Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Pulsar & Preopterecenje PCI magistrale (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11120)

SandRob 15-04-2005 12:00 PM

Quote:

Originally Posted by diviner
Quote:

Originally Posted by SandRob
da. diviner je strucnjak za konpjutere. 8)

Pretpostavljam da je ovo sarkazam...ako jeste, prihvatam ga kao dobronamjeran komentar.

neee. stvarno mislin da si ti strucnjak. dakle, nije komentar, nego kompliment. zaista mislin da ti odlicno kuzis te stvari i ako bi trazi savjet po pitanju hardwarea, prvo bi mi ti pa napamet (ko i do sad). :)

diviner 15-04-2005 12:33 PM

Quote:

Quote:

Originally Posted by diviner
Quote:

da. diviner je strucnjak za konpjutere. 8)

Pretpostavljam da je ovo sarkazam...ako jeste, prihvatam ga kao dobronamjeran komentar.

neee. stvarno mislin da si ti strucnjak. dakle, nije komentar, nego kompliment. zaista mislin da ti odlicno kuzis te stvari i ako bi trazi savjet po pitanju hardwarea, prvo bi mi ti pa napamet (ko i do sad). :)

Onda oprosti sto sam uopste pomislio na nesto drugo. I hvala na podrsci. Kao sto vidis i kada nisam u pravu (i kada sam za nesto odgovoran) ja to priznam odmah i nemam problem te vrste...niko nije savrsen, bezgrijesan i ne moze sve znati (postovi u kome sam skretao paznju na lose osobine integrisanog sil3112 kontrolera su dosta stariji od ovog).

:beer:

alen 15-04-2005 01:00 PM

Pa doista,sve je radilo besprekorno(licno sam bio skeptik za AMD ali
me je Mihajlo ovom mashinom uverio u suprotno).Racunar je OC i stabilan
je neverovatno uz cinjenicu da sve moguce VST plugove koji su izasli imam
instalirane u jednom sistemu.
Snimao sam do 12 kanala istovremeno uz koriscenje Pulsarovih Gate-ova,
Kompresora i nikad nije bilo problema.
Do nedavno nisam obimnije
koristio pulsarove efekte,dok sada koristim najvise njih
(Vinco,SPL Transiend Designer,Masterverb....) i tek sad
su krenuli problemi.Planiram da uzmem ova dva Timeworksova reverba
a-100,p-100 a mozda i UAD-a pa moram da resim taj problem.
Od nedavno sam primetio i uzasno usporenje
rada diskova.Mihajlo,jel moguce da na to utice onaj 'strip size'
koji si menjao ili je jednostavno to do fragmentacije jer su mi diskovi
skoro puni?
'Ajde cucemo se u toku sledece nedelje,ovih dana imam snimanja tako
da nisam u mogucnosti da experimentisem.Javicu ti se .

Eon 15-04-2005 01:44 PM

I ja sam, mogu slobodno reci, postao besmrtan sa ovom masinom :), jer nemam apsolutno nikakvih problema sem uobicajenih uglavnom nastalih mojom greskom.
Vec radim na njoj skoro godinu dana i apsolutno mi radi sve, pa cak Emu1820 sa SATA + 24 casovni online helping :)

poz

MilTon 20-04-2005 07:46 AM

Na zalost, u vrlo zahtevnim projektima, i meni se javljaju kojekakve recenice o preopterecenju. Ja imam 2 Pulsara2 i Lunu, tako da nafuram dosta toga, ali najvece probleme mi pravi p100. Bez obzira da li mi je dsp metar na pola, cesto mi izbaci poruku, ali uz mogucnost optimizacije projekta, pa se desava da optimizacija resi problem. Inace, konfiguracija sekvencer masine mi je Asus P4C Deluxe, P4 na 3GHz (oc 3.2), 2 GB memorije, 2 serial ATA i dva IDE diska, itd... i bilo je dosta zezanja dok je nisam namestio da sljaka bez problema. A moje iskustvo (veoma dugo) sa Creamwerom je da ipak nije tako osetljiv na IRQ sharing. Ja na primer, pored navedenih kartica, u istoj masini imam i UAD i TC Powercore, instaliran XP u APIC modu, sherovanja koliko volis, ali sve radi besprekorno, uz uslov da se instalira XP sa iskljucenim HT u biosu. Ocigledno da p100 jos uvek nije optimizovan kako treba. Zeljno ocekujem neki update.
Uzgred, ima li neko da mi objasni sustinsku razliku izmedju Asio 1 i Asio 2 standarda, u kontekstu samog zvuka. Ako tu razlike nema, ima li svrhe koristiti ASIO2, koji je kod mene u default projektu?

Eon 20-04-2005 08:56 AM

ASIO 2=0 latencija, zvuk je isti.

idekius 20-04-2005 12:27 PM

ASIO 2 nema veze sa manjom latencijom ili zvukom. Ima veze sa direct monitoringom. Ako ti ne treba direct monitoring, ne treba ti ni ASIO2...

Eon 20-04-2005 02:38 PM

u daaa zeznuo sam se, sorry

MilTon 21-04-2005 07:55 AM

Hvala Idekius.

SandRob 11-06-2005 06:32 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
ASIO 2 nema veze sa manjom latencijom ili zvukom. Ima veze sa direct monitoringom. Ako ti ne treba direct monitoring, ne treba ti ni ASIO2...

istina! ja koristin obicni asio i takodjer mi je latencija 0. nikad nisan osjeti potrebu za direkt monitoringom. samo treba slozit pravi projekt i rad sa pulsarom postaje san snova. 8)

All times are GMT +1. The time now is 06:00 PM.