas pedale forsiraju, i daje im se velika prednost u odnosu na vecinu procesora.
Mislim da tu neki nisu protiv pedala nego jednostavno protiv prevelikog kori?tenja efekta na zvuku gitare.

A ?to se ti?e procesora, ipak bi sve pedale zamijenio za jedan POD xt pro. :lol: :lol:

MD 31-05-2005 02:03 PM

Quote:

Originally Posted by ridge
Mali osvrt na Paradise Lost i slicnu tematiku, malo je glupo pricati oni su propali samo zato sto su promenili zvuk, to je sasvim normalno, nemaju isto godina verovatno im se i pogled na svet promenio u medjuvremenu, nove inspiracije i sl. Takve muzicare treba ceniti vise upravo zbog toga sto nisu ograniceni albumom koji je dobro prosao vec rade onako kako misle da je dobro. Licni ukus je licni ukus, i to je ok slusaj sta ti prija al ne kritikuj tudj rad na osnovu toga a i meni se licno desilo tako za par grupa da kad im je izasao nov album se zapitam sta je dovraga ovo i da mi se ne svidi pa da posle odredjenog vremena legne i promeni mi misljenje.

Nekad su predstavljali odre?enu tematiku i atmosferu.Zbog toga su i uspjeli, logi?no je da ljudi koji su slu?ali tu atmosferu ne vole novije uratke jer nemaju istu. Mene briga za note i produkciju (pogotovo u slu?aju PL, gdje se konstantno isti akordi ?va?u) ako nema tu atmosferu.
Lako je sklopiti "hit" (standardne hitoide sheme uvijek upale) ali te?ko dobru i duboku pjesmu.

S druge strane, recimo metallica je promijenila stil, ali meni je ST.anger odli?an, isto vrijedi i za Tiamat, anathemu itd..

Ono ?to ho?u re?i da su mi poslije One seconda, op?enito lo?i, gledaju?i ih kao metal ili nesto drugo, jednostavno su mi lo?i.

Ne zbog promjene stila, ?tovi?e podr?avam to,ne mo?e? svirati identi?no 10 godina, onda nisi umjetnik, ne istra?uje?, ne razvija? se..,
A svatko ima pravo na svoje mi?ljenje kada ka?e da mu je ne?to lo?e ili ne...

Kao muzi?ari i pjeva?i, tehni?ki su uvijek bili jako slabi,ali sve je izvla?io i u?inio band odlicnim, Gregorov talent za melodije (ve? se izlizao na?alost i ponavlja se non stop) i holmesov vokal (koji je odavno izgubio).
A mislim da je i droga u pitanju...tako mi izgledaju danas.
Uh ?ini mi se kao da sam na metal forumu, ovo je debeli offtopic. :lol:

All times are GMT +1. The time now is 03:48 PM.