Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   UAD 1 * Nestasica .. (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11095)

idekius 13-04-2005 01:36 PM

@ Milton - Cena SharcS procesora je 20$ - 30$, bese...?

@ Dusan - Pazi, sve sto sam napisao stoji, veruj mi... Nepoznajem ni ja dovoljno temu, znam samo jedan mali deo, to polje je ogromno i trebalo bi mu posvetiti vise godina. Sto se tice programiranja, znam da napisem samo jednostavne konzolarne aplikacije i to je sve, ali jedna od prvih stvari koje smo ucili je optimizacija softwera. Veruj, PC tu ima ozbiljan problem i ne moze biti ista stvar kod koji se pise za nesto za sta se unapred zna sta ga pogoni i kod za nesto gde moraju da se uzmu u obzir sve moguce kombinacije. Vec sam ti rekao sta mislim o procesorskoj snazi. Ni npr. Lexicon L960 nema 4 GHz...

Ako uporedim broj plug ins-a koje mi vuku Pulsar+Luna (i dalje malo u MHz) i broj koji mi vuce Barthon 2500+, hmmm... neznam bas, nikad nisam merio, mislim da je to tu negde. Nebih mogao ni da merim, jer nisu svi plug-insi jednako zahtevni... Svejedno, DSP itekako dobro dodje. I zbog ustede na procesorskoj snazi, i zbog kvaliteta plug-inova.

Mnogo ljudi je ispljuvalo Creamware, pricalo kako sve to moze i samo comp. itd. Sve koje sam video kako rade na racunaru, a imaju takav stav, karakterisu dve stvari:

-Prva grupa ljudi je ona koja ne ume da se snadje sa kartom i onda sve sto ne kapiram i neznam - nevalja... J. ga, CW ima fenomenalne routing mogucnosti i naravno da to treba da se ukapira. Nista komplikovano, ali mora da se zna. Da je jednostavnije, ne bi imalo tolike mogucnosti...

To ide do te mere da se cesto desava da me zove ovaj, ili onaj, da mu napravim project za karticu... Sa jedne strane, o.k., moze, sa druge strane, stvarno bolje da kupi drugu karticu jer ne dobija nista dok ne skapira system...

-Druga grupa ljudi su bili oni koji nikada nisu probali DSP stvari, pa sude na osnovu prica sa foruma, predrasuda i pretpostavki.

Jos nisam upoznao nekoga ko je radio sa tim, ko zna da se snadje i da mi on kaze: -To je uzas i sranje!

IvanStudiotonac je u svojim prvim danima na forumu blatio DSP i glorifikovao nativne plug-ins-e... (smesno je to raditi jer ima dobrih i jednih i drugih, a sa DSP-om ti je izbor veci) Danas taj isti covek ima UAD1 i Powercore... A kad je dosao kod mene da radimo pesmu i video SFP4 na delu, rekao je: -Jeeebooo te :-)

Oggy 13-04-2005 03:20 PM

Quote:

Jos nisam upoznao nekoga ko je radio sa tim, ko zna da se snadje i da mi on kaze: -To je uzas i sranje!
@ Deki
Ne bih da se mesam :D :D :D
Mozda se ove godine i upoznamo (ako ne preprzis snimak) :D :D :D

Eon 13-04-2005 03:52 PM

@Deki
Ja znam, pure kaze da je sranje a imao je ili jos ima

idekius 13-04-2005 04:15 PM

@ Eon - Koliko znam Puretov stav o tome, Puretu se itekako svidja routing. Sto se AD\DA tice, naravno da je Digy 002 bolji... Pa i ja sam na kraju uzeo ADI-2 AD\DA, ma da ne mislim da sam time dobio neznam ni ja sta. Dobio jesam, ali da li je to bilo neophodno... hmmm... mislim da nije. Jeste bolje, ali ne drasticno.

@ Oggy - po tom pitanju sam hteo da te zvrcnem telefonom. Uradicemo mi onako kako si rekao... I meni tako vise odgovara jer je realno bolje i cistije... Samo se bojim da se ostali ne pojave sa -8, a mi sa -13.
Gajda ovih dana treba da se cuje sa organizatorima i ako sve bude kako treba, provodicemo divne sate uz pivce :-) Ako ponovo dodje i Igor Pervic, to je tek loodo! Mnogo je dobar tip... Prosle godine se nismo odvajali tamo. Covek je blesav skroz na skroz :-) Meni se cak i njegova pesma dopala i mislim da je zasluzio barem ulazak u finale. U svakom slucaju je bio bolji od onih likova sto su svirali na zurci posle prve veceri... neznam kako se bese zvao band.

