Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Bass ali koji? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10834)

puRe 17-03-2005 11:32 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
Trilogy ima jako dobro odra?en akusti?an bas, i synth bass-evi su mu odli?ni, ali se sla?em da elektri?ni basevi nisu ba? sjajni. Mislim da su previ?e uredni, kastrirani, imaju tu General Midi ulickano dosadnu foru.
Pretpostavljam da mogu da pro?u u nekoj pop svirci, ali su za rock i bilo ?ta tvr?e potpuno bez?ivotni. Za varijante agresivnijeg Bass-a, HardcoreBass mi je mnogo bolji, nema mnogo izbora ?to se ti?e samih baseva, to su dva bassa snimljena na nekoliko na?ina, ali re?avaju stvar.

Pretpostavljam da ljudi koji su na temi hvalili Trilogy rade muziku u kojoj bas treba da zvu?i ispeglano i nenametljivo, za to je trilogy ok.

slazem se...

Trilogy i drzim samo zbog akusticnog basa, a el. bas mora da bude ziv (sva sreca da mi to nije problem kada imam basistu u porodici ;) )...

Dushan_S 17-03-2005 11:40 PM

Quote:

Upravo slu?am Quin-ovce njihov "to live Forever" ima bassa po cijeloj slici ali je tu negdje ispred tebe.Ako me razumijete..ma ja ni sam sebe ne razumijem.!
Mo?da potpuno lupam gluposti, ali meni Trilogy elektri?ni basevi zvu?e kao da nisu dovoljno "gusti", kao da im nedostaju gornji harmonici. Svaki poku?aj da se proguraju kroz neki amp simulator da se podstaknu te frekvencije, ili pr?kanje sa EQ-om su mi bili bezuspe?ni. Sada verovatno pri?am ono ?to gomila ljudi zna, ali bas izlazi ?esto iz miksa upravo tu, od 1200 Hz nagore, tu mu je definicija, a onaj bas deo radi svoje sa nogom bubnja. Sa trilogy-jem ako je agresivnija svirka, ako su gu??a de?avanja u srednjima, i ako je noga malo ve?a, bas gitara se odmah pretvori u neku spu?vastu masu u zvu?noj slici koja nikako ne uspeva da iza?e, koliko god dizao volume. :)

Quote:

Trilogy i drzim samo zbog akusticnog basa, a el. bas mora da bude ziv (sva sreca da mi to nije problem kada imam basistu u porodici
Moj prijatelj i kom?ija ima 4 basa na raspolaganju, al glupo mi je da ga cimam sad ba? za sve ?to radim. Ali ?ivi instrumenti rulaju.

puRe 17-03-2005 11:41 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
Moj prijatelj i kom?ija ima 4 basa na raspolaganju, al glupo mi je da ga cimam sad ba? za sve ?to radim. Ali ?ivi instrumenti rulaju.

da otvorimo temu za hvaljenje zivih instrumenata? :)

trenutno sam "navucen" na Gibson EB-3.........pa jos kroz neki oktaver 8)

Oggy 18-03-2005 12:53 AM

@DushanS:
Pa za takvu vrstu svirke ti i ne treba synth bass (simulacija elektricnog). Tu dolazi u obzir samo ziv. E sad ako radis neku experimentalnu varijantu, pa treba nesto da ti "kolje" dole, tu ide synth, ali ne simulacija zivog elektricnog.

Boskovic 18-03-2005 01:04 AM

Apsolutno se slazem sa Dushanom u vezi elektricnog Trilodzija. Kastriran, ispeglan, nema nishta gore, a i dolje je sav proziran. I takodje nishta shto bih stavio na njega nije ga ucinilo angazovanijim i dalje ostao anemichan. HC mi se pokazao mnogo spremnijim na saradnju :)

idekius 18-03-2005 02:34 AM

Izmedju ostalog kod je u pitanju ziv bass pipnes malo potenciometar u Cubase-u i on izadje... cuje se... To sa VST-om nece bas tako, vec moras malo da ga opanjis da bi izasao... snaga u db je ista, a zivi bas lakse izadje....

Pretpostavljam da bi sample u svom izvornom obliku bio preveliki za koriscenje i da se radi neko skidanje manje bitnih stvarcica u samplovima da bi sve to bilo manje u mb... mozda lupam... cisto pretpostavka... ne vidim zasto se super dobro snimljeni npr. Fender, ako je sepmlovan svaki ton razlicitom dinamikom ne bi cuo bolje nego pravi Fender snimljen u nasim uslovima...

Oggy 18-03-2005 02:40 AM

Zbog samog nacina svirke. Ti kada sviras, podsvesno prilagodjavas nacin sviranja muzici koju pravis, a kada sviras sample, ti okidas neki ton koji je u "sterilnim" uslovima odsvirao neko bez emocije,namere, konkretne zamisli i on kao takav moze samo korektno da popunjava sliku sve do momenta dok ne ocekujes od njega karakter. Tu si unapred izgubio.

saki 18-03-2005 09:36 AM

To je sve rude koja vrsta muzike za pop itd. a koji bas mi mi vi preporucili za narodnjake turbofok i te stvari kao u grandu.

milosjeftic 18-03-2005 09:49 AM

Mozda gresim ali " stil " vise zavisi od onoga/onih koji pise i koji sviraju nego od Vst . Ako tvoje pesme " imaju dusu " bice ti dobar svaki Vst . S druge stane mozes ( moras ) koristiti samo ono sto imas . Vst sa bas gitarom nema mnogo ( bar ja ne znam za njih ) . Cuo sam da je izasao Boorstic bass - virtuelni basista 2DVD ali ga nemam i nisam cuo komentare drugih . Jedan poznanik radi narodnjake mogu ga pitati za mail , pa ga pitaj .

dlukace 18-03-2005 10:35 AM

ma ako ?eli? akusti?ne baseve usnimi pravog basistu i gotovo! ovo ti je dokaz da ljudi s ni?im nisu zadovoljni.prava frula,bubnjevi ,gitare i ostalo nedodirljivi su i svirani su s du?om,a vst ti je dobar za jednostavnije dionice i pogotovo za experimentiranje...moja preporuka-basista+dobar mic(pogledaj sam za ovo zadnje)

All times are GMT +1. The time now is 12:28 PM.