![]() |
Quote:
Trilogy i drzim samo zbog akusticnog basa, a el. bas mora da bude ziv (sva sreca da mi to nije problem kada imam basistu u porodici ;) )... |
Quote:
Quote:
|
Quote:
trenutno sam "navucen" na Gibson EB-3.........pa jos kroz neki oktaver 8) |
@DushanS:
Pa za takvu vrstu svirke ti i ne treba synth bass (simulacija elektricnog). Tu dolazi u obzir samo ziv. E sad ako radis neku experimentalnu varijantu, pa treba nesto da ti "kolje" dole, tu ide synth, ali ne simulacija zivog elektricnog. |
Apsolutno se slazem sa Dushanom u vezi elektricnog Trilodzija. Kastriran, ispeglan, nema nishta gore, a i dolje je sav proziran. I takodje nishta shto bih stavio na njega nije ga ucinilo angazovanijim i dalje ostao anemichan. HC mi se pokazao mnogo spremnijim na saradnju :)
|
Izmedju ostalog kod je u pitanju ziv bass pipnes malo potenciometar u Cubase-u i on izadje... cuje se... To sa VST-om nece bas tako, vec moras malo da ga opanjis da bi izasao... snaga u db je ista, a zivi bas lakse izadje....
Pretpostavljam da bi sample u svom izvornom obliku bio preveliki za koriscenje i da se radi neko skidanje manje bitnih stvarcica u samplovima da bi sve to bilo manje u mb... mozda lupam... cisto pretpostavka... ne vidim zasto se super dobro snimljeni npr. Fender, ako je sepmlovan svaki ton razlicitom dinamikom ne bi cuo bolje nego pravi Fender snimljen u nasim uslovima... |
Zbog samog nacina svirke. Ti kada sviras, podsvesno prilagodjavas nacin sviranja muzici koju pravis, a kada sviras sample, ti okidas neki ton koji je u "sterilnim" uslovima odsvirao neko bez emocije,namere, konkretne zamisli i on kao takav moze samo korektno da popunjava sliku sve do momenta dok ne ocekujes od njega karakter. Tu si unapred izgubio.
|
To je sve rude koja vrsta muzike za pop itd. a koji bas mi mi vi preporucili za narodnjake turbofok i te stvari kao u grandu.
|
Mozda gresim ali " stil " vise zavisi od onoga/onih koji pise i koji sviraju nego od Vst . Ako tvoje pesme " imaju dusu " bice ti dobar svaki Vst . S druge stane mozes ( moras ) koristiti samo ono sto imas . Vst sa bas gitarom nema mnogo ( bar ja ne znam za njih ) . Cuo sam da je izasao Boorstic bass - virtuelni basista 2DVD ali ga nemam i nisam cuo komentare drugih . Jedan poznanik radi narodnjake mogu ga pitati za mail , pa ga pitaj .
|
ma ako ?eli? akusti?ne baseve usnimi pravog basistu i gotovo! ovo ti je dokaz da ljudi s ni?im nisu zadovoljni.prava frula,bubnjevi ,gitare i ostalo nedodirljivi su i svirani su s du?om,a vst ti je dobar za jednostavnije dionice i pogotovo za experimentiranje...moja preporuka-basista+dobar mic(pogledaj sam za ovo zadnje)
|
All times are GMT +1. The time now is 12:28 PM. |