![]() |
xxxx
|
ovaj link sto si dao veze nema.. kako ja jos uvek cujem do 16khz ????
|
Quote:
offtopic.. koji program najbolje radi resampling sa 24bit na 16bit ? a ovaj link - to je neka budaletina pisala iz glave ocigledno... pa sami mozete da provalite koliko cujete preko nekih 20-20khz test tone i sl... &al naravno treba i dobar zvucnik) :) bas sam to probao pre nekih mesec dana i ustanovili smo i ja i drug koji je bio pored mene da ne cujemo dalje od nekih 17-18khz... probas, vidis... btw. mp3 jeste krsh i to ces i sam uvideti kada budes odradio neki mix i master sa kojim si zadovoljan i koji odlicno poznajes i bacis ga u mp3 (cak i 320).. zaista je tako nazalost... a najlakse se primeti razlika kod tranzijenata... poz! |
imas voxengo r8brain, free i pro verziju...
http://www.voxengo.com/downloads/ http://www.voxengo.com/r8brainpro/ |
Quote:
originala kopira sa jednog mastera koji se pravi posebnom tehnikom a mi kad kopiramo vec pravimo kopiju kopije.Iako je to digitalija i ne bi trebalo da bude gubitka u sound-u to se nazalost,ipak desava. Razlika je u kvalitetu medija na koji se reze,razlika je u samom rezacu kao i nacinu rezanja. Pa zar bi se i dalje pravili ozbiljni studijski rezaci koji poprilicno kostaju da to isto moze da odradi obican kompjuterski rezac od par desetina Eura?Za audio zapis je pozeljno koristiti medije koji su predvidjeni za audio a ne data diskove.Problem je sto ih je kod nas tesko naci i obicno kostaju vise od obicnih data diskova. Danasnji mediji koji se kod nas prodaju su zivo smece. Nekada davno oni bugarski no-name mediji u kombinaciji sa starim 2X-4X rezacima su imali mnogo bolji zapis nego vecina danasnjih. |
sta je sa verbatim audio cd-ima?
to su oni sa naslikanom gramofonskom plocom... |
Ja ih licno nisam probao ali ne volim
ni jedan verbatim.Od onoga sto se moze naci nekako mi je najdrazi TDK i Maxell |
Quote:
|
Gde mogu kod nas da se kupe kvalitetni diskovi za master?
|
Quote:
Ako ispustis jedan byte, file je pokvaren i vise ne radi Dakle, jasno mi je za kvalitet hardverskih komponenti, kao i plastiku i foliju na disku u vezi trajnosti rada, besumnosti pa i prestiza, kao i dugotrajnosti cuvanja zapisa, ali mi nije jasno da to moze uticat na zvucni zapis :?: :?: :?: Pozdrav! |
All times are GMT +1. The time now is 04:45 PM. |