Sto se nas tice, pesma za ovu godinu nije ni nalik onoj od prosle godine. Ovo ce biti mnogo vise pop, distorzije mozda i ne bude... Prosle godine je bila skoro heavy pesma i malo je iskakala iz koncepcije. Meni se zato i svidjala :-)

Eon 13-04-2005 04:25 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Sto se AD\DA tice, naravno da je Digy 002 bolji... Pa i ja sam na kraju uzeo ADI-2 AD\DA, ma da ne mislim da sam time dobio neznam ni ja sta. Dobio jesam, ali da li je to bilo neophodno... hmmm... mislim da nije. Jeste bolje, ali ne drasticno.

Da to je jasno ali da li cujes razliku u istim snimcima izmedju pulsara i digijevih konvertera?

idekius 13-04-2005 06:08 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
Da to je jasno ali da li cujes razliku u istim snimcima izmedju pulsara i digijevih konvertera?

Za Digy neznam... Nisam imao prilike da poredim. Jesam, ali onaj Digy 001 i on me nije ni malo impresionirao. U Digy 002 ne sumnjam...

Sto se tice RME ADI-2 - VS. CW, RME ima bolje definisan bass i balansirane I\O, sto znaci onih +4 DB, a ima i Hi-Gain gde moze jos da sroka signal...

Razlika u kvalitetu snimka i kvalitetu preslusavanja ako oba pustis istom jacinom? 'Bem li ga... to su one trip razlike... moras da naculjis usi i da se malko navozis... Sve to treba da provere vise parova usiju. Sad... vredi li platiti toliku razliku, to je druga prica... Neznam, jos uvek nisam nacisto... ne mogu da kazem...

Sto se tice kvaliteta AD kod CW-a, kad moze onaj suludi Dalmatinac :-) onako da usnimava vocale, znaci da moze i da tom AD ne fali nista...
Tu je sigurno u pitanju i obrada vocala i mic i preamp itd., ali sa AD koji je los to nebi bilo moguce. Bolje bi bilo da on napise nesto o tome, ma da verujem da je trenutno prezauzet nekakvim danima klope koji se, kako sam chuo, upravo odrzavaju kod njega na Korculi :-)

Ja sam trenutno zadovoljan svojom platformom. Jos da stigne taj prokleti UAD... i nameravam da malo kasnije uzmem neki dobar chanal strip, a uskoro, nadam se kroz nedelju do dve, Rode K2 mic...

Eon 13-04-2005 08:41 PM

Sandro ima balansirane ulaze i izlaze a sto digija tice i ja verujem, cuo sam nesto malo kod pureta, da je bolji ali ne vise od 10-15 % od CW-ovih balansiranih.

puRe 13-04-2005 09:25 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
a sto digija tice i ja verujem da je bolji

:shock:

Eon 13-04-2005 09:41 PM

Joooj ove tvoje kratke poruke su mi bezveze ali nema veze. Sada ja kao treba da se pravdam!!!!

Emu sa digijevim konverterima tj. onaj M je bolji od creamware-a, razumi da je u pitanju razlika koja se ne moze cuti na nasim setupovima nego na skupim sistemima, jel neko moze da cuje razliku izmedju digija i CW-a balansiranog naravno pa da mi pojasni????

edit:pure objasni nemoj da se kreveljish :wink:

puRe 13-04-2005 10:27 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
Joooj ove tvoje kratke poruke su mi bezveze ali nema veze. Sada ja kao treba da se pravdam!!!!

Emu sa digijevim konverterima tj. onaj M je bolji od creamware-a, razumi da je u pitanju razlika koja se ne moze cuti na nasim setupovima nego na skupim sistemima, jel neko moze da cuje razliku izmedju digija i CW-a balansiranog naravno pa da mi pojasni????

edit:pure objasni nemoj da se kreveljish :wink:

ma sta se ljutis......ono je bila sala tj. sok da si priznao za digi da je dobar :)

sto se tice CW vs. Digi....mogu da cujem razliku [na istoj jacini]...

All times are GMT +1. The time now is 08:17 AM.