![]() |
Re: sve o -JITTER-u
Quote:
pozdrav bogi |
Ma bre nisam to napisao u tom kontekstu. Nego, znam staje i ima ga moja karta, i to je ono sto si mi objasnio. Dovoljno za moj sistem.
|
Quote:
pozdrav bogi p.s. sad tek videh da mi je ovo 500-ti post na rumskom... stvaaaarno sam smor :banghead: |
Quote:
Inace razlozi rasprostranjenosti tog resenja mogu biti razni (spekulisem!): 1. Motu HD192 mozda stvarno ima sitnih problema sa svojim lokalnim glavnim oscilatorom pa mu treba neka djunta kao BigBen (nije nemoguce, konstrukcioni propust, i inzenjeri su ljudi...) 2. Apogee krenuo u ofanzivu pa ih naprodavao "na marketing", pa sad kupci previse glasno pravdaju sopstvene troskove (mozda verovatnije) 3. Drugaciji zvuk ljudi imaju obicaj proglasiti "boljim", pogotovo ako su razlike male... ali cujne. Trgovci tu pojavu mnogo koriste... protivotrov je biti realno siguran u sebe, da znas sta hoces i da si izvezban... no to si vec sigurno iskusio. Ono sto svakako moras imati u vidu je da ce se razlike u zvuku sa BigBen-om i bez njega sigurno cuti, samo sto treba barem mesec dana testirati da bi se ustanovilo sta je od ta dva razlicita zvuka realno bolje... prebroditi sve promene raspolozenja, biti dovoljno odmoran, motivisan itd. U digitalnom audiu je sinhronizacija KICMA celog procesa. Merenja tu ne pomazu puno a i kostaju papreno (obaska, ni Motu a ni Apogee nece nista nama dvojici da plate za tu akciju), na kraju, dileme mogu da ostanu ili se jos vise prodube, merenja mogu da budu potpuno neinformativna... definitivno je jeftinije slusati i doneti zakljucak na osnovu tvog sredstva za rad (sluha). Najvaznije je da ne kupujes na slepo ili brzopleto i ne gomilas opremu bez veze. pozdrav bogi |
E hvala to sam zaljucio po tvoji prthodnim postovima.
|
All times are GMT +1. The time now is 08:21 AM. |